In de cache worden gegevens van miniaturen en metagegevens (waaronder metagegevens die niet in het bestand kunnen worden opgeslagen, zoals labels en scores) opgeslagen om de prestaties van de computer te verbeteren wanneer u miniaturen bekijkt of bestanden zoekt. Het opslaan van cachebestanden neemt echter schijfruimte in beslag. Als u een cache maakt, kunt u ervoor kiezen deze te exporteren om de cache te kunnen delen of archiveren, en u kunt ervoor kiezen voorvertoningen van 100% te genereren. U kunt de cache beheren door deze leeg te maken en door voorkeuren in te stellen voor de grootte en locatie.

Voor meer informatie over de gedeelde cache, zie De cache van Adobe Bridge centraal beheren.

De cache leegmaken

De cache van Adobe Bridge is een database waarin gegevens van miniaturen, voorvertoningen en metagegevens worden opgeslagen om de prestaties te verbeteren wanneer u bladert of zoekt naar bestanden. Maar hoe groter de cache, hoe meer schijfruimte er wordt gebruikt. U moet de cache regelmatig leegmaken voor een stabiele werking.

Hieronder volgen de verschillende manieren om een cache leeg te maken:

Alle cache leegmaken

Voer een van de volgende handelingen uit om alle cache leeg te maken:

• Selecteer de optie Alle bestanden in lokale cache verwijderen via Bewerken > Cache > Voorkeuren. Voor meer informatie, zie Voorkeuren cachebeheer instellen.
  • Selecteer de optie Cache opschonen > Alle bestanden in lokale cache verwijderen in het dialoogvenster Cache beheren. Voor meer informatie over de gedeelde cache, zie De cache van Adobe Bridge centraal beheren.
  • Selecteer Alle bestanden in lokale cache verwijderen in het dialoogvenster Instellingen herstellen. Voor meer informatie, zie Instellingen herstellen.
ResetPreferences

Cache automatisch leegmaken

Cache neemt meer schijfruimte in beslag wanneer deze in grootte toeneemt. U kunt de cachevoorkeuren instellen om de prestaties en cachegrootte in evenwicht te houden. In Cachevoorkeuren stelt u met de optie Cache comprimeren bij afsluiten een automatische opschoning van de cache in bij het afsluiten van Bridge als de database groter is dan 100 MB. Voor meer informatie, zie Cachevoorkeuren instellen.

Als de voorkeur voor het comprimeren van de cache echter niet is ingesteld en de cachedatabase op uw computer groter wordt dan 100 MB, wordt een dialoogvenster getoond als u Bridge afsluit.

Bridge optimaliseert de cache door de oude cache-items automatisch te wissen wanneer de toepassing niet actief is. De wistermijn is standaard ingesteld op 30 dagen. Dit betekent dat elk cache-item ouder dan 30 dagen door Bridge wordt beschouwd als oud en dus wordt gewist.

U kunt de wistermijn echter aanpassen en een waarde instellen tussen 1 dag en 180 dagen. Dit doet u in het dialoogvenster Cachevoorkeuren. Voor meer informatie, zie Cachevoorkeuren instellen.

purgingCache

Een geselecteerde cache leegmaken

Ga op een van de volgende manieren te werk om een geselecteerde cache leeg te maken:

• Klik op Extra > Cache beheren. Selecteer de optie Cache opschonen. Als de cache die u wilt leegmaken een gedeelde cache is, kunt u ervoor kiezen deze lokaal of voor iedereen te verwijderen. U kunt ook de optie Cache leegmaken voor alle gebruikers selecteren in het dialoogvenster Cache beheren. Voor meer informatie over hoe u een gedeelde cache kunt leegmaken, zie De cache van Adobe Bridge centraal beheren.
  • Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt leegmaken en kies Cache leegmaken voor selectie.

Cachevoorkeuren instellen

Cachevoorkeuren helpen u prestaties en cachegrootte in evenwicht te houden.

U kunt uw cachevoorkeuren als volgt instellen:

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge > Voorkeuren (Mac OS).

2. Klik op Cache.

Cache_Preferences
  3. Selecteer een van de volgende opties:

Cachegrootte

Sleep de schuifregelaar om de cache groter of kleiner te maken. De standaard cachegrootte is 100.000. Als de cache de gedefinieerde limiet (500.000 records) nadert of als het volume dat de cache bevat te vol is, worden oudere items in de cache verwijderd als u Adobe Bridge afsluit. De grotere cache verbetert prestaties, maar verbruikt meer schijfruimte.

Cache comprimeren bij afsluiten

Deze optie comprimeert de cache automatisch wanneer u Adobe Bridge sluit als de cachedatabase groter wordt dan 100 MB. Adobe raadt u aan om de cache geoptimaliseerd te houden. Als de voorkeur voor het comprimeren van de cache echter niet is ingesteld en de cachedatabase op uw computer groter wordt dan 100 MB, wordt een dialoogvenster getoond als u Bridge afsluit.

100% voorvertoningen in cache houden

Voorvertoningen van 100% van afbeeldingen worden in de cache gehouden om zoombewerkingen in een diavoorstelling, in een voorvertoning op volledig scherm en bij gebruik van het vergrootglas te versnellen. Als 100% voorvertoningen in de cache worden gehouden, kan dit echter aanzienlijk veel schijfruimte gebruiken.

Indien mogelijk cache automatisch importeren uit mappen

Importeert de cache automatisch wanneer u bladert naar de map met de geëxporteerde cache. De automatische import van cachebestanden verbetert de prestaties.

Cachegegevens verwijderen die ouder zijn dan 'N' dagen wanneer Bridge niet actief is

Bepaal de wistermijn (tussen 1 dag en 180 dagen). Items die al in de cache zijn opgeslagen maar ouder zijn dan het opgegeven aantal dagen, worden beschouwd als oud en worden automatisch verwijderd wanneer Bridge niet actief is.

Voorkeuren cachebeheer instellen

U kunt uw voorkeuren voor het cachebeheer als volgt instellen:

1. Kies Bewerken Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge > Voorkeuren (Mac OS).

2. Klik op Cachebeheer.

ManageCache_Preferences
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:

Cache comprimeren

Hiermee wordt de cache geoptimaliseerd doordat niet-gebruikte records worden verwijderd om zo het totale aantal records te verminderen.

Cache nu comprimeren

De cache wordt geoptimaliseerd door niet-gebruikte cacherecords en de bijbehorende JPEG-bestanden te verwijderen.

Cache leegmaken

Verwijder de hele cache om ruimte op de vaste schijf vrij te maken.

Alle bestanden in lokale cache verwijderen

De hele cache wordt verwijderd om ruimte op de vaste schijf vrij te maken.

Locatie

Geef een nieuwe locatie voor de cache op. De nieuwe locatie wordt van kracht bij de volgende keer dat u Adobe Bridge start.