Welke licentieopties voor Creative Cloud zijn er voor scholen en universiteiten?

Er zijn drie primaire methoden waarmee scholen en universiteiten licenties voor Creative Cloud kunnen verkrijgen afhankelijk van de distributievereisten. Meer informatie over de licentieopties van Creative Cloud voor onderwijsinstellingen.

Wat is de beste licentieoptie voor een school in het basis- of voortgezet onderwijs of een schooldistrict?

De Adobe Enterprise-overeenkomst voor het onderwijs (EOO) biedt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs een eenvoudig te beheren licentieprogramma waarmee studenten en docenten toegang krijgen tot Creative Cloud-apps. Optionele bundels voor Adobe Captivate, Presenter, Photoshop Elements en Premiere Elements zijn ook beschikbaar.

Het licentieprogramma voor één of twee jaar voorziet ook in voorspelbare budgettering met één overeenkomst. Uitgaand van de adviesprijs is voor de meeste scholen in het basis- en voortgezet onderwijs die vijftien computers of meer nodig hebben voor gebruik in een laboratorium of klaslokaal, een EOO-overeenkomst voordeliger dan een lidmaatschap van Creative Cloud voor het onderwijs, afhankelijk van het aantal FTE's voor medewerkers/docenten van de instelling. Meer informatie over EOO ›

Wat is een apparaatlicentie?

Een apparaatlicentie van Creative Cloud voor het onderwijs is een licentieoptie van Adobe voor klaslokalen en laboratoriums waarmee meerdere leerlingen of studenten dezelfde creatieve applicatie kunnen gebruiken op één computer zonder dat ze zich hoeven aan te melden of de licentie hoeven te verifiëren. Een apparaatlicentie kan worden gebruikt voor een losse app of voor het lidmaatschap Alle apps. Onlineservices en -opslag zijn niet inbegrepen.

Wat is een gebruikerslicentie op naam?

Creative Cloud voor het onderwijs biedt een optie voor gebruikerslicenties op naam, waarbij een licentie wordt verleend aan afzonderlijke gebruikers in plaats van aan afzonderlijke apparaten. Een gebruikerslicentie op naam kan worden gebruikt voor het lidmaatschap Alle apps of voor een losse app, beide met onlineservices, en kan ook worden aangeschaft via het VIP-programma (Value Incentive Plan). Elke gebruikerslicentie op naam omvat twee een-op-een-ondersteuningssessies van 30 minuten met een service-expert van Adobe per jaar en biedt de mogelijkheid om voor dezelfde persoon een tweede exemplaar te installeren op een apparaat in persoonlijk eigendom, op voorwaarde dat dit exemplaar niet gelijktijdig wordt gebruikt (dit staat bekend als 'rechten voor thuisgebruik').

Wat is het verschil tussen het lidmaatschap Alle apps en een lidmaatschap voor een losse app?

Het lidmaatschap Alle apps voor Creative Cloud voor het onderwijs omvat alle Creative Cloud-apps. Een lidmaatschap voor een losse app biedt gebruikers toegang tot één app, zoals Photoshop CC of Illustrator CC. Klanten met een licentie op naam voor één losse app hebben ook toegang tot 20 GB opslagruimte en services. Zo kunnen ze hun werk synchroniseren en delen en samenwerken met collega's.

Welke toepassingen en services zijn beschikbaar voor klanten van Creative Cloud voor het onderwijs?

De toepassingen en services verschillen afhankelijk van je licentieoptie voor Creative Cloud. Raadpleeg het overzicht voor licenties voor onderwijsinstellingen voor een vergelijking van toepassingen en services.

Wat is het Adobe Value Incentive Plan (VIP)?

Mogelijk ben je bekend met de CLP- en TLP-volumeprogramma's van Adobe waarmee je onbeperkte licenties voor Adobe-software kunt aanschaffen. VIP is een lidmaatschapsprogramma waaraan klanten deelnemen om licenties van Creative Cloud voor het onderwijs aan te schaffen. Met een VIP-lidmaatschap gelden er geen minimumvereisten voor aanschaf van licenties. Beheer is eenvoudig, distributie verloopt rechtstreeks en naleving gaat automatisch. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het VIP-programma. Meer informatie over VIP ›

Wat is het verschil tussen distributie van gebruikerslicenties op naam en apparaatlicenties in het VIP-programma?

Distributie voor apparaatlicenties moet worden uitgevoerd via Creative Cloud Packager. Distributie van gebruikerslicenties op namen kan via Admin Console of Creative Cloud Packager worden uitgevoerd. Meer informatie over Creative Cloud Packager ›

Is Creative Cloud voor het onderwijs geschikt voor distributie binnen een hele instelling?

Als je een distributie binnen de hele instelling wilt leveren die kan worden aangepast aan je vereisten, kun je Creative Cloud voor ondernemingen aanschaffen via een Enterprise Term License Agreement (ETLA). Scholen en rechtspersonen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen ook Creative Cloud-apps aanschaffen via een Enterprise-overeenkomst voor het onderwijs (EOO).

Wat is een Enterprise Term License Agreement (ETLA)?

ETLA is een aankoopprogramma voor ondernemingen. Meer informatie over ETLA voor het onderwijs ›

Waar wordt Creative Cloud gehost?

Creative Cloud wordt gehost op Amazon Web Services (AWS), waaronder Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) en Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), in de Verenigde Staten, de Europese Unie en de regio Azië en Stille Oceaan. AWS biedt een betrouwbaar platform voor softwareservices die worden gebruikt door duizenden bedrijven over de hele wereld. AWS levert services conform de aanbevolen beveiligingsprocedures en is onderworpen aan door de branche erkende certificerings- en controleprogramma's. Dit betekent dat Creative Cloud-leden profiteren van de voortdurende inzet en toewijding van Amazon om te blijven voldoen aan de aanbevolen beveiligingsprocedures voor opgeslagen middelen. Meer informatie over AWS en beveiliging ›

Kunnen non-profitklanten Creative Cloud aanschaffen via licenties voor onderwijsinstellingen?

Ja. Non-profitklanten komen in aanmerking op gebruikerslicenties op naam en apparaatlicenties van Creative Cloud voor het onderwijs aan te schaffen en komen mogelijk ook in aanmerking conform de ETLA. Neem voor meer informatie contact op met je verkoopvertegenwoordiger van Adobe. Individuele Creative Cloud-lidmaatschappen komen niet in aanmerking voor prijzen voor non-profitorganisaties.

Hoe kunnen studenten en docenten Creative Cloud aanschaffen voor persoonlijk gebruik op hun eigen computers?

Studenten en docenten kunnen Creative Cloud met korting aanschaffen. Raadpleeg de pagina met lidmaatschappen voor studenten en docenten.