Let op:

Creative Cloud Packager kan niet worden gebruikt om pakketten te maken die CC 2019-apps of nieuwere apps bevatten. Meer informatie.

Adobe levert updates, functies en nieuwe versies van apps zodra ze beschikbaar zijn. Bepaal hoe u deze apps en updates wilt distribueren en aan uw eindgebruikers wilt leveren. Er zijn verschillende opties beschikbaar en u kunt een of meer opties kiezen die het beste aansluiten bij uw behoeften. Elke methode heeft echter zijn voor- en nadelen. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af rekening houdend met de vereisten van uw organisatie of groep.

Als beheerder van een organisatie met Adobe voor ondernemingen kunt u Creative Cloud- en Document Cloud-applicaties op twee manieren beschikbaar stellen aan uw eindgebruikers:

Selfservicepakketten

U kunt toestaan dat uw gebruikers, net als miljoenen andere Adobe-gebruikers, applicaties en updates zelf installeren via de Creative Cloud desktop-applicatie. Selfservicepakketten verminderen de belasting van de IT-afdeling en zorgen ervoor dat uw gebruikers toegang hebben tot alle tools die ze nodig hebben en updates krijgen wanneer deze worden uitgebracht.

Als u selfservice wilt inschakelen, maar uw eindgebruikers geen beheerdersrechten hebben, kunt u het volgende doen:

• Een selfservicepakket maken
  • Een beheerd pakket maken waarbij verhoogde bevoegdheden zijn ingeschakeld
  • Een pakket maken op basis van een Adobe-sjabloon waarbij verhoogde bevoegdheden zijn ingeschakeld

Selfserviceworkflows stellen gebruikers in staat om op elk moment apps te downloaden en te installeren wanneer ze daar behoefte aan hebben. Apps waar een gebruiker recht op heeft, worden aan de gebruiker geleverd wanneer deze zich aanmeldt. Andere apps kunnen gedurende een beperkte tijd in de vorm van een proefversie worden gebruikt. Deze workflows hebben als voordeel dat beheerders niet meer gedwongen zijn om meerdere pakketten te maken en meerdere pakketten en updates te distribueren. Selfserviceworkflows zijn bijvoorbeeld efficiënt in de volgende scenario's:

• U hebt te maken met verschillende gebruikers die uiteenlopende en steeds veranderende eisen stellen aan apps.
  • Uw gebruikers beschikken over verschillende combinaties van hardware en besturingssysteem.
  • Er werken telewerkers bij uw organisatie.
  • Verschillende teams en gebruikers voeren op verschillende momenten upgrades uit vanwege lopende projecten.
  • U wilt de belasting van computers beperken door gebruikers in staat te stellen alleen die applicaties te installeren die ze nodig hebben, zo lang ze die nodig hebben.

Als eerste stap kunnen eindgebruikers de Creative Cloud desktop-app downloaden van de Creative Cloud-website. Deze app kan behalve voor het downloaden en installeren van de software, ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot Creative Cloud-services, zoals de services voor bestandssynchronisatie en lettertypesynchronisatie en Behance.

Voor selfserviceworkflows is het volgende vereist:

• Licentieverlening op naam
  • Volledige toegang tot Creative Cloud-webservices
  • Beheerdersbevoegdheden op de clientcomputers

Zie Creative Cloud desktop-app voor documentatie voor eindgebruikers.

Beheerde pakketten

Met beheerde pakketten kunt u bepalen wat er wordt gedistribueerd en wanneer er updates plaatsvinden. U kunt pakketten maken die de nieuwste of gearchiveerde versies van Adobe-producten bevatten. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de computers van de gebruikers in uw organisatie. U kunt zelfs een stille en aangepaste distributie uitvoeren als er tijdens de installatie geen invoer van de gebruikers is vereist.

In de volgende gevallen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een beheerde distributie van apps:

• U wilt strikte controle uitoefenen op de geïnstalleerde apps op clientcomputers.
  • U wilt het verbruik van internetbandbreedte beperken door te voorkomen dat meerdere gebruikers tegelijk apps downloaden via de selfserviceworkflow.
  • Wanneer clientcomputers geen toegang tot internet hebben.
  • U wilt strikte controle uitoefenen over de versies van geïnstalleerde apps binnen uw organisatie.
  • U wilt het updategedrag in geïnstalleerde applicaties wijzigen.
Raadpleeg het Handboek voor het maken van pakketten voor meer informatie over het maken en distribueren van pakketten.

Als u beheerde pakketten wilt maken met de Adobe Admin Console, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Maak vooraf geconfigureerde pakketten met behulp van Adobe-sjablonen.
  • Maak aangepaste pakketten met de configuratie en applicaties die u voor uw eindgebruikers beschikbaar wilt stellen.

U kunt ook Creative Cloud Packager gebruiken. In dat geval moet Creative Cloud Packager op een computer worden geïnstalleerd die verbinding met internet kan maken en waarop geen software van Adobe is geïnstalleerd. Ook zijn er aparte Mac- en Windows-computers vereist om pakketten voor elk platform te maken.

In dit stadium moet u de pakketten ontwerpen, een lijst met pakketten maken, bepalen hoeveel pakketten u nodig hebt en een naamgevingsschema kiezen. Zie Pakketten plannen voor informatie.

Updates distribueren

Er zijn verschillende methoden om app-updates aan eindgebruikers te leveren. Kies een van de volgende methoden op basis van de behoeften van uw organisatie.

Selfservice

Gebruikers kunnen updates rechtstreeks vanaf de Adobe-website downloaden en installeren. Met deze methode zorgt u ervoor dat uw eindgebruikers toegang hebben tot de meest recente updates zodra deze beschikbaar zijn. Updates kunnen worden gedownload en geïnstalleerd met de Creative Cloud desktop-app of met de Adobe Updater die is opgenomen in de apps. Voor deze workflows hebben de clientcomputers beheerdersrechten en toegang tot de Adobe-servers nodig.

Deze optie is beschikbaar voor distributie van apps via selfserviceworkflows en voor beheerde distributie van apps.

Beheerde distributie

Wanneer u pakketten maakt, kunt u een mechanisme voor een beheerde distributie van updates kiezen.

• U kunt clientcomputers updates laten installeren via een interne updateserver.
  • U kunt updates op afstand activeren met Remote Update Manager. Gebruik deze optie wanneer clientcomputers geen beheerdersrechten hebben.
  • U kunt pakketten met alleen updates maken en distribueren met Creative Cloud Packager.

Zie Updates toepassen voor meer informatie over beheerde distributie.