Adobe Document Cloud biedt een webinstallatieprogramma en verwante gereedschappen om de Adobe PDF-bestandshandler voor Office 365 te implementeren.

Ondersteunde browsers

De Adobe Document Cloud PDF-handler wordt ondersteund op alle moderne browsers zoals Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Chrome, Firefox en Safari.

Browserconfiguratie voor Internet Explorer en Microsoft Edge

Bij de Internet Explorer- en Edge-browser geldt een beperking voor de modus met de beveiligingszone waarbij twee servers zijn geconfigureerd met verschillende beveiligingszones of -instellingen.

Probleem: beschermde modus voor Internet Explorer-beveiligingszone.

Er doet zich een probleem voor als uw Microsoft Office 365-server en de Document Cloud-server zich in twee verschillende beveiligingszones van Internet Explorer bevinden en een van de zones wordt uitgevoerd in de beveiligde modus en de andere zone niet. In deze configuratie kan de Microsoft-server niet communiceren met de Adobe-server en kan uw sessie niet worden gevalideerd door de desbetreffende sessiecookie.

Oplossing

Volg een van beide oplossingen hieronder om dit probleem te corrigeren:

Oplossing 1: Controleer dat er geen enkele server-URL wordt vermeld in de lijst met vertrouwde zones.

Zorg ervoor dat geen enkele server-URL wordt vermeld in de lijst met vertrouwde zones. Als dat wel het geval is, verwijdert u de URL's uit de lijst met vertrouwde zones.

Oplossing 2: Configureer uw browser door alle URL-items van de server toe te voegen aan de zone met vertrouwde sites.

Als u een site wilt toevoegen aan de lijst met vertrouwde internetsites, voert u de volgende stappen uit:

1. Selecteer Internetopties in het menu Gereedschappen. In Internet Explorer 9 en 10 selecteert u het tandwielpictogram onder de zoekbalk om dit menu te openen.
  2. Klik op Beveiliging in het dialoogvenster Internetopties.
  3. Klik op Vertrouwde sites > Sites.
  4. Voeg *.microsoftonline.com toe aan de vertrouwde zone als dit nog niet het geval is.
  5. Voeg het onderstaande Adobe-serveradres toe aan de vertrouwde zone als dit nog niet is gebeurd.
    *.adobe.com
    *.acrobat.com
    *.adobe.io
    *.adobelogin.com

6. Sluit het dialoogvenster Vertrouwde sites. Klik op OK.

Toegang tot het implementatiegereedschap

Ga naar de URL https://documentcloud.adobe.com/o365pdf/main.html om de PDF-handler te implementeren.

Klik op Ik ben een beheerder.

admin_login

De startpagina van het implementatiegereedschap wordt weergegeven.

Startpagina van het implementatiegereedschap

De Adobe PDF-bestandshandler implementeren

Volg de onderstaande stappen om de Adobe PDF-bestandshandler te implementeren.

1. Installeer de bestandshandler

1. Klik op Met toestemming implementeren.

Met toestemming implementeren.
  2. De online aanmeldingspagina van Microsoft wordt weergegeven. Meld u aan met uw gebruikersreferenties.

Online aanmelding van Microsoft
  3. Het app-machtigingsvenster wordt weergegeven. Klik op Accepteren.

Opmerking: de PDF-invoegtoepassing zal geen machtigingen wijzigen. De invoegtoepassing vereist uw toestemming voor het volgende doel:

• Toegang tot gebruikersprofiel
    • Toegangstoken voor bestandsbewerkingen
    Machtiging voor implementatie van PDF-bestandshandler

De bestandshandler is geïmplementeerd.

Bestandshandler met succes geïmplementeerd

Vanwege de cachebewerking duurt het over het algemeen 24 uur voordat andere gebruikers de Adobe PDF-bestandshandler kunnen zien. Als u de installatie wilt controleren door de cache te wissen, gaat u naar de volgende stap.

2. Installatie verifiëren (optioneel)

Klik op Verifiëren en cache wissen om te controleren of de installatie goed is voltooid.

Installatie verifiëren en cache wissen

Uw verzoek wordt verwerkt en bij voltooiing wordt een bevestigingsbericht weergegeven in de groene balk.

De cache wissen

Uw installatie beheren

Azure Active Directory-beheerders kunnen de implementatie van de Adobe PDF-handler beheren voor geautoriseerde gebruikers. Volg de onderstaande stappen uit om nieuwe gebruikers toe te voegen en te verifiëren of de Adobe PDF-bestandshandler correct is geïnstalleerd voor uw team.

3. Gebruikers beheren (optioneel)

U kunt het bereik van de Adobe PDF-bestandshandler zichtbaar maken voor een subset van uw tenant-gebruikersgroep.

1. Klik op Microsoft-console.

Gebruikers beheren
  2. Het Azure Active Directory-beheercenter wordt weergegeven.

Azure Active Directory
  3. Klik in het linkervenster op Bedrijfstoepassingen > Alle toepassingen. Een lijst met geïmplementeerde toepassingen wordt weergegeven.
    Klik op Adobe PDF voor Office 365.

Opmerking: met het zoekvak bovenaan in het venster kunt u zoeken naar een specifieke geïmplementeerde toepassing.

Azure Active Directory-beheercenter
  4. Klik in het linkervenster op Gebruikers en groepen. Klik op Gebruiker toevoegen > Gebruikers om een nieuwe gebruiker toe te voegen.

Gebruiker toevoegen
  5. Selecteer de gebruiker in de lijst, klik op Selecteren en klik op Toewijzen.

Gebruikers selecteren

4. Extra verificatie (optioneel)

U kunt ook toestaan dat afzonderlijke gebruikers hun cache wissen en verifiëren of hun account al dan niet is ingericht met de Adobe PDF-bestandshandler. Stuur ze hiervoor de volgende koppeling: https://adobe.com/go/o365pdf_install_check_nl.

Extra verificatie

De volgende pagina wordt weergegeven wanneer gebruikers op de koppeling klikken.

addl_verification2

Om de installatie te controleren, kunnen gebruikers klikken op Verifiëren en cache wissen. Om de bestandshandler te starten, moeten ze klikken op Mijn Office 365.

Opmerking: gebruikers moeten zich afmelden en weer opnieuw aanmelden bij hun account om de geïnstalleerde PDF-handler weer te geven.

De Adobe PDF-bestandshandler verwijderen

1. Meld u aan bij https://portal.azure.com met uw Microsoft-beheerdersaccount.

2. Klik in het linkervenster op Azure Active Directory > Bedrijfstoepassingen.

3. Klik op Alle toepassingen. Klik op Adobe PDF voor Office 365 in de lijst met geïmplementeerde toepassingen.

Azure Active Directory-beheercenter
  4. Klik op Verwijderen.