Adobe Export PDF kan hoogwaardige conversies maken, maar de kwaliteit van het geconverteerde document is afhankelijk van de kwaliteit van het oorspronkelijke PDF-bestand.

Als uw PDF-bestand bijvoorbeeld oorspronkelijk is gemaakt in Microsoft Word of Excel en naar PDF is geconverteerd via de PDFMaker-functionaliteit van Adobe Acrobat, bevat uw PDF-bestand een uitgebreide reeks informatie die door Adobe Export PDF kan worden vastgelegd. Dit kan de relatieve plaatsing van tabellen, afbeeldingen en zelfs tekst met meerdere kolommen zijn, evenals pagina-, alinea- en lettertypekenmerken.

Aan de andere kant, als uw PDF-bestand oorspronkelijk is gemaakt met eenvoudigere PDF-creatiemethodes, zoals 'afdrukken naar PDF' of 'scannen naar PDF', converteert Adobe Export PDF herkenbare tekst en gebruikt dan geavanceerde conversietechnologie om zoveel mogelijk van de pagina-indeling te bewaren.

Zo is het lastig voor Export PDF om scans met een lage kwaliteit te converteren, bijvoorbeeld wanneer de gescande pagina scheef is of als er vlekken of markeringen op de pagina staan. Scan deze documenten waar mogelijk opnieuw voor een beter resultaat.