Leer hoe u InDesign-bestanden achterwaarts kunt opslaan om ze in eerdere versies te openen.

Updates installeren

Eerst installeert u alle beschikbare updates in de vorige versie van InDesign waarin u het IDML- of INX-bestand wilt openen:

• Kies Help > Updates in InDesign en volg de prompts.

-of-

• Installeer updates vanaf de Adobe-website (voor Mac OS of Windows).

Kies vervolgens de procedure hieronder die van toepassing is op uw huidige versie van InDesign en de eerdere versie die u wilt gebruiken om de bestanden te openen.

Opmerking:

Wanneer u een document in een eerdere versie van InDesign opent, verliest u mogelijk inhoud of komt de lay-out niet overeen met de oorspronkelijke lay-out. Nieuwere functies worden vaak niet ondersteund in oudere versies. U moet documenten die u in eerdere versies hebt geopend, goed nakijken.

InDesign-bestanden openen vanuit CC/CS6 voor gebruik in CS5.5/CS5/CS4

1. Kies Bestand > Opslaan als in InDesign CC of CS6.

2. Kies InDesign Markup (IDML) als het type (Windows) of de indeling (Mac OS).

Opmerking:

IDML-bestanden zijn compatibel met InDesign CS4 en later.

3. Klik op Opslaan.

U kunt het IDML-bestand nu openen in CS5.5, CS5 of CS4 en opslaan als een InDesign-document.

InDesign-bestanden openen vanuit CS5.5/CS5 voor gebruik in CS4

1. Kies Bestand > Exporteren in InDesign CS5.5 of CS5.

2. Kies InDesign Markup (IDML) als het type (Windows) of de indeling (Mac OS).

3. Klik op Opslaan.

U kunt het IDML-bestand nu openen in CS4 en opslaan als een InDesign-document.

InDesign-bestanden openen vanuit CS5 voor gebruik in CS3

U kunt niet rechtstreeks achterwaarts opslaan vanuit InDesign CS5 of later naar CS3 of eerder. InDesign CS5 biedt geen ondersteuning voor INX-export. Sla achterwaarts op naar CS3 via CS4, dat ondersteuning voor INX en IDML biedt.

1. Kies Bestand > Exporteren in InDesign CS5 of later.

2. Kies InDesign Markup (IDML) als het type (Windows) of de indeling (Mac OS).

3. Klik op Opslaan.

4. Open in InDesign CS4 het *.idml-bestand dat u in stap 3 gemaakt hebt.

5. Kies Bestand > Exporteren.

6. Kies InDesign Interchange (INX) als het type (Windows) of de indeling (Mac OS).

7. Klik op Opslaan.

U kunt het INX-bestand nu openen in CS3 en opslaan als een InDesign-document.

InDesign-bestanden openen vanuit CS4/CS3 voor gebruik in de eerdere versie

1. Kies Bestand > Exporteren in InDesign CS4 of CS3.

2. Kies InDesign Interchange (INX) als het type (Windows) of de indeling (Mac OS).

3. Klik op Opslaan.

U kunt het INX-bestand nu openen in een eerdere versie en opslaan als een InDesign-document.