Geïntroduceerd in de mei 2019-versie van Lightroom mobile (versie 4.3)

Lightroom helpt u niet alleen om prachtige foto’s te maken en uw visie tot uitdrukking te brengen, maar ook om een betere fotograaf te worden met nieuwe manieren om inspiratie op te doen en vaardigheden te ontwikkelen – en dat allemaal in de app. U kunt praktijkervaring opdoen en leren hoe u zorgt dat uw foto's er op hun best uitzien met een uitgebreide verzameling interactieve zelfstudies. U kunt ook door verschillende categorieën inspirerende foto's van andere leden van de fotocommunity bladeren en erop tikken om te bekijken hoe de foto stap voor stap is bewerkt.  U kunt de bewerkingen ook downloaden als voorinstelling.

Doe praktische ervaring op met interactieve zelfstudies

Met de interactieve zelfstudies kunt u gratis en eenvoudig verschillende bewerkingstechnieken leren terwijl u in de app bezig bent. Bekijk zelfstudies van een reeks professionele fotografen en fotografiedocenten en pas de bewerkingen stap voor stap toe in Lightroom mobile.

Interactieve zelfstudies openen

1. Tik op het pictogram .

Startpagina-pictogram
  2. In het gedeelte Zelfstudie vindt u zelfstudies om verschillende technieken voor fotobewerking te leren. Tik op een zelfstudie van uw keuze.

Deelvenster Leren
  3. (Optioneel) Tik op Bekijk alles of Meer zelfstudies om de volledige lijst met zelfstudies te bekijken.

Alle zelfstudies weergeven
    Meer zelfstudies
  4. Als u op een zelfstudie tikt, verschijnt een nieuw venster met informatie over de zelfstudie, zoals de auteur, totale duur en basisfuncties die in de zelfstudie worden behandeld. Tik op Zelfstudie starten.

Interactieve zelfstudie
  5. U kunt vervolgens de zelfstudie volgen met een voorbeeldfoto in Lightroom mobile. Zodra u alle stappen van de zelfstudie hebt voltooid, wordt er een bericht weergegeven. U kunt uw ervaring met de zelfstudie beoordelen.

Beoordeel uw ervaring

Opmerking:

Als u het histogram van een foto wilt bekijken, tikt u in de rechterbovenhoek op het pictogram en kiest u de optie Histogram tonen in het menu dat wordt geopend.

Voorinstelling maken

U kunt een voorinstelling maken op basis van de instellingen in de zelfstudie. Ga als volgt te werk om een voorinstelling te maken:

1. Open de interactieve zelfstudie van uw keuze.

2. Klik na afloop van de zelfstudie op het pictogram in de rechterbovenhoek en kies Voorinstelling maken in het menu dat verschijnt.

3. Geef de voorinstelling een naam en vul een groep in bij Naam voorinstelling en Groep voorinstellingen. Selecteer de instellingen die u in de voorinstelling wilt opnemen en tik op .

Bij het bewerken van uw foto's kunt u de gemaakte voorinstelling nu bekijken en toepassen. Zie voor meer informatie Werken met voorinstellingen op uw foto.

Instellingen kopiëren

Ga als volgt te werk om de instellingen van een zelfstudie te kopiëren:

1. Open de interactieve zelfstudie van uw keuze.

2. Klik na afloop van de zelfstudie op het pictogram in de rechterbovenhoek en kies Instellingen kopiëren in het menu dat verschijnt.

3. Selecteer de instellingen die u wilt kopiëren en tik op .

U kunt de gekopieerde instellingen in een of meer foto's plakken. Bekijk Bewerkingen kopiëren en plakken voor meer informatie.

Zelfstudie delen

Ga als volgt te werk om een zelfstudie te delen:

1. Open een zelfstudie naar keuze in het gedeelte Zelfstudie.

2. Tik rechtsboven op .

Zelfstudie delen

Ontdek inspirerende foto's

Ontdek inspirerende foto's van andere leden van de fotocommunity, blader door verschillende categorieën foto's en tik op een foto om te bekijken hoe deze stap voor stap is bewerkt. U kunt de bewerkingen ook downloaden als voorinstelling. Ga als volgt te werk om inspirerende foto's te ontdekken:

Inspirerende foto's openen

1. Tik op het pictogram .

Startpagina-pictogram
  2. Blader omlaag naar gedeelte Ontdekken, waar u inspirerende foto's vindt. Tik op een foto van uw keuze.

Deelvenster Ontdekken
  3. (Optioneel) Tik op Bekijk alles of Meer inspiratie om de volledige lijst met zelfstudies te bekijken.

Alles weergeven
    Meer inspiratie
  4. Als u op een foto tikt, wordt er een nieuw venster weergegeven met de uitvoer van de bewerkingen die op de foto zijn uitgevoerd.

Ontdek
  5. Tik op Bewerkingen om te zien hoe de foto stap voor stap is bewerkt.

Bewerkingsstappen

Opmerking:

Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek om meer informatie over de foto weer te geven.

Een foto liken

1. Ga als volgt te werk om een foto te liken:

• Tik op in de rechterbenedenhoek van de foto in het gedeelte Ontdekken.
    • Open de gewenste foto in het gedeelte Ontdekken en tik op in de rechterbovenhoek.
  2. Als u per ongeluk een foto hebt geliked, tikt u nogmaals op om dit ongedaan te maken.

Downloaden als voorinstelling

U kunt de exacte combinatie van schuifregelaarposities in de foto downloaden als voorinstelling om op andere foto's toe te passen. Ga als volgt te werk om bewerkingen als voorinstelling te downloaden:

1. Open een foto naar keuze in het gedeelte Ontdekken.

2. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Downloaden als voorinstelling.
    • Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Downloaden als voorinstelling.
  3. Specificeer de naam van de voorinstelling en de groep bij Naam voorinstelling en Groep voorinstellingen en tik op .

Bij het bewerken van uw foto's kunt u de gedownloade voorinstelling nu bekijken en toepassen. Zie voor meer informatie Werken met voorinstellingen op uw foto.

Openen in Bewerken

1. Open een foto naar keuze in het gedeelte Ontdekken.

2. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Openen in Bewerken.
    • Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Openen in Bewerken.

Een foto delen

Ga als volgt te werk om een foto te delen:

1. Open een foto naar keuze in het gedeelte Ontdekken.

2. Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Delen.