Dit document bevat een lijst met problemen die door klanten zijn gerapporteerd en in elke release zijn opgelost.

Oktober 2018-release (versie 13.0)

Problemen met crashes, vastlopen, mislukte import- of exportbewerkingen

• Sommige QT-referentiebestanden kunnen niet meer worden geïmporteerd.
  • Sommige MOV-bestanden in DVCPRO- en DVCPRO50-codecs worden als alleen-audio geïmporteerd.
  • Een slechte-prestatiesprobleem doet zich voor bij het exporteren met de ProRes 422 HQ-code.
  • 6144x6144-reeks wordt geëxporteerd als 5968x4352 met behulp van HEVC Match-bronvoorinstellingen.
  • Exporteren naar HEVC 5760x5760 produceert HEVC-bestand op 5760x4352.

Problemen met bijschriften

• Bij DL-import kan het bijschrift niet in het project worden gebrand. Als bijschrift is ingesteld op Geen , is het hele videobeeld leeg.
  • Premiere Pro-fragmenten met ondertiteling geven offline media weer in Adobe Media Encoder wanneer ingebouwde rendering is uitgeschakeld (alleen Mac).

Problemen met workflow en gebruikersinterface

• Bij elke H.264 adaptieve bitrate-preset wordt altijd de minimale bitrate b (0,19 Mbps) gebruikt als Premiere Pro / After Effects-project in de wachtrij staat met Dynamic Link.

Hardwareversnelling coderen/decoderen

• Kan de optie Hardwareversnellingsdecodering niet uitschakelen in Voorkeuren > Media .
  • Voor H.264-muxing is tweemaal de schijfgrootte van een doelbestand vereist.
  • Adobe Media Encoder lijkt geen H.264 HW Decode te gebruiken.

Diverse problemen

• [XMP] Portretafbeelding wordt 90 graden gedraaid bij uitvoer.
  • Adobe Media Encoder trimt de uitvoer één frame minder dan Premiere Pro.
  • After Effects en Adobe Media Encoder tonen het verkeerde frame met behulp van Dynamic Link voor een 23.976 Character Animator-scène.

Juli 2018-release (versie 12.1.2)

• Wanneer u een bestand probeert te exporteren naar MXF DNx-indeling, ontbreekt op het tabblad Audio van het dialoogvenster Exporteren de optie voor 12 audiokanalen.
  • Wanneer u een bestand exporteert als geanimeerde GIF, geeft het uitvoerbestand ongewenste visuele artefacten weer.
  • De optie Selecteren werkt niet wanneer u het effect Lumetri Look/LUT gebruikt in het dialoogvenster Exportinstellingen.

Opmerking: De naam van het externe Look-/LUT-bestand wordt na selectie niet correct in het menu weergegeven, maar het juiste effect wordt wel toegepast in geëxporteerde media.

• Het wachtwoord kan niet worden opgeslagen en wordt niet weergegeven in het tekstvak Wachtwoord als u "Iedereen met een wachtwoord" selecteert in het Vimeo-gedeelte.
  • In Mac OS worden Premiere Pro-fragmenten met ondertiteling weergegeven als offline media wanneer ingebouwde rendering uitgeschakeld is.
  • In sommige gevallen duurt het langer om uitgangen met lage resolutie te coderen met hardwareversnelling en kan de voorvertoningsminiatuur tijdens het coderen worden omgedraaid.
  • Betere knopinfo voor hardwarecodering wordt weergegeven wanneer een niet-ondersteunde versie van een besturingssysteem wordt gebruikt.

April 2018-release (versie 12.1.1)

• In sommige gevallen crasht Adobe Media Encoder tijdens het opstarten wanneer Cool Type-lettertypen worden geladen. Deze lettertypen kunnen dan niet worden geladen.
  • PNG-bestanden met Alpha worden niet correct weergegeven met de standaardinterpretatie van Straight Alpha.
  • In sommige gevallen worden frames niet samen gesuperponeerd wanneer u PNG-framereeksen exporteert.

April 2018-release (versie 12.1)

Problemen met crashes, vastlopen, mislukte import- of exportbewerkingen

• Adobe Media Encoder loopt vast bij exporteren naar OP1A-codec met bepaalde projectbestanden.
  • Adobe Media Encoder loopt vast bij slimme rendering van AVI-bestanden met QT-wrapping.
  • De export van een After Effects-compositie binnen een XDCAM MXF-bron mislukt in Adobe Media Encoder.
  • MKV-import werkt niet op Windows.
  • MXF-bestanden kunnen niet worden geïmporteerd.
  • Kan geen HEVC-bron importeren in MKV-container.
  • opencl_runtime laat macOS met NVIDIA GPU vastlopen bij versleuteling van H.264-bron naar 'met interliniëring'.
  • De meeste H.264-versleutelingen mislukken met Android-voorinstelling.
  • Wanneer u een groep bestanden importeert, worden ze met een onjuiste beeldfrequentie geïmporteerd.
  • H.264 verschuift of versleutelt frames in de verkeerde volgorde.
  • Voorinstellingen van XAVC-versleutelingen tot 2 K of hoger mislukken meteen.
  • Het audiodeel van bepaalde ProRes MOV-bestanden in AAC-audio kan niet worden geïmporteerd en veroorzaakt een versleutelingsfout.
  • Reeks met geneste reeks exporteert alleen de geneste reeks.
  • Adobe Media Encoder wordt onverwachts afgesloten na selectie of deselectie van de optie Camerarichting gebruiken in het dialoogvenster RED R3D Source Settings.
  • Adobe Media Encoder loopt vast wanneer u op Enter drukt nadat u tijdcode scrubt voor een aangepast YouTube-miniatuurframe.

Problemen met onderschriften

• Ingebrand bijschrift verdwijnt midden in uitvoervideo als u parallelle codering gebruikt.
  • EBU-onderschriftopties worden op niet-EBU media weergegeven wanneer u een EBU-voorinstelling gebruikt.
  • Bijschriften in een project worden niet op de tijdlijn of bij export weergegeven.

Problemen met workflow en gebruikersinterface

• Wanneer u van Character Animator naar Adobe Media Encoder sleept en neerzet, ontvangt u de fout 'Bron is leeg'.
  • Kan Formaat/Voorinstelling niet wijzigen voor meerdere taken in het deelvenster Wachtrij.
  • HEVC: het bereik van de bitrate-optie verandert niet op tijd wanneer u de laagoptie verandert.
  • Onjuist werkgebied wordt weergegeven voor een project.
  • Kan niet scrollen in pop-upmenu's met systeemcontextmenu's.
  • In H.264 en HEVC verdwijnt de optie voor de samplefrequentie nadat u van SurCode naar AAC- of MPEG-audiocodec overschakelt.

Problemen met Publish

• Wanneer u in het menu Kanalen in YouTube-instellingen een ander kanaal kiest, wordt de tekenreeks Status niet bijgewerkt tot u het dialoogvenster Exportinstellingen sluit en opnieuw opent.
  • Twitter-tekenlimiet moet toenemen tot 280 in plaats van 140
  • Time-out in YouTube en andere publicatiedoelen tijdens aanmelding (HandleTokenRequestError).
  • Voor een betere gebruikerservaring moeten de privacyopties in het Publish-deelvenster EXPORTEREN overeenkomen met privacyopties van Facebook.

Diverse problemen

• Voorvertoningsvenster geeft bericht over wachtende media weer na opnieuw importeren van geldige uitvoer.
  • In de mediabrowser worden wazige/pixelachtige bestandspictogrammen worden in mediabrowser weergegeven.
  • Afbeeldingen met BMP- en GIF-formaat worden niet ondersteund als aangepaste miniaturen voor YouTube-upload op Mac OS, maar wel op Windows.
  • [HEVC] twee frame-offsets met nieuwe HEVC-codec.
  • XDCAMHD 422 vbv_delay overschrijdt tijdens slimme rendering.
  • Door versleuteling naar MPEG-2 CBR wordt enkele keren per seconde een wazig beeld gegenereerd.

Januari 2018-release (versie 12.0.1)

• Wanneer u een HEVC-bronbestand van een MOV-container in Adobe Media Encoder importeert, mislukt het importeren.
  • Wanneer u een HEVC-bronbestand exporteert, blijft de hoogte-breedteverhouding van het bronbestand niet behouden in de uitvoer.
  • Wanneer u de geïmporteerde bestanden bijwerkt, bijvoorbeeld door een bestandsextensie aan het geïmporteerde bestand toe te voegen, worden aanvullende gegevens niet vastgelegd in Media Encoder.
  • Wanneer u een reeks Premiere Pro-projectbestanden van Adobe Media Encoder exporteert, verliezen de vastgezette animatielagen hun eigenschap en worden deze niet geanimeerd.
  • Als u de voorinstelling Identieke bron van QuickTime toepast op DNx-bronbestanden, treedt een uitzondering op en mislukt de exportworkflow.
  • Wanneer u bestanden exporteert met H264-voorinstellingen voor Identieke bron, zijn de grootte en bitsnelheid van geëxporteerde bestanden groter dan de grootte en bitsnelheid van de bron.
  • Kies in het dialoogvenster voor vooraf ingestelde tekeningen de optie "Use Current" in de instellingen voor Custom Thumbnail. Het dialoogvenster wordt een seconde leeg weergegeven en de frametijdcode wordt teruggezet op 00;00;00;00.
  • Wanneer u een geautoriseerd account gebruikt om een bestand te exporteren via het dialoogvenster Publicatie-instellingen voor YouTube, verschijnt in het publicatiestatusveld een algemene 'aangemelde' status in plaats van de naam van de accounthouder.
  • In Export Settings (Exportinstellingen) > Publish tag (Label publiceren), verschijnt het wachtwoordveld niet in Vimeo-instellingen wanneer u de optie Viewable by anyone with a password (Zichtbaar voor iedereen met een wachtwoord) selecteert.
  • Wanneer u een Vimeo-film in mp4-indeling exporteert met 4096x572 uit een ProRes4444-bron van Baro Escape met 6144X858, exporteert Adobe Media Encoder het bestand niet.
  • Wanneer u een project met Adobe Media Encoder exporteert, wordt de video-uitvoer zonder 'ingebrande' ondertiteling weergegeven.
  • Als u Burn Captions Into Video (Ondertiteling in video inbranden) inschakelt en verdergaat met de Adobe Media Encoder-wachtrij, krijgen bronnen met meerdere tracks aan ingesloten ondertiteling niet de juiste stroom.
  • In Export Settings (Exportinstellingen) > tabblad Captions (Ondertiteling), wanneer u de optie Create SideCar File (SideCar-bestand maken) selecteert, staat de optie voor STL-ondertiteling niet in het menu File Format (Bestandsindeling).
  • De prestaties van het DPX-importproces lopen achter op andere videotoepassingen.

Oktober 2017-release (versie 12.0)

Opgeloste problemen met betrekking tot vastlopen

• Adobe Media Encoder CC kon onverwacht worden afgesloten bij het exporteren van Premiere Pro-projecten in H.264-indeling.
  • U kunt het bericht "Er is een fout opgetreden in Premiere Pro" te zien krijgen bij het openen van bepaalde Premiere Pro-projecten.
  • U kunt de crash- of een foutmelding "Fout bij compileren van film" te zien krijgen wanneer u exporteert met de optie "maximale rendeerkwaliteit" op sommige MacBook-systemen die de hardware NVIDIA GeForce GT 650M gebruiken.
  • Adobe Media Encoder loopt soms vast of toont een fout tijdens de codering naar foto-indelingen.
  • In macOS 10.12 kan Media Encoder crashen tijdens het opstarten wanneer de basismap van de gebruiker zich op een netwerk bevindt.

Opgeloste problemen met betrekking tot mediacodering

• Wanneer u met MAXON cinema 4d een bestandsbron rendert in compositie, kan dit mislukken.
  • Wanneer u bepaalde XDCAM HD422.MOV-bestanden codeert, kan dit mislukken.
  • Wanneer u bestanden codeert die de HEVC-indeling hebben, kan dit de eerste keer na het wissen van de plugin-cache mislukken.
  • Adobe Media Encoder kan geen render-bestanden maken in mappen die niet bestaan, ook al worden deze mappen standaard opgeven.
  • Bij het exporteren van een Premiere Pro-project naar QuickTime, kan dit mislukken.
  • U kunt problemen ervaren met betrekking tot het geheugen bij het exporteren van specifieke Premiere Pro-projecten via 1-GB-geheugen.
  • Bij het werken met projecten in een wachtrij, kunnen geheugenproblemen optreden. Ook kan Media Encoder blijven hangen.
  • Wanneer u bestanden gebruikt met een Quicktime-indeling in GVStratus-systemen, kan media-rendering mislukken.

Opgeloste problemen met betrekking tot rendering

• Bestanden die zijn gerendeerd in XDCAM HD420-indeling kunnen een frame overslaan.
  • Voor bestanden met XDCAM EX-indeling die zijn opgenomen met een Sony-camera kan smart render mislukken.
  • Adobe Media Encoder kan vastlopen tijdens het renderen van specifieke reeksen op macOS.
  • De weergave van de bestanden met XDCAM-indeling kan langzamer zijn dan gebruikelijk.

Opgeloste problemen met betrekking tot bijschriften

• Het dialoogvenster Uitvoervoorbeeld in de exportinstellingen geeft geen bijschriften weer wanneer de instelling "Bijschriften naar video branden" is ingeschakeld.
  • Als u "Bijschriften naar video branden" inschakelt, worden de bronnen met meerdere tracks met ingesloten bijschriften niet gebrand.
  • De optie "Bijschrift insluiten" wordt weergegeven voor indelingen, hoewel deze het insluiten van bijschrift niet ondersteunen.

Opgeloste problemen met betrekking tot audio

• Bij het gebruik van bestanden met H.264-coderingsindelingen met MPEG is het renderen van de audio soms niet mogelijk.
  • Bij het importeren van bestanden worden sommige bestanden de eerste keer na het installeren zonder audio geïmporteerd.

Andere opgeloste problemen

• Problemen met betrekking tot het coderen van offline media voor reeksen waarvoor MPEG-voorvertoning is ingeschakeld.
  • U ziet mogelijk een zwart scherm met videoartefacten als de instelling voor videorendering is ingesteld op metaal en u media rendert met de optie LUT-voorinstelling ingeschakeld.
  • Zelfs wanneer "offline bestanden niet coderen" is gekozen, codeert Adobe Media Encoder het bestand.
  • Wanneer u aan projecten werkt waarvoor de exportworkflow van After Effects-projecten van Audition naar Adobe Media Encoder is gebruikt, kan dit mislukken.
  • Wanneer u met 2880x2880-beeldmateriaal werkt en de instelling "Identieke bron" gebruikt, kan Adobe Media Encoder de indeling naar 2304x2304 verlagen.
  • Voorinstellingen die zijn ingesteld op "Identieke bron" kunnen onjuiste en lege instellingen weergeven in het dialoogvenster Instellingen voorinstelling.
  • Mogelijk wordt een licentiefout weergegeven bij het starten van Adobe Media Encoder met aangepaste locatie.
  • Velden kunnen overvloeien bij het coderen van beeldmateriaal met interliniëring in Adobe Media Encoder.
  • Kleuren kunnen doorlopen tijdens het exporteren met H.264-indeling wanneer de instelling voor identieke bron is ingeschakeld.
  • Wanneer u naar de DNxHR-indeling codeert, kan Adobe Media Encoder een verkeerd bericht weergeven dat de codering is voltooid.