De Adobe Photoshop Album Starter Edition-software is niet meer beschikbaar. Adobe heeft het product en de technische ondersteuning hiervoor stopgezet op 30 juni 2009. Als u Photoshop Album Started Edition hebt gedownload en u hebt zich niet voor 17:00 uur (Pacific Time) op 31 juli 2009 geregistreerd, kunt u geen ontgrendelingscode ontvangen.

Adobe wil klanten een geweldige gratis fotobewerkingsservice bieden en maakte Revel voor uw gebruik. Upload, bewerk, organiseer, deel en maak back-ups van uw foto's op één locatie. U kunt er snel en eenvoudig mee aan de slag. Zie Aan de slag met Adobe Revel om vandaag nog een gratis account te maken.

Kan ik Adobe Photoshop Album Starter Edition gebruiken nadat Adobe de ondersteuning hiervoor heeft stopgezet?

Als u een geregistreerde kopie van Adobe Photoshop Album Started Edition hebt, kunt u het programma blijven gebruiken. Uw product wordt niet stopgezet. Technische en klantenondersteuning zijn echter niet meer beschikbaar. Adobe raadt u aan uw foto's te migreren naar Revel.

Als u het aantal pogingen om Adobe Photoshop Album Starter Edition te openen overschrijdt voordat u het registreert, wordt het programma vergrendeld. Uw foto's zijn echter veilig op de locatie waarnaar u ze hebt geïmporteerd. U kunt deze migreren naar de gratis Adobe-website voor het delen van foto's: Revel. Voor meer informatie leest u:

Kan ik de klantenondersteuning bellen voor een ontgrendelingscode?

Omdat Photoshop Album Starter Edition niet langer wordt ondersteund, kunnen medewerkers van de klantenondersteuning u niet langer een ontgrendelingscode geven.

Waar zijn de foto's die ik heb geïmporteerd in Adobe Photoshop Album Starter Edition?

Uw foto's zijn veilig en bevinden zich in de map op uw computer die u bij het importeren hebt opgegeven. Als u Photoshop Album Starter Edition hebt gebruikt om uw bestanden te importeren vanaf de camera zonder de standaardmap te wijzigen, bevinden deze zich in de volgende map:

• Windows® XP: C:\Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\My Documents\My Pictures\Adobe\Digital Camera Photos
  • Windows Vista®/7: C:\Users\[Gebruikersnaam]\Pictures\Adobe\Digital Camera Photos

Opmerking: de miniatuurweergaven van uw foto's die u in Adobe Photoshop Album Starter Edition ziet, zijn kopieën van uw originele foto's.

Als u uw foto's niet kunt vinden in deze map, kan dat de volgende redenen hebben:

• U hebt een andere map opgegeven tijdens het importeren of u verplaatste uw bestanden na het importeren: als u zich de locatie niet kunt herinneren, zoek dan naar uw bestanden aan de hand van de bestandsnamen of de bestandsnaamextensies (zoals JPG en PNG).
  • U hebt uw foto's na het importeren verwijderd:  als u uw foto's niet permanent hebt verwijderd, zoekt u ze in de Prullenbak.

Bestanden zoeken in Windows XP

1. Kies Start > Zoeken.
  2. Klik op Mappen en navigeer naar de map waarin u wilt zoeken.
  3. Klik op Zoeken.
  4. Voer bij Bestandsnaam de bestandsnaam of de bestandsnaamextensie in. Als u bijvoorbeeld naar JPG-bestanden zoekt, voert u *.jpg in. Als u zoekt naar een foto met de naam jan.jpg, voert u jan.jpg in.
  5. Druk op Enter.
Zoekopties - Windows

Bestanden zoeken in Windows Vista en Windows 7

1. Open Windows Verkenner door naar Start > Computer te gaan.
  2. Navigeer naar de map waarin u wilt zoeken.
  3. Voer in het zoekveld de bestandsnaam of de bestandsnaamextensie in. Als u bijvoorbeeld naar JPG-bestanden zoekt, voert u *.jpg in. Als u zoekt naar een foto met de naam jan.jpg, voert u jan.jpg in.
  4. Druk op Enter.
Zoeken in Windows Vista

Hoe migreer ik foto's van een vergrendelde Adobe Photoshop Album Starter Edition naar Adobe Revel?

Als u de bijschriften en tags die u hebt toegevoegd aan foto's in Photoshop Album Starter Edition niet wilt behouden, kunt u foto's rechtstreeks uploaden op Adobe Revel.

Een Revel-account maken

• Als u een geregistreerde Adobe ID hebt:
    • Ga naar AdobeRevel.com en klik op het Adobe-logo naast Aanmelden.
    • Voer uw Adobe ID en wachtwoord in.
  • Als u geen geregistreerde Adobe ID hebt:
  • Als u een Facebook-account hebt:
    • Ga naar AdobeRevel.com en klik op het Facebook-logo naast Aanmelden.
    • Klik op OK om Revel toestemming te geven om uw accountgegevens te gebruiken.
    • Klik op OK om Revel toestemming te geven om posts op Facebook te plaatsen.
  • Als u een Google+-account hebt:
    • Ga naar AdobeRevel.com en klik op het Google+-logo naast Aanmelden.
    • Klik op Toegang toestaan om Revel toestemming te geven om uw accountgegevens te gebruiken.

Uw foto's delen op Adobe Revel met Photoshop Elements

Informatie die u in Adobe Photoshop Album Starter Edition hebt toegevoegd aan foto's, zoals bijschriften en tags, bevinden zich in het catalogusbestand (.psa). Als u de standaardlocatie hebt geaccepteerd, kunt u dit bestand op uw computer vinden via:

• Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Album\Catalogs
  • Windows Vista/7: C:\Program Data\Adobe\Photoshop Album\Catalogs

Het catalogusbestand bevindt zich daar, zelfs als u Adobe Photoshop Album Starter Edition van uw computer hebt verwijderd.

U kunt een proefversie van Photoshop Elements downloaden en installeren. Hiermee wordt uw Album-catalogus naar een Elements-catalogus geconverteerd, waardoor al uw afbeeldingen worden overgezet naar Elements Organizer.Installeer de proefversie van Adobe Photoshop Elements via www.adobe.com/downloads/.

1. Open Photoshop Elements Organizer.

2. Klik op Delen en selecteer Adobe Revel.

3. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in.

4. Zodra u de carrousel hebt geselecteerd waarnaar u uw bestanden wilt verzenden, klikt u in het dialoogvenster Adobe Revel op Exporteren.

5. Meld u aan bij Adobe Revel met behulp van uw Adobe ID en wachtwoord om uw geüploade afbeeldingen weer te geven.

Welk programma kan ik in plaats van Adobe Photoshop Album Starter Edition gebruiken?

Adobe Photoshop Elements

Digital Asset Management in combinatie met een krachtige afbeeldingseditor. Eenvoudig te leren, leuk om te gebruiken. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/go/photoshopelements

Adobe Photoshop Lightroom

Een volledige workflow voor fotografie. Uw afbeeldingen importeren, beheren, bewerken en exporteren in één intuïtieve interface. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/go/lightroom

Adobe Revel

Op één handige website uw foto's uploaden, delen en back-ups ervan maken. Ga naar www.AdobeRevel.com voor meer informatie.

Adobe Photoshop

De eersteklas toepassing voor afbeeldingsbewerking. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/go/photoshop