U kunt het e-mailadres niet aan uw account toevoegen

Wanneer u gebruikers toevoegt aan uw Adobe Sign-account, kan de volgende fout optreden: “U kunt het e-mailadres niet aan uw account toevoegen.”

Dit foutbericht wordt veroorzaakt door een van de volgende twee problemen met het (door de gebruiker) opgegeven e-mailadres:

• Het e-mailadres is in gebruik, maar de gebruikersstatus is niet Actief
  • Uw Adobe Sign-domeininstellingen omvatten het e-mail domein van de gebruiker niet

Gebruikers die niet zijn Actief zijn

Alle gebruikers in het Adobe Sign-systeem hebben een van de volgende statusniveaus: Actief, Gemaakt, In behandeling en Inactief.

Controleer uw gebruikerslijst (Account > Gebruikers) om te zien of bepaalde gebruikers een niet-actieve status hebben.

Actieve gebruikers worden meteen weergegeven wanneer u de gebruikerslijst bekijkt in de Admin Console van Adobe Sign.

De standaardgebruikerslijst met uitsluitend actieve gebruikers

Gebruikers die niet Actief zijn, zijn weggefilterd.  Als u alle gebruikers in uw account wilt weergeven, klikt u op de drie lijnen rechtsboven in het venster en selecteert u Alle gebruikers weergeven.

Het menu om alle gebruikers weer te geven

De volledige lijst met gebruikers wordt weergegeven. U kunt deze lijst sorteren door op de kolomkoppen te klikken. Het is vaak het handigst om de lijst te sorteren op e-mailadres, aangezien dit adres de belangrijkste informatie is die u invoert om een gebruiker te maken. Bovendien is dit de oorzaak van het foutbericht.

De volledige lijst met gebruikers

De grootste verschillen tussen de verschillende statussen:

• Actieve gebruikers – Gebruikers die zich kunnen aanmelden bij het systeem van Adobe Sign en die overeenkomsten kunnen verzenden
  • Gemaakte gebruikers – Gebruikers die aan een account zijn toegevoegd, maar die hun wachtwoord nog niet hebben ingesteld. Omdat zij dat niet hebben gedaan, kunnen zij zich niet aanmelden bij het systeem.
    • Klik op een Gemaakte gebruiker om de optie E-mail opnieuw verzenden of Wachtwoord opnieuw instellen te kunnen kiezen. Beide opties verzenden een e-mail naar de gebruiker om deze te vragen een wachtwoord in te stellen en het account te activeren.
  • Inactieve gebruikers – Deze gebruikers zijn gemaakt in het systeem, maar zijn expliciet uitgeschakeld. Inactieve gebruikers hebben geen toegang tot Adobe Sign en kunnen ook geen overeenkomsten ondertekenen.
    • Als u op een Inactieve gebruiker klikt, kunt u de Gebruiker opnieuw activeren.
    • Wanneer u gebruikers opnieuw activeert, wordt hun status gewijzigd in Actief en wordt een e-mail verzonden, zodat ze een nieuw wachtwoord kunnen instellen
  • Gebruikers in de wachtrij – Gebruikers met de status In de wachtrij zijn personen die op een gegeven moment aan een overeenkomst zijn gekoppeld, maar die niet expliciet door een beheerder zijn gemaakt.
    • Gebruikers in de wachtrij kunnen worden geconverteerd naar Actief aan de hand van het gebruikelijke proces voor het toevoegen van gebruikers

Domeinnaamproblemen

Voor sommige accounts is beveiliging op domeinniveau ingesteld. Voor alle klanten met een sitelicentie en voor alle klanten die SAML gebruiken, dient dit type beveiliging te zijn ingesteld.

Beveiliging op domeinniveau is echter niet zichtbaar in de beheerdersinterface.  Deze kan alleen worden bekeken aan de back-end door de Klantenondersteuning of het Customer Success-team.

Als de probleemgebruiker niet bij een van de statusniveaus in uw account wordt vermeld, is er vrijwel zeker sprake van een probleem op het gebied van domeinmachtiging. Neem contact op met de Klantenondersteuning of, indien van toepassing, met uw Customer Success Manager.

Vergeet niet uw Accountbeheerder-e-mailadres toe te voegen en dat van de gebruiker die u wilt toevoegen.

Het opeisen van domeineigendom is niet lastig, maar het vergt wel enige tijd.  Als u denkt dat er problemen met het domein zijn of als u dergelijke problemen wilt voorkomen, dient u het opeisingsproces vroeg te beginnen.