Toepasselijke rol: Beheerder

Deze pagina biedt informatie voor Adobe Sign-beheerders die Sign-gebruikers en -licenties beheren via het ondernemingsplatform van Adobe, de Adobe Admin Console.

Opmerking:

Sommige Adobe Sign-accounts beheren Sign-gebruikers en -licenties in plaats daarvan in de Sign-applicatie zelf. Deze alternatieve methode om gebruikers en licenties te beheren wordt hier besproken.

Inleiding tot Adobe Sign in de Admin Console

Admin Console versus de applicatie Adobe Sign

Wanneer de Sign-beheerder een Sign-account beheert in de Admin Console, heeft de beheerder toegang tot twee verschillende beheeromgevingen: 1) de Admin Console en 2) de Sign-applicatie. De Sign-beheerder heeft mogelijk toegang tot een of beide van deze beheeromgevingen, afhankelijk van de keuze van de organisatie. Elk van deze beheeromgevingen biedt verschillende functies.

In de Admin Console kan een beheerder gebruikers en gebruikerstoegang tot licenties beheren voor alle Adobe-producten en -services. Hier vindt u meer informatie over de Admin Console. Voor een Sign-beheerder biedt de Admin Console de volgende functionaliteit:

• De eerste Sign-beheerder(s) maken.
  • Beheerders en eindgebruikers toegang geven tot Sign.
  • Productprofielen voor Sign maken/bewerken en gebruikers toevoegen aan productprofielen.
  • Gebruikersgroepen in de Admin Console maken/bewerken (en zo een gebruikersgroep in de Admin Console toewijzen aan een Sign-productprofiel).
  • Eenmalige aanmelding/SAML instellen voor de toegang van eindgebruikers tot Sign (indien van toepassing).
  • ...en meer.

In de Sign-applicatie kan een Sign-beheerder de functies, functionaliteit en werking van Adobe Sign beheren. Als een gebruiker een beheerder moet worden in de Sign-applicatie, moet deze eerst toegang krijgen tot Adobe Sign in de Admin Console (zie stap 1 in 'Een Adobe Sign-account instellen' hieronder). Hier en hier vindt u meer informatie over de beheerdersfuncties in de Sign-applicatie. Voor een Sign-beheerder omvat de functionaliteit in de Sign-applicatie het volgende:

• Sign-gebruikersgroepen maken/bewerken (om aan te passen hoe Sign zich gedraagt voor verschillende gebruikersgroepen). Zie 'Sign-gebruikersgroepen instellen' hieronder voor meer informatie.
  • Voorkeuren voor ondertekening configureren
  • Aangepast logo uploaden
  • Algemene instellingen configureren
  • Beveiligingsinstellingen configureren
  • ...en meer

Gebruikerslicenties en transactielicenties

Sign-lidmaatschappen kunnen worden gekocht op basis van gebruikers of transacties. Het type lidmaatschap bepaalt hoe Sign wordt weergegeven in de Admin Console.

Lidmaatschap voor licenties per gebruiker
Lidmaatschap voor licenties per gebruiker
Lidmaatschap voor licenties per transactie
Lidmaatschap voor licenties per transactie

In de Admin Console kan een beheerder informatie zien over het aantal gebruikers of transacties dat is gekoppeld aan het Sign-lidmaatschap. Voor een gedetailleerder rapport over het gebruik van Sign kan een Sign-beheerder klikken op 'Adobe Sign beheren' in de Admin Console. Vervolgens kan de beheerder rapporten uitvoeren binnen de Sign-applicatie. Zie 'Rapporten over het gebruik van Sign' hieronder voor meer informatie.

Een Adobe Sign-account instellen

Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die u moet uitvoeren om een Adobe Sign-account in te stellen in de Admin Console. De eerste beheerder krijgt toegang tot de Admin Console waar het product Sign wordt weergegeven. Op dat moment kan de beheerder de volgende stappen uitvoeren:

1. Sign-beheerders maken

De systeembeheerder moet beginnen met het maken van een eerste Sign-beheerder. Deze eerste Sign-beheerder kan de beheerder zelf zijn of iemand anders in de organisatie. De eerste Sign-beheerder moet een systeembeheerder van de Admin Console zijn en toegang hebben tot Sign in de Admin Console. Deze eerste Sign-beheerder is de persoon die het algehele gebruik van Sign binnen de organisatie beheert en daarbij eindgebruikers toegang geeft tot Sign en de Sign-applicatie configureert.

Gedetailleerde stappen en opties voor het maken van Sign-beheerders vindt u hier.

2. Het Sign-account instellen

Voordat een Sign-beheerder eindgebruikers kan toevoegen aan het Sign-account, kan hij of zij het Sign-account configureren in overeenstemming met de manier waarop de organisatie wil dat de eindgebruikers de Sign-applicatie gebruiken. De beheerder kan bijvoorbeeld voorkeuren of de werking van Sign configureren, beveiligingsinstellingen configureren, e-mails aanpassen die door Sign worden verzonden en meer.

Een overzicht van het instellen van het Sign-account voor de Sign-beheerder vindt u hier.

3. Sign-gebruikersgroepen en Sign-groepsbeheerders instellen

Het is handig om uw Sign-gebruikers over functionele groepen te verdelen als u verschillende handtekeningvereisten of verschillende rapportagestructuren hebt die in acht moeten worden genomen. Zoals hierboven wordt vermeld, verschillen Sign-gebruikersgroepen van Admin Console-gebruikersgroepen. Wanneer een eindgebruiker of beheerder via de Admin Console toegang krijgt tot Sign, wordt die gebruiker in eerste instantie toegevoegd aan de standaardgebruikersgroep van Sign. Een Sign-beheerder kan die gebruiker echter verplaatsen naar elke Sign-gebruikersgroep. Daarnaast kan een Sign-gebruiker worden aangewezen als beheerder van een Sign-groep en zo de functionaliteit voor die specifieke Sign-gebruikersgroep aanpassen.

Een overzicht van gebruikersgroepen vindt u hier.

Sign-gebruikersgroepen
    Sign-gebruikersgroepen
  4. Sign-gebruikers toevoegen

Tot slot kan een Sign-beheerder eindgebruikers toevoegen aan het Sign-account via de Admin Console. Dit werkt op dezelfde manier als het toevoegen van gebruikers aan andere Adobe-producten en -services. Hier vindt u instructies voor het toevoegen van gebruikers.

Sign-gebruikers toevoegen in de Admin Console
    Sign-gebruikers toevoegen in de Admin Console

Het Adobe Sign-account gebruiken

Nadat uw Sign-account is ingesteld, kunnen eindgebruikers de Sign-applicatie gaan gebruiken. Op deze pagina vindt u handboeken en zelfstudies over het gebruik van de Sign-applicatie. Er is ook een video beschikbaar over hoe u documenten verzendt met Sign, evenals een lijst met populaire onderwerpen.

Aanvullende overwegingen met betrekking tot Adobe Sign in de Admin Console

Afhankelijk van de manier waarop het Sign-account wordt gebruikt, kunnen deze aanvullende overwegingen met betrekking tot Sign in de Admin Console relevant voor u zijn.

Adobe Sign-partnerintegraties instellen

Adobe Sign kan worden beheerd in de Admin Console en kan vervolgens worden geïntegreerd in een aantal partnerapplicaties. Hier vindt u een volledige lijst met ondersteunde partnerapplicaties en gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van een integratie.

Wanneer Sign wordt beheerd in de Admin Console, moet een eindgebruiker expliciet toegang worden verleend tot het Sign-account (via de Admin Console) voordat deze Sign kan gebruiken in een partnerapplicatie. Zie stap 4 in 'Een Adobe Sign-account instellen' hierboven voor instructies voor het toevoegen van Sign-gebruikers aan het Sign-account in de Admin Console. Als Sign wordt beheerd in de Admin Console, ondersteunt dit momenteel geen automatische inrichting voor gebruikers die Sign gebruiken in een partnerapplicatie.

Rapporten over het gebruik van Adobe Sign

Als u het verbruik van Adobe Sign-transacties wilt controleren en gedetailleerde rapporten over het gebruik wilt weergeven, voert u de onderstaande stappen uit. Aanvullende details over Sign-rapporten vindt u hier.

1. Ga naar Rapporten en klik op Een nieuw rapport maken.

Nieuw rapport maken
  2. Als u gedetailleerde rapporten over het verbruik wilt krijgen, past u de waarden van de filters aan en klikt u op Rapport uitvoeren.

Rapport uitvoeren
  3. Er wordt een grafisch rapport weergegeven op basis van de ingestelde filters. U kunt het rapport exporteren in de CSV-indeling door te klikken op Rapportgegevens exporteren.

Opmerking:

Sommige grafieken zijn niet beschikbaar voor andere talen dan het Engels.

Rapporten

Veelvoorkomende problemen

Hieronder vindt u enkele problemen die een beheerder of eindgebruiker kan ondervinden bij het gebruik van Adobe Sign.

Eindgebruiker kan zich niet aanmelden bij Adobe Sign

Probleem: Nadat een eindgebruiker is toegevoegd aan het Sign-account in de Admin Console, kan deze zich nog steeds niet aanmelden bij Adobe Sign.

Mogelijke oorzaak: Het e-mailadres van de eindgebruiker is mogelijk al gekoppeld aan een ander Sign-account waardoor de gebruiker geen toegang heeft tot het nieuwe Sign-account.

Mogelijke oplossingen:

• Oplossing 1: Gebruik een ander e-mailadres wanneer u de eindgebruiker toevoegt aan het Sign-account in de Admin Console.
  • Oplossing 2: Controleer of de eindgebruiker meldingen of instructies te zien krijgt wanneer hij of zij zich aanmeldt bij Sign. Sign kan de eindgebruiker vaak vragen zijn of haar e-mailadres los te koppelen van het vorige Sign-account, zodat dit opnieuw kan worden gekoppeld aan het nieuwe Sign-account.
  • Oplossing 3: Neem contact op met de klantenservice van Adobe via het tabblad 'Ondersteuning' in de Admin Console. Hier vindt u meer informatie over hoe u contact opneemt met de ondersteuning.