Adobe Sign beheren in de Admin Console

Snelle hulp voor gebruikers van Adobe Sign
U kunt snel documenten ondertekenen, een document voorbereiden en verzenden ter ondertekening, een document door meerdere partijen laten ondertekenen en documenten die ter ondertekening zijn verzonden, beheren en volgen. Meld u aan om aan de slag te gaan.
Lees de snelstartgids​.

Toepasselijke rol: Beheerder

Deze pagina biedt informatie voor Adobe Sign-beheerders die Adobe Sign-gebruikers en -licenties beheren via het ondernemingsplatform van Adobe, de Adobe Admin Console.

Opmerking:

Sommige Adobe Sign-accounts beheren Adobe Sign-gebruikers en -licenties in plaats daarvan in de Adobe Sign-applicatie zelf. Deze alternatieve methode om gebruikers en licenties te beheren wordt hier besproken.

Inleiding tot Adobe Sign in de Admin Console

Admin Console versus de applicatie Adobe Sign

Wanneer een Adobe Sign-beheerder een Adobe Sign-account beheert in de Admin Console, heeft de beheerder toegang tot twee verschillende beheeromgevingen: 1) de Admin Console en 2) de Adobe Sign-applicatie. De Adobe Sign-beheerder heeft mogelijk toegang tot een of beide van deze beheeromgevingen, afhankelijk van de keuze van de organisatie. Elk van deze beheeromgevingen biedt verschillende functies.

In de Admin Console kan een beheerder gebruikers en gebruikerstoegang tot licenties beheren voor alle Adobe-producten en -services. Hier vindt u meer informatie over de Admin Console. Voor een Adobe Sign-beheerder biedt de Admin Console de volgende functionaliteit:

• De eerste Adobe Sign-beheerder(s) maken.
  • Beheerders en eindgebruikers toegang geven tot Adobe Sign.
  • Productprofielen voor Adobe Sign maken/bewerken en gebruikers toevoegen aan productprofielen.
  • Gebruikersgroepen in de Admin Console maken/bewerken (en zo een gebruikersgroep in de Admin Console toewijzen aan een Adobe Sign-productprofiel).
  • Eenmalige aanmelding/SAML instellen voor de toegang van eindgebruikers tot Adobe Sign (indien van toepassing).
  • ...en meer.

In de Adobe Sign-applicatie kan een Adobe Sign-beheerder de functies, functionaliteit en werking van Adobe Sign beheren. Als een gebruiker een beheerder moet worden in de Adobe Sign-applicatie, moet deze eerst toegang krijgen tot Adobe Sign in de Admin Console (zie stap 1 in 'Een Adobe Sign-account instellen' hieronder). Hier en hier vindt u meer informatie over de beheerdersfuncties in de Adobe Sign-applicatie. Voor een Adobe Sign-beheerder omvat de functionaliteit in de Adobe Sign-applicatie het volgende:

• Adobe Sign-gebruikersgroepen maken/bewerken (om aan te passen hoe Adobe Sign zich gedraagt voor verschillende gebruikersgroepen). Zie 'Adobe Sign-gebruikersgroepen instellen' hieronder voor meer informatie.
  • Voorkeuren voor ondertekening configureren
  • Aangepast logo uploaden
  • Algemene instellingen configureren
  • Beveiligingsinstellingen configureren
  • ...en meer

Gebruikerslicenties versus transactielicenties

Adobe Sign-lidmaatschappen kunnen worden gekocht op basis van gebruikers of transacties. Het type lidmaatschap bepaalt hoe Adobe Sign wordt weergegeven in de Admin Console.

Licenties per gebruiker
Lidmaatschap voor licenties per gebruiker

Licenties per transactie
Lidmaatschap voor licenties per transactie

VIP-service
Lidmaatschap voor licenties per transactie (VIP Admin Console)

In de Admin Console kan een beheerder informatie zien over het aantal gebruikers of transacties dat is gekoppeld aan het Adobe Sign-lidmaatschap.

Een Adobe Sign-account instellen

Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die u moet uitvoeren om een Adobe Sign-account in te stellen in de Admin Console. De eerste beheerder krijgt toegang tot de Admin Console waar het product Adobe Sign wordt weergegeven. Op dat moment kan de beheerder de volgende stappen uitvoeren:

1. Adobe Sign-beheerders maken

Systeembeheerders in de Adobe Admin Console kunnen hun gebruikers toegang geven tot het product Adobe Sign en hen promoveren tot beheerder, zodat ze Adobe Sign-functies kunnen configureren en de werking van het product kunnen aanpassen.

Gedetailleerde stappen en opties voor het maken van Adobe Sign-beheerders vindt u hier.

2. Het Adobe Sign-account instellen

Voordat een Adobe Sign-beheerder eindgebruikers kan toevoegen aan het Adobe Sign-account, kan hij of zij het Adobe Sign-account configureren in overeenstemming met de manier waarop de organisatie wil dat de eindgebruikers de Adobe Sign-applicatie gebruiken. De beheerder kan bijvoorbeeld voorkeuren of de werking van Adobe Sign configureren, beveiligingsinstellingen configureren, e-mails aanpassen die door Adobe Sign worden verzonden en meer.

Een overzicht van het instellen van het Adobe Sign-account voor de Adobe Sign-beheerder vindt u hier.

3. Adobe Sign-gebruikersgroepen en Adobe Sign-groepsbeheerders instellen

Het is handig om uw Adobe Sign-gebruikers over functionele groepen te verdelen als u verschillende handtekeningvereisten of verschillende rapportagestructuren hebt die in acht moeten worden genomen. Zoals hierboven wordt vermeld, verschillen Adobe Sign-gebruikersgroepen van Admin Console-gebruikersgroepen. Wanneer een eindgebruiker of beheerder via de Admin Console toegang krijgt tot Adobe Sign, wordt die gebruiker in eerste instantie toegevoegd aan de standaardgebruikersgroep van Adobe Sign. Een Adobe Sign-beheerder kan die gebruiker echter verplaatsen naar elke Adobe Sign-gebruikersgroep. Daarnaast kan een Adobe Sign-gebruiker worden aangewezen als beheerder van een Adobe Sign-groep en zo de functionaliteit voor die specifieke Adobe Sign-gebruikersgroep aanpassen.

Een overzicht van gebruikersgroepen vindt u hier.

Adobe Sign-groepen
    Adobe Sign-gebruikersgroepen

4. Adobe Sign-gebruikers toevoegen

Tot slot kan een Adobe Sign-beheerder eindgebruikers toevoegen aan het Adobe Sign-account via de Admin Console. Dit werkt op dezelfde manier als het toevoegen van gebruikers aan andere Adobe-producten en -services. Hier vindt u instructies voor het toevoegen van gebruikers.

Gebruikers in de Admin Console
    Adobe Sign-gebruikers toevoegen in de Admin Console

Het Adobe Sign-account gebruiken

Nadat uw Adobe Sign-account is ingesteld, kunnen eindgebruikers de Adobe Sign-applicatie gaan gebruiken. Op deze pagina vindt u handboeken en zelfstudies over het gebruik van de Adobe Sign-applicatie. Er is ook een video beschikbaar waarin wordt uitgelegd hoe u documenten verzendt met Adobe Sign en een lijst met populaire onderwerpen.

Aanvullende overwegingen met betrekking tot Adobe Sign in de Admin Console

Afhankelijk van de manier waarop het Adobe Sign-account wordt gebruikt, kunnen deze aanvullende overwegingen met betrekking tot Adobe Sign in de Admin Console relevant voor u zijn.

Adobe Sign-partnerintegraties instellen

Adobe Sign kan worden beheerd in de Admin Console en kan vervolgens worden geïntegreerd in een aantal partnerapplicaties. Hier vindt u een volledige lijst met ondersteunde partnerapplicaties en gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van een integratie.

Wanneer Adobe Sign wordt beheerd in de Admin Console, moet een eindgebruiker expliciet toegang worden verleend tot het Adobe Sign-account (via de Admin Console) voordat deze Adobe Sign kan gebruiken in een partnerapplicatie. Zie stap 4 in 'Een Adobe Sign-account instellen' hierboven voor instructies voor het toevoegen van Adobe Sign-gebruikers aan het Adobe Sign-account in de Admin Console. Als Adobe Sign wordt beheerd in de Admin Console, ondersteunt dit momenteel geen automatische inrichting voor gebruikers die Adobe Sign gebruiken in een partnerapplicatie.

Veelvoorkomende problemen

Hieronder vindt u enkele problemen die een beheerder of eindgebruiker kan ondervinden bij het gebruik van Adobe Sign.

Eindgebruiker kan zich niet aanmelden bij Adobe Sign

Probleem: Nadat een eindgebruiker is toegevoegd aan het Adobe Sign-account in de Admin Console, kan deze zich nog steeds niet aanmelden bij Adobe Sign.

Mogelijke oorzaak: Het e-mailadres van de eindgebruiker is mogelijk al gekoppeld aan een ander Adobe Sign-account waardoor de gebruiker geen toegang heeft tot het nieuwe Adobe Sign-account.

Mogelijke oplossingen:

• Oplossing 1: Gebruik een ander e-mailadres wanneer u de eindgebruiker toevoegt aan het Adobe Sign-account in de Admin Console.
  • Oplossing 2: Controleer of de eindgebruiker meldingen of aanwijzingen te zien krijgt wanneer hij of zij zich aanmeldt bij Adobe Sign. Adobe Sign kan de eindgebruiker vaak vragen zijn of haar e-mailadres los te koppelen van het vorige Adobe Sign-account, zodat dit opnieuw kan worden gekoppeld aan het nieuwe Adobe Sign-account.
  • Oplossing 3: Neem contact op met de klantenservice van Adobe via het tabblad 'Ondersteuning' in de Admin Console. Hier vindt u meer informatie over hoe u contact opneemt met de ondersteuning.