Deze pagina bevat richtlijnen voor het gebruik van een CSV-bestand om je bestanden te indexeren.

Een CSV-document (met door komma's gescheiden waarden) is een spreadsheet waarmee je titels, trefwoorden en afstandsverklaringen kunt toevoegen aan meerdere bestanden tegelijk. Je kunt je bestanden organiseren met behulp van een CSV-bestand, maar dit is optioneel. Je kunt een CSV-bestand maken in Microsoft Excel of andere spreadsheetsoftware en het bestand opslaan als CSV-bestand.

Opmerking:

Als je je buiten de Verenigde Staten bevindt en Microsoft Excel gebruikt om een CSV-bestand te maken, moet je het document opslaan als CSV UTF-8. Als je een oudere versie van Excel gebruikt en deze optie niet beschikbaar is, kun je het CSV-bestand openen in Kladblok en vervolgens opslaan als CSV UTF-8.

Vereisten voor CSV-bestanden

Begin met onze sjabloon: Download het CSV-voorbeeldbestand om dit te gebruiken als sjabloon.

Bestandsnaam: Gebruik als naam voor het CSV-bestand jouw naam en de datum waarop je het CSV-bestand uploadt. Gebruik geen spaties in de titel van je CSV-bestand. Als je bijvoorbeeld Jan Jansen heet, is de bestandsnaam JanJansen_7_17_17.CSV (houd de Amerikaanse volgorde maand_dag_jaar aan).

Koppen: De koppen van de kolommen moeten overeenkomen met de koppen in ons CSV-voorbeeldbestand. Vertaal deze koprij niet.

Rijen: Elke rij in het CSV-bestand vertegenwoordigt een bestand dat je naar Adobe Stock uploadt.

Maximum aantal rijen: Beperk je CSV-bestand tot maximaal 5000 rijen.

Documentgrootte: Het bestand mag niet groter zijn dan 1 MB.

Vereiste kolommen: Bestandsnaam, trefwoorden en titel zijn vereist. Andere kolommen zijn optioneel, maar we raden ten zeerste aan geen categorieën over te slaan.

KOLOMMEN

VERWACHTE INFORMATIE

Filename

De exacte bestandsnaam van een asset dat je hebt geüpload, met inbegrip van de extensie, bijvoorbeeld Mijnfoto1.jpg of Mijn_video1.mov.

Moet minder dan 30 tekens lang zijn.

Title

Korte en eenvoudige beschrijving van het bestand (70 tekens of minder).

Titels mogen geen komma's bevatten.

Keywords

Trefwoorden, gescheiden door komma's en in volgorde van relevantie (maximaal 50).

Trefwoorden mogen geen technische gegevens bevatten. Zie Titels en trefwoorden voor meer informatie.

Category

Voer het nummer in dat overeenkomst met de categorie die het bestand het meest accuraat beschrijft. Meer informatie over categorieën vind je in De juiste categorie kiezen.

Releases

Gebruik de exacte naam van de afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht die je hebt geüpload naar de bijdragersportal; bestandsnamen moeten minder dan 30 tekens bevatten.

Als er meerdere afstandsverklaringen met dezelfde naam worden gevonden, wordt de meest recente gebruikt.

Alle afstandsverklaringen moeten JPEG-bestanden zijn.

De optie CSV-bestand uploaden
CSV-optie op het tabblad Uploaden

Als je je CSV-bestand wilt uploaden, ga je naar Geüploade bestanden > Nieuw en klik je op CSV-bestand uploaden.

De knop Kies een CSV-bestand
Klik om naar je CSV-bestand te bladeren

Klik op Kies een CSV-bestand en blader om je CSV-bestand te selecteren. Vervolgens klik je op de knop Uploaden. Als de bestandsnamen correct zijn, koppelt het systeem alle metagegevens (titels, categorieën en trefwoorden) aan je bestanden.

Je kunt hetzelfde CSV-bestand blijven bijwerken en uploaden, tot een maximum van 5000 rijen.

Opmerking:

We accepteren geen XLS-bestanden of andere bestandstypen. Verzend één CSV-bestand voor een hele groep geüploade afbeeldingen.