Tips voor het oplossen van problemen en help

Huidige hoogtepunten

Creative Cloud-weggeefactie

Als bedankje biedt Adobe onze meest gewaardeerde bijdragers een jaarabonnement op Adobe Creative Cloud. Ontdek hier of u in aanmerking komt en raadpleeg onze Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Adobe Stock Contributor-handleiding

Lees de Adobe Stock Contributor-handleiding  en ontdek:

• Waar kopers naar op zoek zijn
  • Inhoud maken die verkoopt
  • Tips om te zorgen dat uw inhoud wordt gevonden

Waar zijn kopers naar op zoek?

Onze klanten zijn op zoek naar inhoud die hen aanspreekt en een licht werpt op een breed scala aan onderwerpen. Ze willen inhoud waar hun publiek zich in kan vinden. Richt je daarom op authentieke afbeeldingen van echte mensen uit allerlei culturen.

Hier zijn enkele links ter inspiratie:

Wat zijn de nieuwste functies voor Adobe Stock-bijdragers?

Op het tabblad Inzichten van de Contributor-portal kunt u uw verkoopgeschiedenis bekijken en uw transacties, downloads en belastingheffing controleren voor zelfgekozen datumbereiken. U kunt ook een CSV-bestand downloaden met deze informatie.

Met onze nieuwe functie Trefwoorden plakken kunt u eenvoudig trefwoorden van de ene afbeelding of trefwoordenlijst naar de andere kopiëren en plakken. Meer informatie

Aan de slag

Hoe word ik een bijdrager?

Als je 18 jaar of ouder bent en de rechten bezit van de foto's, video's, illustraties en/of vectorafbeeldingen die jij hebt gemaakt, kun je bijdrager worden van Adobe Stock. Je hoeft geen professionele kunstenaar te zijn of dure apparatuur te hebben om een Adobe Stock-bijdrager te worden. Je hoeft ook geen Creative Cloud-abonnement te hebben. Meld je aan voor een Adobe ID en begin met bijdragen. Meer informatie.

Wat zijn de ondersteunde bestandsindelingen?

Onze basiscollectie bevat foto's, video's, illustraties en vectorafbeeldingen. Elk type inhoud heeft zijn eigen vereisten die je hier kunt vinden.

Kan ik rechtstreeks vanuit de Creative Cloud-apps uploaden?

Upload inhoud rechtstreeks vanuit Adobe Photoshop Lightroom Classic CC, Bridge CC of Premiere Pro CC. Ben je niet thuis? Upload inhoud via de mobiele Photoshop Mix-app, waar je ook bent. Meer informatie

Hoe kan ik mijn Fotolia-account met mijn Adobe Stock Contributor-account synchroniseren?

Zie Informatie voor Fotolia-bijdragers om meer te weten te komen over de voordelen van het synchroniseren van je account en de stappen om dit te doen. Je kunt je account alleen synchroniseren wanneer je je voor het eerst bij de portal aanmeldt.

Betaald worden

Wat is de royaltystructuur van Adobe Stock?

De royalty's voor foto's, illustraties en vectorafbeeldingen die je op Adobe Stock verkoopt, is gelijk aan 33% van het bedrag dat is betaald door de koper. De prijs hangt af van het abonnement. Een minimumgarantie is van toepassing om te zorgen dat bijdragers altijd een eerlijke vergoeding krijgen, wat de betaalde prijs ook is. De royalty's voor video's die je op Adobe Stock verkoopt, is gelijk aan 35% van het bedrag betaald door de koper. Voorwaarden voor Adobe Stock en Fotolia verschillen. Raadpleeg onze Royaltytabel voor details.

Hoe word ik betaald?

Zie Betaald worden voor meer informatie over ons betalingsbeleid en hoe je een betaling aanvraagt.

Wat moet ik weten over belastingen?

Het aanbieden van licenties is een economische activiteit. Als Adobe Stock-bijdrager zijn inkomsten die voortkomen uit je verkoopsactiviteiten in de VS, onderhevig aan US IRS-bronbelasting (Internal Revenue Service). Raadpleeg afhankelijk van waar je woont Belastingen voor Amerikaanse burgers en ingeschreven vreemdelingen in het kort of Belastingen voor niet-Amerikaanse burgers in het kort. Als je je belastingaangifte niet indient, houdt Adobe automatisch 30% van je inkomsten in.

Problemen oplossen

Waarom is mijn inhoud afgewezen?

Raadpleeg de sectie Beoordelingsproces voor informatie over onze beoordelingscriteria en waarom sommige bestanden worden afgewezen. Raadpleeg de sectie Inhoud voorbereiden en uploaden om te weten te komen wat je voor elk inhoudstype wel en niet mag doen.

Waarom is mijn account geblokkeerd?

Adobe behoudt zich het recht voor een account te blokkeren als de inhoud of het uploadgedrag niet in overeenstemming is met onze Adobe Stock Contributor-overeenkomst.

Trefwoorden worden in alfabetische volgorde weergegeven bij uploaden via Lightroom Classic CC

Trefwoorden en andere IPTC-gegevens die in Lightroom Classic zijn ingevoerd, verschijnen in alfabetische volgorde in de sectie Trefwoord van de Contributor-portal. Adobe raadt aan de volgorde van de trefwoorden in de Contributor-portal handmatig te wijzigen op basis van prioriteit. Deze essentiële stap zorgt ervoor dat je afbeeldingen in de zoekresultaten worden geretourneerd.

Vectorafbeeldingen kunnen niet worden geüpload

Zorg dat het tekengebied minstens 15MP groot is. Sommige bijdragers ondervinden problemen bij het uploaden van EPS-bestanden via Internet Explorer. Als je Internet Explorer gebruikt, probeer dan een andere browser of upload AI-bestanden.

Problemen met vectorvoorvertoningen

Als u een AI- of EPS-bestand uploadt, ziet u mogelijk een kleurverschuiving wanneer u uw afbeelding in de Contributor-portal of op de Adobe Stock-site bekijkt. De kleurverschuiving is alleen van invloed op de voorvertoning van afbeelding. Om deze kleurverschuiving te voorkomen, maakt u een JPEG van uw vectorbestand. Zet de JPEG en de AI of EPS vervolgens in een map en maak een ZIP-bestand. Upload het ZIP-bestand via FTP. Informatie over FTP vindt u hier.

Wanneer u een AI-bestand opslaat, moet u daarnaast controleren dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld.