Verzend vectorillustraties in overeenstemming met de specificaties op deze pagina.

Als je illustraties inzendt die geen vectorafbeeldingen zijn, raadpleeg je Vereisten voor foto's en illustraties.

Technische vereisten

Er zijn twee verschillende opties voor het uploaden van vectorbestanden.

Een opzichzelfstaand vectorbestand uploaden

• Alleen AI- en EPS-indeling
  • Grootte van tekengebied: minimaal 15 MP, maximaal 68 MP
  • Maximale bestandsgrootte: 45 MB
  • Zorg dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld wanneer je een bestand opslaat.

Opmerking:

Als je een AI- of EPS-bestand uploadt als opzichzelfstaande vector, kan er een kleurverschuiving optreden wanneer je de afbeelding bekijkt in de bijdragersportal of op de Adobe Stock-site. De kleurverschuiving is alleen invloed op de voorvertoning van de afbeelding. Gebruik de hieronder beschreven ZIP-methode om deze kleurverschuiving te voorkomen.

ZIP-map

• Alleen AI- en EPS-indeling
  • Vectoren moeten samen met een JPEG-voorvertoning in een ZIP-archief worden geplaatst
  • Minimale resolutie JPEG-voorvertoning: 5000 pixels x 3000 pixels of 15 MP
  • Maximale bestandsgrootte: 45 MB
  • Zorg dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld wanneer je een bestand opslaat.
  • Zorg ervoor dat elke map slechts twee bestanden bevat (vectorbestand + JPEG-voorvertoning).

Opmerking:

Als je een JPEG-voorvertoning wilt genereren, raden we aan de volgende stappen uit te voeren in Adobe Illustrator CC:

1. Ga naar Bestand>Exporteren>Opslaan voor web
  2. Voorinstelling: JPEG, Maximum, Kwaliteit 100%.
  3. Afbeeldingsgrootte: voer de vereiste grootte in (15 MP)
  4. Opslaan

Titel en trefwoorden

Als je bestand geen ingesloten trefwoorden heeft, maakt het Stock-bijdragersportal het je gemakkelijk door maximaal 25 automatische trefwoorden voor te stellen. Je kunt deze automatische trefwoorden bewerken, verplaatsen of verwijderen. Deze functie bespaart je veel tijd.

Als je al trefwoorden hebt toegevoegd in Lightroom Classic CC, Lightroom CC, Bridge, Photoshop of andere beeldbewerkingssoftware, blijven de metagegevens behouden wanneer je je bestand uploadt naar de bijdragersportal. Je kunt de trefwoorden bekijken en bewerken voordat je de inhoud indient.

Gebruik geen handelsmerknamen (zoals Porsche, iPad of Ferrari), cameraspecificaties (zoals Nikon of 12 MP) of soorten inhoud (zoals vector of illustratie) als trefwoorden of in de titel. Zie Titels en trefwoorden voor meer informatie over trefwoorden.

Juridische basisinformatie

Als je een vectorillustratie maakt op basis van een foto of kunstwerk, moet je een afstandsverklaring van het eigendomsrecht aanleveren, zelfs als het je eigen foto of kunstwerk is.

Als de inhoud is getekend op basis van een foto of andere inspiratiebron, vraag jezelf dan af of de persoon zichzelf zou herkennen of dat de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen. Als een persoon zichzelf zou herkennen, heb je een afstandsverklaring van het portretrecht nodig. Als de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen, probeer dan te achterhalen of dit wordt beschermd door privacy-, handelsmerk- of auteursrechtwetgeving omdat in dat geval een afstandsverklaring van het eigendomsrecht kan zijn vereist.

Stockassets mogen geen logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen of merknamen (zoals Apple, Nike, Gucci, BMW) of afbeeldingen van auteursrechtelijk beschermde werken, zoals kunstwerken, beelden of architectuur bevatten. We accepteren geen stockassets met dergelijke elementen.

Raadpleeg onze juridische richtlijnen voor meer informatie.

Kwaliteitsnormen

Vectorafbeeldingen hebben alleen commerciële waarde als ze aan de volgende eisen voldoen:

• Goede compositie
  • Goed georganiseerd met relevante laagnamen
  • Geen vergrendelde of verborgen lagen
  • Geen ingesloten JPEG-bestanden

Voor meer informatie over wat een afbeelding van goede kwaliteit is, raadpleeg je Het beoordelingsproces en Zeven tips om vectorillustraties te maken voor Adobe Stock.

Let op dat je niet spamt

Probeer geen grote voorraad aan te leggen door dezelfde vectorillustratie in te zenden met verschillende kleuren, achtergronden en patronen. Voor vectorillustraties accepteren we maximaal drie kleurvarianten van dezelfde afbeelding. Meerdere exemplaren van vergelijkbare of identieke inhoud verzenden kan door ons beheerteam echter als spam worden beschouwd. Spammen is streng verboden en kan ertoe leiden dat we je account blokkeren of voorgoed sluiten.