Verzend vectorillustraties in overeenstemming met de specificaties op deze pagina.

Als je illustraties inzendt die geen vectorafbeeldingen zijn, raadpleeg je Vereisten voor foto's en illustraties.

Vectorassets inzenden

Je kunt vectoren via de Adobe Stock Contributor-portal indienen als AI-, EPS- en SVG-bestanden.

Je kunt vectorbestanden op twee manieren indienen:

1. Als opzichzelfstaande vectorbestanden (alleen AI-, EPS- en SVG-indeling)

AI- en EPS-bestanden:

Aanbevolen voor de meeste inzendingen en met name voor complexe assets

SVG-bestanden:

Aanbevolen voor eenvoudige elementen zoals pictogrammen en andere interface-elementen

• Zorg dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld wanneer je een bestand opslaat

• Geen minimale afmetingen voor tekengebied (aanbevolen afmetingen​)

• Maximale bestandsgrootte: 45 MB

• SVG-versie 1.1 geaccepteerd
  • Geen minimale afmetingen voor tekengebied (aanbevolen afmetingen​)

• Maximale bestandsgrootte: 45 MB

2. Als een ZIP-map (alleen AI- en EPS-indeling)

Ingezonden mappen bevatten alleen:

●    AI- of EPS-vectorbestand (zorg dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld bij het opslaan)

●    JPEG-voorvertoning van minimaal 2048 x 1424 px

●    Mapgrootte: minimaal 4 MB, maximaal 100 MB

Een JPEG-voorvertoning genereren in Adobe Illustrator:

●    Ga naar Bestand ➞ Documentkleurmodus ➞ RGB-kleur

●    Ga naar Bestand ➞ Exporteren ➞ Opslaan voor web

●    Voorinstelling: JPEG, Maximum, Kwaliteit 100%

●    Afbeeldingsgrootte: voer de vereiste grootte in (minimale bestandsgrootte 15 MP​)

●    Opslaan in map met .ai-bestand

Workflowafbeelding voor het opslaan van een afbeelding voor het web door te klikken op Bestand, Opslaan voor web (verouderd) en Exporteren als JPEG.
Opslaan voor web om een voorvertoning te exporteren.

Opmerking:

Als je een AI-, EPS- of SVG-bestand uploadt als opzichzelfstaande vector, kan er een kleurverschuiving optreden wanneer je de afbeelding bekijkt in de Contributor-portal of op de Adobe Stock-site. De kleurverschuiving is alleen invloed op de voorvertoning van de afbeelding. Je kunt deze kleurverschuiving voorkomen door je vectoren in te dienen als ZIP-mappen met een JPEG-voorvertoning in de sRGB-kleurruimte zoals hierboven wordt beschreven

Technische richtlijnen

Door prachtige vectorillustraties te maken en zo een gevarieerde en waardevolle verzameling op te bouwen, zorg je dat je bestanden het beoordelingsproces snel doorlopen, zodat je een groter publiek bereikt en je inkomsten toenemen. Gebruik deze best practices voor alle workflows voor het maken en automatiseren van vectoren.

Best practices voor het indienen van vectoren op Adobe Stock

Een voorbeeld van een vectorillustratie met groepen assets die netjes zijn georganiseerd in afzonderlijke lagen genaamd 'Scène' en 'Achtergrond'.
Goed georganiseerde lagen en groepen.
In plaats van: Probeer je dit:
Lagen vergrendelen of verbergen
Alle lagen en objecten in je Illustrator-bestand ontgrendelen en zichtbaar maken
Gekoppelde of gerasterde ontwerpassets opnemen
Ontwerpelementen importeren en insluiten als bewerkbare lagen in je Illustrator-bestand
Omlijnde tekst beschrijven als bewerkbaar
Omlijnde tekst maken en je vectorbestand omschrijven als 'vervangbare' tekst in de titel en trefwoorden
Een schaakbordachtergrond toepassen om transparantie te laten zien
Je bestand exporteren met een transparante achtergrond voor je vectorafbeelding en voorvertoning

Lees meer over technische best practices voor het maken van geweldige vectoren die je kunt indienen en verkopen of over best practices bij het gebruik van paden, lijnen en ankerpunten in Adobe Illustrator om je vectorbestanden te optimaliseren.

Richtlijnen voor afmetingen

Hoewel vectoren schaalbaar zijn, raden we aan om vectoren te maken in bruikbare afmetingen, zodat gebruikers ze kunnen bewerken zoals ze zijn. Gebruikers kunnen vectorbestanden ook downloaden als JPEG en kleine vectorbestanden worden gedownload als JPEG met een lage resolutie als ze niet op schaal zijn.

Gebruik deze afmetingen voor verschillende vectorbestanden:

Categorie
Voorbeelden
Minimale afmetingen
Maximale afmetingen
Ontwerpelementen en -sets
Pictogrammen, logo's, patronen, personages, belettering
600 x 600 px
4800 x 4800 px
Scènes en illustraties
Scènes voor personages, strips, digitale kunst
1200 x 1200 px
4800 x 4800 px
Kleine lay-outs om af te drukken
Ansichtkaarten, visitekaartjes, labels
96 x 96 px
3600 x 3600 px
Grote lay-outs om af te drukken
Flyers, posters, enveloppen
2400 x 2400 px
4800 x 4800 px
Kleine digitale ontwerpen
Sets voor social media, mobiele interface, kleine advertenties
250 x 250 px
3600 x 3600 px
Grote digitale ontwerpen
Weblay-outs, desktopinterfaces, grote advertenties
600 x 600 px
7200 x 7200 px

Titels en trefwoorden

De Stock Contributor-portal stelt een titel en maximaal 25 automatische trefwoorden voor. Controleer of de voorgestelde titel en trefwoorden accuraat zijn​. In de portal kun je automatische zoekwoorden eenvoudig bewerken of verwijderen en de volgorde ervan wijzigen. Rangschik trefwoorden in volgorde van belang, aangezien de eerste 10 trefwoorden in de lijst prioriteit krijgen in zoekresultaten. Gebruik geen namen van personen of handelsmerken (bijvoorbeeld: Instagram, iPad of Ferrari) als trefwoorden of in de titel.

Je kunt van tevoren trefwoorden toevoegen aan je voorvertonning in Adobe Photoshop, Bridge, Lightroom Classic, Lightroom of andere beeldbewerkingssoftware en de metagegevens blijven behouden wanneer je een gezipte map uploadt naar de Contributor-portal. Je kunt de trefwoorden bekijken en bewerken voordat je de inhoud indient.

Lees meer over het toevoegen van titels en trefwoorden via de portal of raadpleeg het gedeelte Illustratie van de Adobe Stock-richtlijnen voor kunstenaars voor voorbeelden en meer informatie.

Spam in metagegevens

Spammen via titels en trefwoorden (metagegevens) leidt tot afwijzing door ons beoordelingsteam en tot opschorting of beëindiging van een bijdragersaccount op Adobe Stock. Spam in metagegevens omvat:

• Lange (meerdere zinnen) of niet-beschrijvende titels
  • Herhalende titels of trefwoorden, inclusief de basis of stam van woorden
  • Niet-relevante metagegevens
  In plaats van: Probeer je dit:
Titel Hardloopster rent buiten in de natuur terwijl ze de hond uitlaat of traint.
Rennende jonge vrouw met hond buiten
Titel Meisje dat met hond rent. Hardloopster met huisdier. Rennende vrouw met husky.
Sportieve vrouw rent buiten met hond
Trefwoorden meisje, hond, rennend, hardloper, rennen, honden, meisjes, buiten, natuur, natuurlijk, mooi, marathon, afvallen, atleet, atletisch, vector, grafisch ontwerp, lijntekening, ontwerp, illustratie,
meisje, hond, rennen, atletisch, training, natuur, fitness, handgetekend, strip, vector

Zinvolle variaties

We accepteren maximaal 3 zinvolle variaties van vectorbestanden. Eenvoudige kleurvariaties gelden niet als zinvolle variaties van bewerkbare vectoren.

Variaties moeten de stijl, het onderwerp of de compositie van het bestand veranderen op een manier die zinvol is voor een potentiële koper. Raadpleeg Technische richtlijnen > Aanvullende best practices voor meer informatie over bruikbaarheid en voorbeelden van inhoud.

Voorbeelden van pictogrammen met aanvaardbare en niet-aanvaardbare variaties die als afzonderlijke assets mogen worden ingediend op Adobe Stock. Aanvaardbare zinvolle variaties bieden meer dan enkel kleurvariatie.
Geaccepteerde variaties in vectoren.

Spammen is streng verboden en kan ertoe leiden dat we je account blokkeren of voorgoed sluiten.

Juridische basisinformatie

Als je een vectorillustratie maakt op basis van een foto of kunstwerk, moet je een afstandsverklaring van het eigendomsrecht aanleveren, zelfs als het je eigen foto of kunstwerk is.

Als de inhoud is getekend op basis van een foto of andere inspiratiebron, vraag jezelf dan af of de persoon zichzelf zou herkennen of dat de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen. Als een persoon zichzelf zou herkennen, heb je een afstandsverklaring van het portretrecht nodig. Als de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen, probeer dan te achterhalen of dit wordt beschermd door privacy-, handelsmerk- of auteursrechtwetgeving omdat in dat geval een afstandsverklaring van het eigendomsrecht kan zijn vereist.

Stockassets mogen geen logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen of merknamen (zoals Apple, Nike, Gucci, BMW) of afbeeldingen van auteursrechtelijk beschermde werken, zoals kunstwerken, beelden of architectuur bevatten. We accepteren geen vectorassets met dergelijke elementen. Illustraties met merken of producten kunnen in aanmerking komen als illustratieve redactionele inhoud​.

Raadpleeg onze juridische richtlijnen voor meer informatie.

Bijdragers: ​Thanakorn, ​macrovector, ​Maxim Basinski