Kom meer te weten over bekende problemen en beperkingen van Adobe Stock.

Welkom bij Adobe Stock! Dit artikel bevat een overzicht van bekende problemen en beperkingen die niet in de documentatie van Stock aan bod komen.

Gebruik van afbeeldingen op omslagen van (e-)boeken

Het gebruik van Stock-afbeeldingen op omslagen van (e-)boeken is toegestaan bij een oplage van minder dan 500.000 exemplaren (de limiet van Adobe Stock). Afbeeldingen met modellen mogen niet worden gebruikt op een manier die de modellen aanstootgevend zouden kunnen vinden. (Vermijd bijvoorbeeld afbeeldingen met modellen op de omslag van een zinderend liefdesromannetje of een boek over politiek of godsdienst, enz.)

Gebruik van afbeeldingen en logo's of handelsmerken

U kunt Adobe Stock-afbeeldingen als onderdeel van een logo, handelsmerk of bedrijfsidentiteit gebruiken. Doorgaans zijn personen en bedrijven die logo's met grafische elementen gebruiken, de eigenaar van het auteursrecht van die afbeeldingen. De Stock-licentie biedt u het recht om afbeeldingen onder bepaalde omstandigheden te gebruiken, maar het auteursrecht wordt daarbij niet overgedragen. Kunstenaars die aan Stock leveren, behouden alle auteursrechten op hun afbeeldingen.

Verschil in omvang van afbeeldingen

Mogelijk ziet u dat de omvang die naast een afbeelding wordt weergegeven wanneer u een voorvertoning bekijkt, anders is dan de bestandsgrootte van de afbeelding. De omvang van een afbeelding kan bijvoorbeeld 4 MP zijn, terwijl de bestandsgrootte 785 KB is. Dit zijn twee verschillende maateenheden. Megapixels (MP) beschrijven de pixelafmetingen van de afbeelding, en kilobytes (KB) of megabytes (MB) de grootte van het bestand.

Problemen en beperkingen met betrekking tot internetbrowsers

AOL-browsers worden momenteel niet ondersteund.

Soms geeft Google Chrome niet alle items van de Stock-website goed weer. Als u problemen hebt met het gebruik van Chrome, wist u uw cache en browsergeschiedenis of opent u de Stock-website in een andere browser.

Kan afbeeldingen met transparante achtergronden niet vinden

Afbeeldingen met een transparante achtergrond (PNG-bestanden) zijn niet beschikbaar in Adobe Stock.

Afbeeldingsresolutie

Alle Stock-afbeeldingen worden geleverd in de hoogst beschikbare resolutie. De meeste afbeeldingen kunnen worden gebruikt voor de gedrukte documenten van hoge kwaliteit in 300 dpi. Vectorbestanden kunnen zonder kwaliteitsverlies in elke indeling worden afgedrukt.

Afmetingen voor weergave van afbeeldingen op webpagina's

Er zijn geen beperkingen voor de afmetingen van stockfoto's die in een website worden gebruikt.

Gedownloade afbeeldingen worden weergegeven als Internet Explorer-pictogrammen

Als een afbeelding die u hebt gedownload, wordt weergegeven als Internet Explorer-pictogram, is de afbeelding in SVG-vectorindeling. U hebt Adobe Illustrator nodig om met SVG-afbeeldingen te werken. Als u geen Illustrator hebt, downloadt u de afbeelding als JPEG-bestand.