Algemene problemen met Adobe Stock oplossen.

Problemen met Adobe Stock oplossen

Kan geen elementen van Adobe Stock downloaden

Raadpleeg dit Knowledgebase-artikel.

Kan vectorafbeeldingen niet gebruiken in Adobe Illustrator

Een vectorafbeelding is opgebouwd uit lijnen, curven en vormen via vectorbewerkingssoftware zoals Adobe Illustrator. Vanwege hun constructie kunnen ze zonder kwaliteitsverlies worden vergroot of verkleind. Daarom zijn ze handig en populair voor gebruik op het internet en mobiele apparaten, en voor grote afdrukken zoals banners.

• Probeer de vectorafbeelding in Adobe Illustrator te openen. Als dit niet werkt, downloadt u het bestand opnieuw via de pagina Licentiegeschiedenis.
  • Als u het bestand niet kunt downloaden, volgt u de hier genoemde suggesties.

Kan Adobe Stock niet gebruiken met desktopapps die geen Creative Cloud-bibliotheken hebben

• Ga naar de Adobe Stock-website. Als u de gewenste afbeelding vindt, downloadt u deze naar uw computer.
  • Nadat de afbeelding is gedownload, kunt u deze openen in uw desktoptoepassing, zelfs als deze de Creative Cloud Libraries niet ondersteunt.

Afbeeldingen zien er anders uit in een browser dan in Adobe Photoshop

De kleur wordt anders weergegeven in een browser dan in Photoshop.

• Zorg ervoor dat u in RGB werkt en niet in CYMK of een andere kleurruimte. U controleert dit door naar Afbeelding > Modus te gaan en te zorgen dat deze is ingesteld op RGB.
  • Bepaal welk kleurprofiel Photoshop gebruikt. Photoshop moet profiel sRGB IEC61966-2.1 gebruiken. Dit is de standaard voor de meeste pc-monitors. U kunt dit het gemakkelijkste controleren via Bewerken > Kleurinstellingen. Als het profiel is ingesteld op 'North America General Purpose 2' of 'North America Web/Internet', zou het goed moeten werken.
  • Stel een testset-up in waarmee een voorbeeld van monitorkleuren wordt ingesteld. Ga naar Weergeven > Instellen proef > Monitor RGB. Vervolgens kunt u de proefdrukkleuren in- en uitschakelen via de snelkoppeling (afhankelijk van uw systeem) voor Kleur proefdruk, dat zich onder de werkbalk Weergeven bevindt.
  • Wanneer u de helderheid en het contrast op uw monitor aanpast, worden kleuren anders weergegeven.
  • Afbeeldingen kunnen er anders uitzien in een browser wanneer kleuren in een browser niet worden beheerd. Gebruik Firefox en schakel kleurbeheer in zoals hier beschreven: http://www.gballard.net/photoshop/srgb_wide_gamut.html#.