Hvilke Creative Cloud-lisensieringsalternativer finnes for skoler og universiteter?

Skoler og universiteter kan primært lisensiere Creative Cloud på tre måter, avhengig av distribusjonsbehov. Finn ut mer om alternativene for Creative Cloud-lisensiering for utdanningssektoren.

Hvilket lisensieringsalternativ passer best for en grunnskole eller videregående skole eller et skoledistrikt?

Adobe Education Enterprise Agreement (EEA) gir grunnskoler og videregående skoler et lisensieringsprogram som er enkelt å administrere og gir studenter og lærere tilgang til Creative Cloud-programmer. Valgfrie pakker for Adobe Captivate, Presenter, Photoshop Elements og Premiere Elements er også tilgjengelige.

Dette ett- eller toårige lisensieringsprogrammet gir et forutsigbart budsjett under én enkelt avtale. Basert på veiledende utsalgspris vurderer de fleste barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler som trenger omtrent 15 eller flere datamaskiner i et lab- eller klasseromsmiljø, at en EEA-avtale er et rimeligere alternativ enn en plan for Creative Cloud for utdanningssektoren, avhengig av det totale antallet årsverk i utdanningsinstitusjonen.

Hva er en enhetslisens?

En enhetslisens for Creative Cloud for utdanningssektoren er et lisensieringsalternativ fra Adobe. Det er spesielt utarbeidet for klasserom og laboratorier og gjør det mulig for flere studenter å bruke samme Creative-applikasjon på én enkelt datamaskin uten pålogging og uten kontroll av lisenseierskap. En enhetslisens kan brukes for en enkeltapplikasjon eller Alle applikasjoner-planen. Nettbaserte tjenester og nettlagring er ikke inkludert.

Hva er en lisens for navngitt bruker?

Creative Cloud for utdanningssektoren inkluderer et lisensieringsalternativ for navngitte brukere, der en lisens blir gitt til hver bruker i stedet for hver enhet. En lisens for navngitt bruker kan benyttes for en Alle applikasjoner-plan eller en applikasjonsbasert plan, hver med nettbaserte tjenester, og kan også kjøpes via VIP-programmet (Value Incentive Plan). Hver lisens for navngitt bruker omfatter to personlige 30-minutters samtaler med en Adobe-ekspert per år, og du kan installere en ekstra kopi for samme person på en privat enhet, forutsatt at den ikke brukes samtidig (kalles "rettigheter for arbeid hjemmefra").

Hvilke programmer og tjenester er tilgjengelige for utdanningskunder i Creative Cloud?

Programmene og tjenestene varierer, avhengig av hvilket Creative Cloud-lisensieringsalternativ du velger. Se Creative Cloud for utdanningssektoren hvis du vil sammenligne applikasjoner og tjenester.

Hva er VIP (Value Incentive Plan)?

Du kjenner sikkert allerede til Adobes volumlisensieringsprogrammer CLP og TLP, som er tilgjengelige ved kjøp av permanente programvarelisenser fra Adobe. VIP er et medlemskapsbasert innkjøpsprogram som kunder blir med i for å kjøpe Creative Cloud for utdanningssektoren. Med et VIP-medlemskap er det ingen minimumskrav til lisenskjøp. Administrasjonen er enkel, distribusjonen skjer med det samme, og lisensoverholdelsen er automatisk. Det koster ikke noe å bli VIP-medlem. Finn ut mer om VIP.

Hva er forskjellen i distribusjon mellom lisenser for navngitte brukere og enhetslisenser i VIP?

Distribusjonen av enhetslisenser må foretas via Creative Cloud Packager. Distribusjonen for navngitte brukere skjer via Admin Console eller Creative Cloud Packager. Finn ut mer om Creative Cloud Packager.

Hva er ETLA (Enterprise Term License Agreement)?

ETLA er et innkjøpsprogram for bedrifter. Mer informasjon om ETLA for utdanningssektoren.

Hvor driftes Creative Cloud fra?

Creative Cloud driftes på Amazon Web Services (AWS), inkludert Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) og Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), i USA, EU og Asia/Stillehavskysten. AWS tilbyr en pålitelig plattform for programvaretjenester som brukes av tusenvis av virksomheter over hele verden. AWS leverer tjenester i henhold til etablerte sikkerhetsprosedyrer og er underlagt sertifiseringer og kontroller som er anerkjent i bransjen. Dette betyr at Creative Cloud-medlemmer drar fordel av Amazons løpende forpliktelser om sikkerhetspraksis for lagrede ressurser. Mer informasjon om AWS og sikkerhet.

Kan ideelle organisasjoner kjøpe Creative Cloud via lisensiering for utdanningssektoren?

Ja, ideelle organisasjoner kan kjøpe lisenser for Creative Cloud for utdanningssektoren, både for navngitte brukere og enheter, og også under ETLA. Kontakt din Adobe-forhandler for mer informasjon. Creative Cloud-medlemskap for enkeltpersoner kvalifiserer ikke til priser for ideelle organisasjoner.

Hvordan kan studenter og lærere kjøpe Creative Cloud for personlig bruk på sin egen datamaskin?

Studenter og lærere kan kjøpe Creative Cloud til rabattert pris. Se prisplaner for studenter og lærere for mer informasjon.