Adobe leverer oppdateringer, funksjonalitet og nye versjoner av applikasjoner etter hvert som de blir tilgjengelige. Finn ut hvordan du skal utrullere og levere disse applikasjonene og oppdateringer til sluttbrukerne. Det finnes flere alternativer, og du kan velge én eller flere som passer dine behov. Det må bemerkes at hver metode har sine fordeler og ulemper. Vei fordelene mot kravene i organisasjonen eller gruppen.

Som administrator for Adobe enterprise-organisasjonen kan du gjøre Creative Cloud- og Document Cloud-applikasjoner tilgjengelige for sluttbrukerne på to måter:

Selvbetjeningspakker

I likhet med millioner av andre brukere av Adobe-applikasjoner kan du la brukerne dine installere applikasjoner og oppdateringer via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Selvbetjeningspakker reduserer IT-kostnader og sikrer at brukerne har tilgang til alle verktøyene de trenger, og at de mottar oppdateringer så snart de lanseres.

Hvis du ønsker å aktivere selvbetjening, men sluttbrukerne dine ikke har administrative rettigheter, kan du gjøre ett av følgende:

• Opprette en selvbetjeningspakke
  • Opprette en administrert pakke med utvidede rettigheter aktivert
  • Opprette en pakke basert på en Adobe-mal med utvidede rettigheter aktivert

Selvbetjente arbeidsflyter gjør det mulig for brukere å laste ned og installere applikasjoner etter behov. Applikasjoner som en bruker har rett til blir klargjort når brukeren logger på. Andre applikasjoner kan brukes som en prøveversjon i en begrenset periode. Dette frigjør også administratorer fra å opprette og distribuere flere pakker og oppdateringer. Selvbetjente arbeidsflyter er for eksempel effektive i følgende scenarier:

• Du har forskjellige og skiftende krav for applikasjoner fra forskjellige brukere.
  • Brukerne har flere kombinasjoner av maskinvare og operativsystem.
  • Du har eksterne medarbeidere i organisasjonen.
  • Ulike arbeidsgrupper og brukere oppgraderer til forskjellige tider på grunn av pågående prosjekter.
  • Du vil redusere antall applikasjoner på en maskin ved å tillate en bruker å installere bare de nødvendige applikasjonene, så lenge de krever det.

Som et første skritt må sluttbrukerne laste ned Creative Cloud-skrivebordsprogrammet fra Creative Cloud-nettstedet. I tillegg til å laste ned og installere programvaren, gir applikasjonen også tilgang til Creative Cloud-tjenester som File Sync, Font Sync og Behance.

Selvbetjente arbeidsflyter krever følgende:

• Navnelisensiering
  • Fullstendig tilgang til Creative Cloud-webtjenester
  • Administratorrettigheter på klientdatamaskinene

For sluttbrukerdokumentasjon, kan du se Creative Cloud-skrivebordsprogram.

Administrerte pakker

Med administrerte pakker kan du bestemme hva som distribueres, og når det oppdateres. Du kan opprette pakker som inneholder de nyeste eller arkiverte versjonene av Adobe-produkter. Disse pakkene kan deretter distribueres til brukernes datamaskiner i organisasjonen. Du kan til og med utføre utrulleringer i det stille og spesialtilpassede utrulleringer der det ikke kreves innspill fra brukerne under installasjonen.

Du kan for eksempel bruke administrert levering av applikasjoner i følgende tilfeller:

• For å utøve streng kontroll over installerte applikasjoner på klientmaskiner.
  • For å redusere Internett-båndbredde ved å hindre flere selvbetjente nedlastinger.
  • Når klientdatamaskiner ikke har Internett-tilgang.
  • For å ha streng kontroll over versjonene av installerte applikasjoner på tvers av organisasjonen.
  • For å endre virkemåten for oppdatering i installerte applikasjoner.
Hvis du vil ha mer informasjon om pakking og utrullering av applikasjoner, kan du se Brukerhåndbok for pakking.

Hvis du vil opprette administrerte pakker ved hjelp av Adobe Admin Console, kan du gjøre ett av følgende:

• Opprette forhåndsdefinerte pakker ved å bruke Adobe-maler.
  • Opprette egendefinerte pakker med konfigurasjonen og applikasjonene du vil at sluttbrukerne skal ha.

Du kan også bruke Creative Cloud Packager, men da må Creative Cloud Packager være installert på en datamaskin som kan koble til Internett, og ikke ha noen Adobe-programmer installert. Du må også ha både Mac- og Windows-maskiner for å lage pakker for hver plattform.

På dette trinnet må du designe pakkene, lage en liste med pakker, finne ut antall pakker og bestemme deg for en navneordning for pakkene. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Planlegge pakker.

Utrullere oppdateringer

Det finnes flere mekanismer for å levere tilgjengelige applikasjonsoppdateringer til sluttbrukere. Velg en av følgende basert på organisasjonens behov.

Selvbetjening

Brukere kan laste ned og installere oppdateringer direkte fra Adobe. Denne metoden sikrer at sluttbrukerne har tilgang til de nyeste oppdateringene når de blir tilgjengelige. Oppdateringer kan lastes ned og installeres ved å bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet eller Adobe Updater som følger med applikasjonene. For disse arbeidsflytene må klientmaskinene ha tilgang til Adobe-servere og administratorrettigheter.

Dette alternativet er tilgjengelig for både selvbetjent og administrert levering av applikasjoner.

Administrert levering

Når du oppretter pakker, kan du velge en leveringsmekanisme for administrerte oppdateringer.

• Få klientmaskiner til å installere oppdateringer via en intern oppdateringsserver.
  • Start oppdateringer eksternt ved bruk av Remote Update Manager. Bruk dette alternativet når klientmaskinene ikke har administratorrettigheter.
  • Opprett og utruller bare oppdateringspakker med Creative Cloud Packager.

Hvis du vil ha mer informasjon om administrert levering, kan du se Utføre oppdateringer.