Finn svar på vanlige spørsmål om Adobe Creative Cloud.

Grunnleggende

Du finner informasjon om de nyeste funksjonene i Creative Cloud på oversiktssiden. Hvis du vil vite hva som er inkludert i den nyeste versjonen av hvert Creative Cloud-skrivebordsprogram, kan du se den aktuelle produktsiden på Adobe.com.

Nei. Skrivebordsprogrammene i Creative Cloud, for eksempel Photoshop og Illustrator, installeres direkte på datamaskinen. Du trenger derfor ikke å være kontinuerlig koblet til Internett for å bruke dem.

Internett-tilkobling kreves første gang du installerer og lisensierer applikasjonene, men du kan bruke applikasjonene i frakoblet modus med en gyldig programvarelisens. Skrivebordsprogrammene forsøker å validere programvarelisensene hver 30. dag.

Medlemmer med årsmedlemskap kan bruke applikasjonene i opptil 99 dager i frakoblet modus. Medlemmer med månedsmedlemskap kan bruke programvaren i opptil 30 dager i frakoblet modus.

Programmene installeres og kjøres på datamaskinen din, på samme måte som andre skrivebordsprogrammer. Første gang du laster ned en av de kreative applikasjonene, laster du automatisk ned Creative Cloud for skrivebordet. Du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammet for å få tilgang til, laste ned og oppdatere alle de kreative programmene.

CoreSync er den underliggende teknologien i Creative Cloud som synkroniserer ressurser, skrifter, bilder, innstillinger, Adobe Stock-ressurser med mer. Disse elementene vises umiddelbart i arbeidsflyten uansett hvor du trenger dem, og i riktig format. Med CoreSync, som bare er tilgjengelig i Creative Cloud, har du alt du trenger lett tilgjengelig når du veksler mellom applikasjoner eller fra mobilenhet til datamaskin.

Ja. Filer som opprettes med Creative Cloud-applikasjoner, kan deles på samme måte som andre filer, via e-post, FTP og så videre.

I tillegg gjør delingsfunksjonene i Creative Cloud det mulig å dele filer med personer som ikke er medlemmer av Creative Cloud, ved å la dem se på filene i en nettleser. De kan slå lag av og på, se relevante metadata, kommentere og til og med laste ned filer for redigering.

Du kan administrere innstillingene for fildeling på Creative Cloud Files-siden.

Nei, du kan fortsette å bruke den nåværende versjonen av produktet så lenge du har et aktivt medlemskap. Du kan selv velge om og når du vil installere en ny utgave.

Ja. Den eksisterende produktinstallasjonen av Creative Suite påvirkes ikke av å installere Creative Cloud-applikasjoner. Du kan for eksempel installere og bruke permanent lisensiert Photoshop CS6 og Photoshop på den samme datamaskinen.

Hvis du kjøper medlemskapet direkte fra Adobes nettsted, starter det straks bestillingen er behandlet av Adobe Store.

Hvis du kjøper et medlemskap for enkeltpersoner hos en autorisert forhandler eller i en nettbutikk, starter det så snart du oppgir innløsningskoden på creative.adobe.com/no og klikker på Kom i gang.

Hvis du kjøper et teammedlemskap fra en forhandler, starter det når du legger til lisensplasser på kontoen.

Du får fortsatt tilgang til fordelene ved et gratis Creative Cloud-medlemskap, og hvis du har lagret arbeidet ditt på datamaskinen, har du fortsatt tilgang til de filene på din egen enhet. Du vil ikke lenger ha tilgang til Creative Cloud-skrivebordsprogrammene eller mesteparten av tjenestene som inngår i et Creative Cloud-medlemskap.

Ja. Du kan laste ned og installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammer på flere datamaskiner, uansett hvilket operativsystem du bruker. Aktivering er imidlertid begrenset til to maskiner per bruker som er tilknyttet medlemskapet, og du kan ikke bruke programvaren på disse enhetene samtidig.

Se brukervilkårene for mer informasjon. Lær hvordan du deaktiverer en Creative Cloud-lisens på en enhet.

Din tilgang til Creative Cloud styres av brukervilkårene. Du kan også lese abonnementsbetingelsene her.

Lær hvordan du endrer kontoinformasjon, oppdaterer kredittkortopplysninger eller oppgraderer, fornyer eller avslutter medlemskapet her.

Med Creative Cloud kan du velge å dele informasjon med Adobe om hvordan du bruker Creative Cloud-applikasjonene. Vi bruker denne informasjonen for å kunne gi deg en mer personlig tilpasset opplevelse, og til å forbedre produktkvalitet og -funksjoner. Dette alternativet er aktivert som standard, og informasjonen knyttes til Creative Cloud-kontoen din. Du kan endre innstillingen når som helst fra Adobe-kontoadministrasjonssiden.

Ja. Du kan velge ikke å dele informasjon om hvordan du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene. Det gjør du i innstillingene på kontoadministrasjonssiden din.

Denne innstillingen gjelder bruken av funksjonene i skrivebordsprogrammene, ikke tjenestene som disse programmene bruker, for eksempel Behance. Disse tjenestene er underlagt sine respektive retningslinjer for personvern og/eller Adobes retningslinjer for personvern.

Du kan velge å dele følgende typer informasjon om hvordan du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene:

• Systeminformasjon, for eksempel operativsystem, prosessor og hvor mye minne som er installert
  • Informasjon om Adobe-produktet, for eksempel versjonsnummer
  • Bruksinformasjon for Adobe-funksjoner, for eksempel hvilke menyalternativer og knapper du velger

Denne informasjonen blir knyttet til Adobe ID-en din, og vi kan bruke informasjonen til å tilpasse programopplevelsen for deg, kommunisere med deg og gi bruksdata om funksjoner til produktteamene våre slik at de kan forbedre produktet.

Innholdet ditt, og informasjon om innholdet i filene dine, blir ikke delt med Adobe.

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter.

Brukere får se applikasjonsinternt opplæringsinnhold som over tid vil gi personlig tilpasset opplæringsinnhold basert på hvordan applikasjonen brukes.

Etter hvert som vi lærer mer om hvordan det tilpassede opplæringsinnholdet blir brukt, planlegger vi å utvide funksjonaliteten til å omfatte andre Creative Cloud-applikasjoner.

Hvis administratoren installerer applikasjoner via Creative Cloud Packager med Enterprise ID-er, er funksjonen for å dele informasjon med Adobe om bruk av Creative Cloud-skrivebordsapplikasjonene deaktivert for følgende medlemsgrupper: Creative Cloud for teams, Creative Cloud for enterprise og Creative Cloud for utdanningssektoren. Den kan ikke aktiveres.

Hvis administratoren derimot lar brukerne installere Creative Cloud-applikasjoner via Creative Cloud for skrivebordet og en Adobe-konto, kan brukere dele informasjon om hvordan de bruker applikasjonene. Brukerne kan endre disse innstillingene når som helst ved å gå til kontoadministrasjonssiden sin.

Kjøp og tilgjengelighet

Vi tilbyr ulike planer for enkeltpersoner og små og store bedrifter.  Les mer på oversiktssiden for Creative Cloud-medlemskapsplaner.

Se den nyeste listen over land der Creative Cloud er tilgjengelig for enkeltpersoner, arbeidsgrupper og små bedrifter. Enterprise-kunder bør be om en konsultasjon.

Kredittkortbetaling godtas for Creative Cloud-medlemskap i alle støttede land. Betaling via PayPal godtas bare i noen støttede land. Se Betalingsmåter.

Creative Cloud-nettstedet er tilgjengelig på dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, japansk, tradisjonell kinesisk, koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tsjekkisk, tyrkisk og tysk. Enkelte skrivebordsapplikasjoner og tjenester er kanskje ikke tilgjengelige på alle disse språkene.

Ja, vi tilbyr en applikasjonsbasert plan for de fleste av produktene våre.

Les mer i oversikten over Creative Cloud-planer.

Ja, du kan forhåndsbetale for ett år på de fleste Creative Cloud-medlemskapsplaner. Les mer på oversiktssiden for planer.

Et abonnement som sies opp i løpet av de første 14 dagene, refunderes fullt ut. Etter 14 dager gjelder retningslinjene for oppsigelse.

Hvis du vil vite mer om oppsigelse av et abonnement, kan du se Avbryte en Adobe-prøveversjon eller et abonnement.

Ja, du kan kjøpe flere applikasjonsbaserte medlemskapsplaner med samme e-postadresse, forutsatt at de gjelder for forskjellige applikasjoner.

Nei. Creative Cloud-versjoner av skrivebordsapplikasjonene kan ikke kjøpes med evigvarende lisens.

I enkelte regioner kan bankene kreve en gebyr for bruk av debetkort. Ta kontakt med banken din for mer informasjon.

Skrivebordsapplikasjoner

Se hva som er nytt, på produktsidene for skrivebordsapplikasjoner.

Mange av Creative Cloud-skrivebordsapplikasjonene har funksjonalitet for å eksportere filer til Creative Suite 6-versjonen av den samme applikasjonen. Adobe satser på å fortsette å støtte eksport til CS6 i de applikasjonene som har denne muligheten i dag. Nye funksjoner som blir lagt til i skrivebordsapplikasjonene etter CS6, vil kanskje ikke støttes i den eksporterte filen eller av CS6-applikasjonen.

Følgende applikasjoner støtter eksport til CS6-versjonen av applikasjonen:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Animate (tidligere kalt Flash Professional)
  • After Effects

Applikasjoner som ikke er oppført her, støtter kanskje ikke eksport til Creative Suite 6 og vil kanskje ikke gjøre det i fremtidige versjoner heller. Nye funksjoner som blir lagt til i listen ovenfor etter CS6, vil kanskje ikke støttes i den eksporterte filen eller av CS6-applikasjonen.

Du finner minimum systemkrav for hver Creative Cloud-applikasjon på siden Systemkrav.

Ja. Flash Professional CC heter nå Animate og er fortsatt tilgjengelig i Creative Cloud. Flash Professional endret navn til Animate fordi det har førsteklasses støtte for publisering av animasjoner i HTML5 og på andre plattformer i tillegg til Flash og AIR.

Tidligere versjoner av Flash Professional tilbake til CS6 er fortsatt tilgjengelig for Creative Cloud-medlemmer. Du finner dem under Tidligere versjoner i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Oppdateringer og nye versjoner

Ja, du kan installere den forrige hovedversjonen av en Creative Cloud-applikasjon. Finn ut hvordan du kan installere den forrige versjonen av en Creative Cloud-skrivebordsapplikasjon.

Sikkerhet

Du finner omfattende informasjon om Creative Cloud og sikkerhet i Adobes sikkerhetssenter.

I sikkerhetssenteret finner du en omfattende teknisk artikkel om Creative Cloud for teams samt vanlige spørsmål om IT-sikkerhet.

Lagring og skytjenester

Det er ingen begrensninger for hvilke typer filer du kan lagre i Creative Cloud.

Det er ingen begrensninger for hvilke typer filer du kan dele fra Creative Cloud.

Creative Cloud-filene dine lagres både på datamaskinen og på Creative Cloud-serverne. Hvis du avslutter eller nedgraderer et kostnadsbelagt medlemskap, har du fortsatt tilgang til alle filene i Creative Cloud-mappen på datamaskinen og via Creative Cloud-nettstedet.

Kontoen din blir nedgradert til et gratis medlemskap, som inkluderer 2 GB lagring. Hvis du bruker mer enn 2 GB lagringsplass, kan du ikke laste opp nye filer til nettskyen. Hvis du vil laste opp nye filer, må du slette filer på Creative Cloud-serveren til du ikke lenger bruker over 2 GB lagringsplass.

Hvis du har overskredet lagringsgrensen din, har du 90 dager på deg til å redusere plassbruken. Etter 90 dager kan du miste tilgangen til noen av eller alle filene du har lagret på Creative Cloud-serverne.

Nei, du kan lagre filene hvor du vil – lokal harddisk, monterte stasjoner, minnepinner og så videre. Creative Cloud-medlemskapet inkluderer imidlertid skybasert lagring, som du kan bruke til sikkerhetskopiering, koblingsdeling, mappesamarbeid og annet. Creative Cloud-skrivebordsprogrammet gjør det enkelt å synkronisere lokale filer med lagringsplassen i Creative Cloud. Når du synkroniserer filene dine til Creative Cloud, beholder du en lokal kopi av filene.

Hvis du vil slette filer og frigjøre lagringsplass i nettskyen, kan du klikke her.

1. Logg på assets.adobe.com.

2. Velg følgende steder som du vil laste ned filen fra.

a. Filer

b. Biblioteker

Sted for å laste ned filer
    Steder for å laste ned filene dine
  3. Velg filen du vil laste ned, og klikk på Last ned-knappen øverst til høyre på skjermen.

last ned fra nettskyen

Gratis medlemskap og prøveversjoner

Et gratis Creative Cloud-medlemskap gir deg tilgang til filsynkroniserings- og delingsfunksjoner, samt 2 GB lagringsplass. Du får også visse gratistjenester og tilgang til gratis prøveversjoner av Creative Cloud-skrivebordsapplikasjoner.

Du kan laste ned prøveversjoner av skrivebordsapplikasjonene fra siden Creative Cloud-skrivebordsapplikasjoner.