Grunnleggende

Hvor finner jeg informasjon om nye funksjoner i Creative Cloud?

Du kan lære alt om de nyeste funksjonene i Creative Cloud på oversiktssiden. Hvis du vil vite hva som er inkludert i den nyeste versjonen av hvert CC-skrivebordsprogram, ser du den aktuelle produktsiden på Adobe.com.

Må jeg være koblet til Internett for å få tilgang til skrivebordsprogrammene mine?

Nei. Skrivebordsprogrammene i Creative Cloud, for eksempel Photoshop og Illustrator, installeres direkte på datamaskinen. Du trenger derfor ikke å være kontinuerlig koblet til Internett for å bruke dem.

Internett-tilkobling kreves første gang du installerer og lisensierer applikasjonene, men du kan bruke applikasjonene i frakoblet modus med en gyldig programvarelisens. Skrivebordsprogrammene prøver å validere programvarelisensene hver 30. dag.

Medlemmer med årsmedlemskap kan bruke applikasjonene i opptil 99 dager i frakoblet modus. Medlemmer med månedsbaserte medlemskap kan bruke dem i opptil 30 dager i frakoblet modus.

Hvordan får jeg tilgang til applikasjonene i Creative Cloud?

Applikasjonene installeres og kjøres på datamaskinen din, på samme måte som andre skrivebordsprogrammer. Første gang du laster ned en av de kreative applikasjonene, laster du automatisk ned Creative Cloud for skrivebordet. Du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å få tilgang til, laste ned og oppdatere individuelle designapplikasjoner.

Hva er Adobe CreativeSync?

CreativeSync er den underliggende teknologien i Creative Cloud som synkroniserer ressurser, skrifter, bilder, innstillinger, Adobe Stock-ressurser med mer. Disse elementene vises umiddelbart i arbeidsflyten uansett hvor du trenger dem, og i riktig format. Med CreativeSync, som bare er tilgjengelig i Creative Cloud, har du alt du trenger lett tilgjengelig når du veksler mellom applikasjoner eller fra mobilenhet til datamaskin.

Kan jeg sende filer til personer som ikke har et Creative Cloud-medlemskap? Vil de kunne vise filene eller dele dem med andre?

Ja. Filer som opprettes med Creative Cloud-applikasjoner, kan deles på samme måte som andre filer, via e-post, FTP og så videre.

I tillegg gjør delingsfunksjonene i Creative Cloud det mulig å dele filer med personer som ikke er medlemmer av Creative Cloud, ved å la dem se på filene i en nettleser. De kan slå lag av og på, se relevante metadata, kommentere og til og med laste ned filer for redigering.

Du administrerer innstillingene for fildeling på Creative Cloud Files-siden.

Er jeg som Creative Cloud-medlem nødt til å installere en oppgradering av et skrivebordsprogram når den blir tilgjengelig?

Nei, du kan fortsette å bruke den nåværende versjonen av produktet så lenge du har et aktivt medlemskap. Du kan selv velge om og når du vil installere en ny utgave.

Jeg har en eldre Adobe Creative Suite-produktutgave med evigvarende lisens på datamaskinen. Kan jeg bruke både Creative Suite-applikasjonene og Creative Cloud-applikasjonene på maskinen?

Ja. üéâäàåçêëèïîìÄÅÉøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ üéâäàåçêëèïîìÄÅÉøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ üéâäàåçêëèïîìÄÅÉøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑëøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑîøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ üéâäàåçêëèïîìÄÅÉüéâäàåçêëèïîìÄÅÉ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ øØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑøØáíóúñÑ. Du kan for eksempel installere og bruke permanent lisensiert Photoshop CS6 og Photoshop CC på den samme datamaskinen.

Når starter et medlemskap?

Hvis du kjøper medlemskapet direkte fra Adobes webområde, starter det straks bestillingen er behandlet av Adobe Store. Du kommer i gang ved å logge på kontoen din.

Hvis du kjøper et medlemskap for enkeltpersoner hos en autorisert forhandler eller i en nettbutikk, starter det så snart du oppgir innløsningskoden på creative.adobe.com/no og klikker på Kom i gang.

Hvis du kjøper et arbeidsgruppemedlemskap fra en forhandler, starter medlemskapet når du legger til lisensplasser på kontoen.

Hva skjer med fordelene mine hvis jeg bestemmer meg for å avslutte medlemskapet?

Du får fortsatt tilgang til fordelene ved et gratis Creative Cloud-medlemskap, og hvis du har lagret arbeidet ditt på datamaskinen, har du fortsatt tilgang til de filene på din egen enhet. Du vil ikke lenger ha tilgang til Creative Cloud-skrivebordsprogrammene eller mesteparten av tjenestene som inngår i et Creative Cloud-medlemskap. Og skylagringskapasiteten blir redusert til 2 GB.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å laste ned programvaren?

Kan jeg bruke programvaren jeg laster ned fra Creative Cloud, på mer enn én maskin?

Ja. Du kan laste ned og installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammer på flere datamaskiner, uansett hvilket operativsystem du bruker. Aktivering er imidlertid begrenset til to maskiner per bruker som er tilknyttet medlemskapet. Se bruksbetingelsene hvis du vil ha mer informasjon. Lær hvordan du deaktiverer en Creative Cloud-lisens på en maskin.

Hvor finner jeg vilkårene og betingelsene for et Creative Cloud-medlemskap?

Din tilgang til Creative Cloud styres av bruksbetingelsene. Du kan også lese abonnementsbetingelsene her.

Hvor kan jeg få mer informasjon om administrasjon av kontoen min?

Lær hvordan du endrer kontoinformasjon, oppdaterer kredittkortopplysninger eller oppgraderer, fornyer eller avslutter medlemskapet her.

Hvorfor ber Adobe meg dele informasjon om hvordan jeg bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Med Creative Cloud kan du velge å dele informasjon med Adobe om hvordan du bruker CC-skrivebordsprogrammene. Vi bruker&;denne informasjonen for å kunne gi deg en mer personlig tilpasset opplevelse, og til å forbedre produktkvalitet og -funksjoner. Dette alternativet er aktivert som standard, og informasjonen knyttes til Creative Cloud-kontoen din. Du kan når som helst endre innstillingene på Adobe-kontoadministrasjonssiden.

Kan jeg velge ikke å dele informasjon om hvordan jeg bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Ja. Du kan velge ikke å dele informasjon om hvordan du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene. Det gjør du i innstillingene på kontoadministrasjonssiden din.

Denne innstillingen gjelder bruken av funksjonene i skrivebordsprogrammene, ikke tjenestene som disse programmene bruker, for eksempel Behance eller Typekit. Disse tjenestene er underlagt sine respektive retningslinjer for personvern og/eller Adobes retningslinjer for personvern.

Hva slags informasjon deles, og hvordan bruker Adobe informasjonen?

Du kan velge å dele følgende typer informasjon om hvordan du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene:

• Systeminformasjon, for eksempel operativsystem, prosessor og hvor mye minne som er installert
  • Informasjon om Adobe-produktet, for eksempel versjonsnummer
  • Bruksinformasjon for Adobe-funksjoner, for eksempel hvilke menyalternativer og knapper du velger

Denne informasjonen blir knyttet til Adobe ID-en din, og vi kan bruke informasjonen til å tilpasse programopplevelsen for deg, kommunisere med deg og gi bruksdata om funksjoner til produktteamene våre slik at de kan forbedre produktet.

Innhold og informasjon om innhold i filer blir ikke delt med Adobe.

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter.

Hva slags personlig tilpasning er inkludert i Creative Cloud-applikasjonene?

Brukere vil se programinternt opplæringsinnhold som over tid vil gi personlig tilpasset opplæringsinnhold basert på hvordan programmet brukes.

Etter hvert som vi lærer mer om hvordan det tilpassede opplæringsinnholdet blir brukt, planlegger vi å utvide funksjonaliteten til også å omfatte andre Creative Cloud-applikasjoner.

Hvilke alternativer har medlemmer av Creative Cloud for teams, Creative Cloud for enterprise og Creative Cloud for education når det gjelder å dele informasjon om hvordan de bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Hvis administratoren installerer applikasjoner via Creative Cloud Packager med Enterprise ID-er, er funksjonen for å dele informasjon med Adobe om bruk av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene deaktivert for følgende medlemsgrupper: Creative Cloud for teams, Creative Cloud for enterprise og Creative Cloud for utdanningssektoren. Den kan ikke aktiveres.

Hvis administratoren derimot lar brukerne installere Creative Cloud-applikasjoner via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og en Adobe ID, kan brukere dele informasjon om hvordan de bruker programmene. Brukerne kan endre disse innstillingene når som helst ved å gå til kontoadministrasjonssiden Management.

Creative Cloud-fotoplan

Hvem er Creative Cloud-fotoplanen ment for?

Creative Cloud-fotoplanen er den perfekte løsningen for alle som er interessert i fotografering – fra fotoentusiaster til profesjonelle fotografer. Med denne planen får du verdens beste fotoverktøy som du kan bruke til å organisere, redigere, forbedre og dele bilder på datamaskinen eller en mobilenhet – når som helst og hvor som helst.

Hva er inkludert i Creative Cloud-fotoplanen?

Skybasert lagring i Creative Cloud-fotoplanen inkluderer følgende applikasjoner:

• Adobe Photoshop Lightroom CC
  • Adobe Lightroom for mobile
  • Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Fix
  • Adobe Photoshop Mix
  • Adobe Spark Page
  • Adobe Spark Post
  • Adobe Spark Video
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Premiere Clip

Du får alle de viktige verktøyene som hjelper deg med å organisere, redigere og dele bilder fra hvor som helst – på datamaskinen, på Internett, på iPad og på iPhone- eller Android-enheten. Mestre nye ferdigheter med et omfattende bibliotek av instruksjonsvideoer og få tilgang til de nyeste bildebehandlingsfunksjonene fra Adobe. Lær mer om Creative Cloud-fotoplanen.

Er applikasjonene installert på datamaskinen, eller er de skybaserte?

Creative Cloud skrivebordsprogrammer (som for eksempel Lightroom og Photoshop CC) er installert lokalt på datamaskinen. Du trenger derfor ikke å være kontinuerlig koblet til Internett for å bruke dem. Du trenger bare å koble deg til Internett minst én gang hver 99. dag for å validere medlemskapet.

Må bildene mine være lagret i nettskyen?

Nei. Du trenger ikke lagre alle bildene dine på nettet. Bildene dine blir liggende på den lokale harddisken din. Du kan selv bestemme hvilke bilder du vil synkronisere med Lightroom for mobile eller lagre på lagringsplassen på 2 GB for Creative Cloud. Selv om du synkroniserer filene dine til Creative Cloud, beholder du alltid en kopi av filene lokalt.

Er nettbasert lagring inkludert i Creative Cloud-fotoplanen?

Creative Cloud-fotoplanen omfatter 2 GB nettskylagring. Dette gjør at ulike applikasjoner i gruppen kan synkronisere og overføre metadata for å gi sømløs integrering mellom applikasjonene.

Planen omfatter også Lightroom for mobile, som gjør det mulig å synkronisere bilder mellom Lightroom for stasjonære og mobile enheter. Bilder som er synkronisert med Lightroom for mobile, regnes ikke med i nettskylagringen på 2 GB.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg avslutter medlemskapet?

Du vil fortsatt ha tilgang til alle bildene på den lokale harddisken på datamaskinen din via Lightroom for skrivebordet. Du kan fortsette å importere og organisere bildene og arbeide videre med de redigerte bildene med funksjonene for eksport, publisering, utskrift, Internett og lysbildefremvisning. Du får ikke lenger tilgang til Develop &; Map-modulene og Lightroom for mobile hvis medlemskapet avsluttes.

Kjøp og tilgjengelighet

Hvordan kjøper jeg et Creative Cloud-medlemskap?

Vi tilbyr ulike planer for enkeltpersoner og små og store bedrifter. Les mer i oversikten over Creative Cloud-medlemskapsplaner.

I hvilke land kan jeg kjøpe et Creative Cloud-medlemskap?

Se den nyeste listen over land der Creative Cloud er tilgjengelig for enkeltpersoner, team og små virksomheter. Enterprise-kunder bør be om en konsultasjon.

Hvilke betalingsmåter kan jeg bruke til å kjøpe et Creative Cloud-medlemskap?

Kredittkortbetaling godtas for Creative Cloud-medlemskap i alle støttede land. Betaling via PayPal godtas bare i noen støttede land. Se Betalingsmåter.

Hvilke alternativer har jeg hvis Creative Cloud ikke er tilgjengelig der jeg bor?

Vi jobber for å gjøre Creative Cloud tilgjengelig i så mange land som mulig og vil publisere nærmere informasjon etter hvert som nye land blir lagt til i listen. Selv om medlemskap for enkeltpersoner ikke er tilgjengelig i ditt land, kan du kanskje kjøpe et arbeidsgruppemedlemskap via en global Adobe-forhandler.

Creative Suite 6-produkter er også tilgjengelig for kjøp. Finn ut mer ›

Hvilke språk fås Creative Cloud på?

Webområdet for Creative Cloud finnes på dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, japansk, tradisjonell kinesisk, koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tsjekkisk, tyrkisk og tysk. Enkelte skrivebordsprogrammer og tjenester er kanskje ikke tilgjengelig på alle disse språkene.

Kan jeg kjøpe et medlemskap for ett enkelt skrivebordsprogram, for eksempel Photoshop?

Ja, vi tilbyr en applikasjonsbasert plan for de fleste av produktene våre.

Les mer i oversikten over Creative Cloud-planer.

Hvordan oppdaterer jeg faktureringsinformasjonen?

Hvis du vil oppdatere faktureringsinformasjonen, logger du deg på og går til Kontoadministrasjon.

Kan jeg betale for Creative Cloud-medlemskapet på forhånd?

Ja, for de fleste Creative Cloud-medlemskapsplaner kan du forhåndsbetale for ett år. Les mer i oversikten over planer.

Hva gjør jeg hvis jeg vil avslutte medlemskapet?

Et medlemskap som sies opp i løpet av de første 14 dagene, refunderes fullt ut. Etter 14 dager gjelder retningslinjene for oppsigelse.

Hvis du vil si opp et forhåndsbetalt eller månedsbetalt årsmedlemskap, kan du kontaktekundestøtte. Hvis du vil si opp et månedsbasert medlemskap, kan du besøke siden Administrer kontoen eller kontakte kundestøtte.

Kan jeg kjøpe mer enn ett applikasjonsbasert medlemskap?

Ja, du kan kjøpe flere applikasjonsbaserte medlemskapsplaner med samme Adobe ID, forutsatt at de gjelder for forskjellige applikasjoner.

Kan jeg kjøpe en evigvarende lisens for Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Nei. CC-versjoner av skrivebordsprogrammene kan ikke kjøpes som en evigvarende lisens.

Skrivebordsprogrammer

Hvor finner jeg oppdatert informasjon om skrivebordsprogrammene i Creative Cloud?

Se hva som er nytt på produktsidene for skrivebordsprogrammer.

Kan CC-applikasjonene eksportere filer til CS6?

Mange av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene har funksjonalitet for å eksportere filer til Creative Suite 6-versjonen av det samme programmet. CS6-produkter er tilgjengelig via en permanent programvarelisens på Adobe.com. Adobe satser på å fortsette å støtte eksport til CS6 i de applikasjonene som har denne muligheten i dag. Nye funksjoner som blir lagt til i skrivebordsprogrammene etter CS6, vil kanskje ikke støttes i den eksporterte filen eller av CS6-applikasjonen.

Hvilke CC-applikasjoner støtter eksport til CS6?

Følgende applikasjoner støtter eksport til CS6-versjonen av applikasjonen:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Flash Professional
  • Dreamweaver
  • After Effects

Applikasjoner som ikke er oppført her, støtter kanskje ikke eksport til Creative Suite 6 og vil kanskje ikke gjøre det i fremtidige versjoner heller. Nye funksjoner som blir lagt til i listen ovenfor etter CS6, vil kanskje ikke støttes i den eksporterte filen eller av CS6-applikasjonen.

Hvilke operativsystemer kan CC-skrivebordsprogrammene kjøre på?

Du finner minimum systemkrav for hvert Creative Cloud-program på siden med systemkrav.

Er Flash Professional inkludert i Creative Cloud?

Ja. Flash Professional CC heter nå Animate CC og er fortsatt tilgjengelig i Creative Cloud. Flash Professional endret navn til Animate fordi det har førsteklasses støtte for publisering av animasjoner i HTML5 og andre plattformer i tillegg til Flash og AIR.

Tidligere versjoner av Flash Professional tilbake til CS6 er fortsatt tilgjengelig for Creative Cloud-medlemmer. Du finner dem under Tidligere versjoner i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Oppdateringer og nye versjoner

Kan jeg installere tidligere versjoner av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Ja. Omtrent én gang i året arkiverer vi en versjon av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene. De arkiverte versjonene kan installeres i tillegg til den nyeste versjonen og andre arkiverte versjoner.

Du finner informasjon om hvordan du installerer tidligere versjoner av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene her.

Sikkerhet

Hvor kan jeg lære mer om Creative Cloud og sikkerhet?

Du finner omfattende informasjon om Creative Cloud og sikkerhet i Adobes sikkerhetssenter.

I sikkerhetssenteret finner du en omfattende teknisk artikkel om Creative Cloud for teams, samt vanlige spørsmål om sikkerhet for IT.

Lagring og skytjenester

Hvilke typer filer kan jeg lagre i Creative Cloud?

Det er ingen begrensninger for hvilke typer filer du kan lagre i Creative Cloud.

Kan jeg dele alle typer filer fra Creative Cloud?

Det er ingen begrensninger for hvilke typer filer du kan dele fra Creative Cloud.

Hva skjer med filene mine i Creative Cloud hvis jeg avslutter eller nedgraderer medlemskapet?

Creative Cloud-filene dine lagres både på datamaskinen og på Creative Cloud-serverne. Hvis du avslutter eller nedgraderer et kostnadsbelagt medlemskap, har du fortsatt tilgang til alle filene i Creative Cloud-mappen på datamaskinen og via Creative Cloud-webområdet.

Kontoen din blir nedgradert til et gratis medlemskap, som inkluderer 2 GB lagring. Hvis du bruker mer enn 2 GB lagringsplass, kan du ikke laste opp nye filer til nettskyen. Hvis du vil laste opp nye filer, må du slette filer på Creative Cloud-serveren til du ikke lenger bruker over 2 GB lagringsplass.

Hvis du har overskredet lagringsgrensen din, har du 90 dager på deg til å redusere plassbruken. Etter 90 dager kan du miste tilgangen til noen av eller alle filene du har lagret på Creative Cloud-serverne.

Er jeg nødt til å lagre filene mine i nettskyen?

Nei, du kan lagre filene hvor du vil – lokal harddisk, monterte stasjoner, minnepinner og så videre. Creative Cloud-medlemskapet inkluderer imidlertid skybasert lagring, som du kan bruke til sikkerhetskopiering, koblingsdeling, mappesamarbeid og annet. Creative Cloud-skrivebordsprogrammet gjør det enkelt å synkronisere lokale filer med lagringsplassen i Creative Cloud. Når du synkroniserer filene dine til Creative Cloud, beholder du en lokal kopi av filene.

Gratis medlemskap og prøveversjoner

Hva inngår i et gratis Creative Cloud-medlemskap?

E gratis Creative Cloud-medlemskap gir deg tilgang til filsynkronisering og delingsfunksjoner, samt 2 GB lagringsplass. Du får også noen gratis tjenester og tilgang til gratis prøveversjoner av Creative Cloud-skrivebordsprogrammer.

Hvor kan jeg laste ned gratis prøveversjoner av Creative Cloud-skrivebordsprogrammene?

Du kan laste ned prøveversjoner av skrivebordsprogrammene fra siden Creative Cloud-skrivebordsprogrammer.

OS-kompatibilitet

Er Creative Cloud-applikasjonene kompatible med Mac OS X 10.11 (El Capitan)?

Ja. Se vanlige spørsmål for mer informasjon.