Ordne sidene i en PDF-fil på nettet

Du kan raskt rotere, flytte, slette eller omnummerere sider i en PDF-fil på nettet med Organiser sider-verktøyet.

Organisere sider i en PDF-fil

Fremgangsmåte:

1. Logg på Acrobat Web på https://acrobat.adobe.com med Adobe ID-en og passordet ditt, eller via sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Rediger > Organiser sider på den øverste navigasjonslinjen.

Velg Organiser sider

3. Gjør ett av følgende for å velge filene du vil ordne, og klikk deretter på Fortsett:

• Velg filer fra Nylige- eller Dokumenter-listen.
    • Legg til filer fra datamaskinen eller dra og slipp filer i området som er uthevet.
    • Velg filer fra dine nettlagringskontoer.
    Velge en fil fra Nylige- eller Dokumenter-listen

Velge en fil på datamaskinen

4. Hvis du skal velge flere filer, klikker du på Sett inn og velger de ønskede filene fra Nylige- eller Filer-listen eller fra datamaskinen, og klikker deretter på Fortsett.

Legge til flere filer

5. Du kan utføre hvilke som helst av disse handlingene på sidene:

• Dra sidene for å endre rekkefølgen på dem.
    • Hold musepekeren mellom to sider for å få mulighet til å sette inn en PDF-fil mellom sidene.
      Klikk på (+) og velg den ønskede filen fra Nylige- eller Filer-listen, eller fra datamaskinen, og klikk deretter på Fortsett.
    • Hold musepekeren over siden for å få mulighet til å
      • rotere siden med klokken, eller mot klokken.
      • slette siden.
    Hold musepekeren over siden for å få alternativer
    Hold musepekeren over siden for å få mulighet til å rotere eller slette en side

Legge til sider mellom to sider
    Legge til sider mellom to sider

6. Klikk på Lagre for å lagre endringene. Acrobat spør om du vil endre navn på filen. Gi filen et nytt navn etter ønske og klikk på Lagre.

Lagre den organiserte PDF-filen

7. PDF-filen er organisert og åpen i PDF-visningen.

En kopi av den organiserte PDF-filen blir også lagret på Adobe Document Cloud-kontoen. Nylige-delen nederst på hjemmesiden viser alle filene du har organisert i det siste. Du kan også se listen over alle filer ved å klikke på Dokumenter på den øverste menylinjen.

Legg til en egendefinert side til en PDF

Du kan legge til en egendefinert side til din PDF ved hjelp av den integrerte Adobe Express-appen, som tilbyr tusenvis av maler å velge mellom mens du organiserer filer i Acrobat på nettet.

Fremgangsmåte:

1. Klikk på Rediger > Organiser sider på den øverste navigasjonslinjen.

Rediger > Organiser sider

2. Vinduet Organiser sider-filutforsker åpnes. Velg en eksisterende PDF-fil fra SisteDokumenter, datamaskinen eller fra den elektroniske lagringskontoen som du vil legge til en ny side i, og klikk på Fortsett.

Velg en fil

3. På verktøylinjen Organiser filer klikker du på Legg til egendefinert side, og deretter klikker du på ikonet + der du vil sette inn den nye siden.

Legg til egendefinert side

4. Et nytt vindu åpnes med sideredigeringsalternativer drevet av Adobe Express.

Velg malen du vil bruke for den nye siden, og bruk redigeringskontrollene til å endre farger eller tekst etter din smak. Når du er ferdig med å tilpasse siden, klikker du Legg til for å legge til siden i PDF-filen.

Velg og legg til en mal

5. Den nye siden legges til i PDF-filen. Klikk på Rediger hvis du vil gjøre ytterligere endringer på den nye siden. Redigeringspanelet åpnes. Klikk på Lagre når du er ferdig. Oppdateringene vises i PDF-filen.

Rediger mal

6. Klikk på Lagre for å lagre PDF-filen. Acrobat ber deg endre navn på filen. Angi ønsket navn og klikk på Lagre.

Gi filen nytt navn og lagre

Merk:

Når du har lagret PDF-filen, kan du ikke redigere siden som er lagt til, ved å åpne Adobe Express-appen fra Acrobat på nett.

Prøv disse nettbaserte PDF-verktøyene: Roter PDF-sider, Rearrangere PDF-sider, Slett PDF-sider