Bruk Adobe Document Cloud til å lagre og dele store filer på nettet. Last enkelt opp filer i Document Cloud, og behandle dem fra datamaskinen eller den mobile enheten.

Logge på Adobe Document Cloud

Gå til Document Cloud-startsiden og logg deg på med Adobe ID-en og passordet ditt, eller via sosiale medier (Facebook eller Google).

Klikk på Filer i sidefeltet. Da vises alle filene og mappene dine.

Filene dine som er lagret i Adobe Document Cloud
Liste over filene dine som er lagret i Adobe Document Cloud

Når du velger en fil, kan du se de tilgjengelige kommandoene for filen basert på typen. Hvis du for eksempel velger en PDF-fil, kan du se alle kommandoer med unntak av Opprett PDF. Når du merker en mappe, vil du på samme måte se bare de mappespesifikke kommandoene, som Endre navn, Flytt, Last ned og Slett.

Last opp filer

Adobe Document Cloud lar deg velge mellom flere ulike metoder for å laste filer opp i skyen. Gjør ett av følgende for å legge til filer:

• Klikk på Last opp fil under Hurtigstart på Document Cloud-startsiden. I dialogboksen for filopplasting velger du filen eller filene du vil laste opp, og klikker deretter på Åpne.

• Hvis du laster opp filer til en ny eller tom mappe, åpner du mappen og klikker deretter på Last opp fil-ikonet oppe til høyre i programvinduet. Dra filer fra datamaskinen til programvinduet.

Det vises en fremdriftslinje mens Document Cloud laster opp filene og skanner dem for virus.

Last opp til en mappe

Behandle filer

Slik gir du nytt navn til en fil

1. Velg filen, og klikk deretter på Gi nytt navn i ruten til høyre.
  2. Endre navnet på filen og klikk på Lagre.

Slik laster du ned en fil

• Velg filen, og klikk deretter på Last ned i ruten til høyre.
Last ned en fil

Slik flytter du én eller flere filer til en annen mappe

1. Velg filene, og klikk deretter på Flytt i ruten til høyre.
  2. Velg en passende mappe, og klikk deretter på Flytt.

Hvis du vil opprette en mappe, klikker du på Ny mappe-ikonet oppe til høyre på siden. Gi mappen et navn, og klikk deretter på Opprett.

Slik deler du én eller flere filer

1. Velg filene, og klikk deretter på Del i ruten til høyre.
  2. I Del-panelet kan du velge å invitere personer til å se på eller gjennomgå filen.

Se Share and track PDFs online for å få mer informasjon.

Slik sletter du én eller flere filer

1. Velg filene, og klikk deretter på Slett i ruten til høyre.
  2. Klikk på Fortsett.

Du kan også velge en mappe for å gi den nytt navn, flytte eller slette den.

Sortere, filtrere og søke etter filer

Du kan sortere filer på navn, endringsdato, åpningsdato, innleggingsdato eller størrelse

Hvis du vil søke i filene du har lastet opp til Document Cloud, skriver du inn et søkeord i Søk-feltet øverst i programvinduet, og trykker deretter på Enter-tasten. Du vil se en liste over alle lagrede dokumenter som stemmer med søkekriteriene.

1. Klikk på Navn i toppteksten.

2. Velg et filter fra hurtigmenyen Sorter etter.

Sortere filer

Forhåndsvise filer

1. Velg en fil for å forhåndsvise den. En liten forhåndsvisning vises i ruten til høyre. Du kan også se informasjon om filen, for eksempel type, endringsdato og størrelse.
    I forhåndsvisningsmodus kan du utføre operasjoner som å slette, laste ned og gi filen nytt navn ved bruk av verktøyene i ruten til høyre.
  2. Hvis du vil se en større forhåndsvisning av filen, klikker du på selve filen for åpne den i full forhåndsvisningsmodus.
    I full forhåndsvisningsmodus kan du eksportere eller opprette PDF-filer, fylle ut og signere PDF-skjemaer, organisere sider i en PDF-fil og sende dokumenter til signering. Alternativene varierer alt etter den valgte dokumenttypen.
  3. Du kan også dele et dokument i full forhåndsvisningsmodus ved å klikke på fildelingsikonet () på den øvre verktøylinjen.
  4. Heads Up Display vises hele tiden med mindre du har valgt å løsne HUD.
  5. Du forankrer HUD igjen ved å holde musepekeren over nedre del av forhåndsvisningen og klikke på ikonet Forankre nederst når HUD vises.

Hvis du vil lukke den fulle forhåndsvisningen og gå tilbake til filvisning, klikker du på tilbakepilen oppe til venstre i programvinduet.