Lurer du på hvorfor du får feilmeldinger som den nedenfor når du prøver å dele en kobling eller invitere en samarbeidspartner til en Creative Cloud- eller Document Cloud-ressurs?

"Delingsbegrensninger er aktivert. Denne brukeren kan ikke inviteres fordi det er aktivert delingsbegrensninger for organisasjonen din. Lær mer."

Hvorfor vises denne meldingen?

Delingsbegrensninger er en ny funksjon tilknyttet Innstillinger for ressurser, som systemadministratoren har brukt for å styrke kontrollen av organisasjonens ressurser. Den kan hindre utilsiktet brudd på organisasjonens dataeierskap og retningslinjer for sikkerhet.

Denne funksjonen gjelder bare for brukere med Adobe Enterprise ID eller Adobe Federated ID, ikke brukere med en individuell Adobe ID.

Systemadministratoren kan velge blant tre alternativer med ulike nivå av delingsbegrensning i Innstillinger for ressurser.

• Ingen begrensninger: Dette er standardinnstillingen, der brukerne kan dele offentlige koblinger og samarbeide om delte mapper og dokumenter med hvem som helst i eller utenfor organisasjonen.
  • Ingen offentlig deling av koblinger: Dette alternativet begrenser offentlig deling av koblinger og andre alternativer for offentlig publisering (se den fullstendige listen nedenfor). Brukerne kan fortsatt samarbeide om mapper og dokumenter med hvem som helst utenfor organisasjonen.
  • Deling kun til domenebrukere: Dette alternativet begrenser offentlig deling av koblinger og andre alternativer for offentlig publisering. Det forhindrer også invitasjonsbasert deling av mapper og dokumenter med personer utenfor domener som er krevd, klarerte og hvitelistede. Systemadministratoren angir denne samarbeidsbegrensningen per eksterne organisasjon (eller domene), ikke per bruker.

Nedenfor ser du publiseringsfunksjonene i Creative Cloud- og Document Cloud-applikasjoner som deaktiveres når enten Ingen offentlig deling av koblinger eller Deling kun til domenebrukere er valgt. Unntaket er at det ikke er mulig å deaktivere samarbeid om delte mapper og dokumenter for brukere i krevde domener, klarerte domener og hvitelistede domener i en organisasjon.

Creative Cloud

Program Funksjoner som påvirkes
Creative Cloud Assets Samarbeid, deling til Slack, sende kobling
Creative Cloud Libraries Samarbeid, deling til Slack, sende kobling
Adobe XD Publiseringstjenester
InDesign Publish Online
Spark Publisering
Capture Deling, samarbeid
Creative Cloud-mobilapplikasjon Oppretting av koblinger, samarbeid
Behance Oppretting av prosjekter
Portfolio Publisering

Document Cloud

Program Funksjoner som påvirkes
Acrobat- og Reader-skrivebordsprogrammer Deling
Webtjenester (cloud.acrobat.com)
Deling
Send & Track Outlook-plugin Deling
Mobilapper (inkludert Acrobat og Scan) Deling av koblinger, deling av Document Cloud-koblinger

Merk:

Adobe Sign-funksjoner påvirkes ikke. Disse funksjonene fungerer som normalt.

Konsekvenser av restriktive innstillinger for ressurser

Ingen offentlig deling av koblinger medfører at alle eksisterende offentlige koblinger blir deaktivert og slettet, og brukere med disse koblingene får ikke lenger tilgang til innholdet under koblingen. Deling kun til domenebrukere medfører at alle eksisterende offentlige koblinger blir deaktivert og slettet, OG alle eksisterende samarbeid om mapper eller dokumenter blir tilbakekalt og opphevet. I begge tilfeller kan sletteprosessen hverken avbrytes eller angres etter at systemadministratoren har valgt innstillingen.

Systemadministratoren kan endre muligheten for deling i fremtiden ved å endre innstillingen til et mindre restriktivt alternativ.

Mulige handlinger

Hvis du får feilmeldinger om delingsbegrensninger, kan du kontakte systemadministratoren for å finne ut hvilke innstillinger for ressurser som er valgt for organisasjonen, og hvilke organisasjoner som står på listen over tillatte eksterne domener. Hvis du vil at brukerne fortsatt skal kunne dele organisasjonens ressurser med bestemte eksterne organisasjoner eller enkeltpersoner, kan du be systemadministratoren om å gjøre følgende:

• For en ekstern organisasjon, for eksempel et byrå: Be systemadministratoren om å legge til organisasjonens domene på hvitelisten over domener.
  • For frilansere: Be systemadministratoren om å gi hver enkelt en Adobe Enterprise ID eller Federated ID fra organisasjonen din.