Innstillinger og støttefiler for InDesign

Du finner innstillings- og støttefiler for InDesign på nesten samme plass. Disse filene er i hovedsak gruppert i tre plasseringer, men det finnes data andre steder, som beskrevet nedenfor.

• I programmappen: Der den kjørbare filen (programfilen) ligger, finner du også undermapper for forhåndsinnstillinger og andre støttefiler. Du finner vanligvis faste forhåndsinnstillinger i disse undermappene.
  • Programmappen "roaming data." Denne mappen er for "vanlige" innstillingsdata som du vil bruke fra maskin til maskin i et roamingprofilmiljø.
  • Programmappen "local cached data." Denne mappen er til store databuffere som du ikke vil bruke i roaming fra maskin til maskin i et roamingprofilmiljø i Windows. Den er også for data som enkelt kan genereres på nytt ved sletting.

Mac OS X

Programmappen "Roaming Data"

• /Users/[brukernavn]/Library/Preferences/Adobe InDesign/Version #

Blant innstillingsfilene som lagres her, finner du følgende:

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Skripter
  • Arbeidsområder

Blant innstillingsfilene som lagres her, finner du følgende:

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Skripter
  • Arbeidsområder

Blant innstillingsfilene som lagres her, finner du følgende:

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Skripter
  • Arbeidsområder

Blant innstillingsfilene som lagres her, finner du følgende:

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Skripter
  • Arbeidsområder

Blant innstillingsfilene som lagres her, finner du følgende:

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Skripter
  • Arbeidsområder

Programmappen "local cached data"

• /Users/[brukernavn]/Library/Caches/Adobe InDesign/Version [#]

Windows

Windows XP

Mappen Roaming Data:

• C:\Dokumenter og innstillinger\[brukernavn]\Application Data\Adobe\InDesign\Version [#]

Mappen Local Cached Data:

• C:\Dokumenter og innstillinger\[brukernavn]\Local Settings\Application Data\Adobe\InDesign\Version [#]

Windows 8 / Windows 7 / Windows Vista

Mappen Roaming Data:

• C:\Brukere\[Brukernavn]\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\Version [#]

Mappen Local Cached Data:

• C:\Brukere\[brukernavn]\AppData\Local\Adobe\InDesign\Version [#]\en_US\Cache

Tilbakestille innstillinger i Creative Cloud

Hvis du vil fjerne innstillingene i Cloud, følger du trinnene nedenfor:

1. Gå til creative.adobe.com og logg på med Adobe-ID-en.
  2. Klikk på ikonet øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Mine programinnstillinger for å vise en liste over programmer med innstillinger som er lagret i skyen.
  4. Klikk på Fjern innstillinger ved siden av programnavnet for å fjerne innstillingene som er lagret i Cloud.
Fjern innstillinger for å fjerne innstillingene som er lagret i Creative Cloud
Fjern innstillinger for å fjerne innstillingene som er lagret i Creative Cloud

Slette InDesign-innstillinger med snarveier

Du kan slette de utbyttbare InDesign SaveData- og InDesign Defaults-filene ved å holde nede følgende taster når InDesign starter:

• Windows: Skift + Ctrl + Alt
  • Mac OS: Skift + Control + Option + Command

InDesign-versjon og versjonsnummer for innstillinger

• InDesign CS3         versjon 5.0
  • InDesign CS4         versjon 6.0
  • InDesign CS5         versjon 7.0
  • InDesign CS5.5      versjon 7.5
  • InDesign CS6         versjon 8.0
  • InDesign CC           version 9.x

Tilleggsinformasjon

Her følger en kortfattet beskrivelse av hva som er lagret på de forskjellige plasseringene:

Mappen Local Cached Data

• Mappen InDesign Recovery (+ data)
  • Mappen Scripting Support
  • FindChangeData
  • FindChangeDataTmp
  • FontMask
  • Cacheidletask-logg
  • InDesign ClipboardScrap
  • InDesign DragDropScrap
  • InDesign SavedData

Mappen Roaming Data

• Fargeinnstillinger
  • Sammensatte skrifter
  • Finn/endre-spørringer
  • Standardinnstillinger i InDesign
  • Mappen InDesign Scripts
  • Mappen Workspaces
  • Mappen Menu Sets

Vedlagt finner du også et PDF-dokument med ytterligere informasjon om ulike innstillinger og funksjonene disse har. Dette dokumentet ble skrevet for InDesign, og ble lagt ut på indesignsecrets.com.

Adobe mener at informasjonen i dette dokumentet stemmer. Adobe kan imidlertid ikke tilby støtte basert på dokumentets gyldighet.

ID-innstillinger PDF