Lær hvordan du lagrer bakoverkompatible InDesign-filer og åpner dem i tidligere versjoner.

Installer oppdateringer

Først må du installere alle tilgjengelige oppdateringer i den tidligere versjonen av InDesign du vil bruke til å åpne IDML- eller INX-filen:

• I InDesign, velg Hjelp > Oppdateringer og følg veiledningen.

-eller-

• Installer oppdateringer fra Adobes nettside (for Mac OS eller for Windows).

Så velger du prosedyren under som samsvarer med din versjon av InDesign og den tidligere versjonen du vil bruke til å åpne filene.

Merk:

Når du åpner et dokument i en tidligere versjon av InDesign, kan du miste innhold eller formateringen kan endres. Nyere funksjoner støttes som regel ikke i eldre versjoner. Gjennomgå dokumenter åpnet i tidligere versjoner nøye.

Åpne InDesign-filer fra CC/CS6 for bruk i CS5.5/CS5/CS4

1. I InDesign CC eller CS6, velg Fil > Lagre som.

2. Velg InDesign Markup (IDML) som type (Windows) eller format (Mac OS).

Merk:

IDML-filer er kompatible med InDesign CS4 og nyere.

3. Klikk på Lagre.

Du kan nå åpne IDML-filen i CS5.5, CS5 eller CS4, og lagre den som et InDesign-dokument.

Åpne InDesign-filer fra CS5.5/CS5 for bruk i CS4

1. I InDesign CS5.5 eller CS5, velg Fil > Eksporter.

2. Velg InDesign Markup (IDML) som type (Windows) eller format (Mac OS).

3. Klikk på Lagre.

Du kan nå åpne IDML-filen i CS4, og lagre den som et InDesign-dokument.

Åpne InDesign-filer fra CS5 og nyere for bruk i CS3

Du kan ikke lagre direkte tilbake fra InDesign CS5 og nyere til CS3 og eldre. InDesign CS5 støtter ikke INX-eksport. Lagre tilbake til CS3 via CS4, som støtter både INX og IDML.

1. I InDesign CS5 og nyere, velg Fil > Eksporter.

2. Velg InDesign Markup (IDML) som type (Windows) eller format (Mac OS).

3. Klikk på Lagre.

4. Åpne *.idml-filen du opprettet i trinn 3, i InDesign CS4.

5. Velg Fil > Eksporter.

6. Velg InDesign Interchange (INX) som type (Windows) eller format (Mac OS).

7. Klikk på Lagre.

Du kan nå åpne INX-filen i CS3, og lagre den som et InDesign-dokument.

Åpne InDesign-filer fra CS4/CS3 for bruk i den tidligere versjonen

1. I InDesign CS4 eller CS3, velg Fil > Eksporter.

2. Velg InDesign Interchange (INX) som type (Windows) eller format (Mac OS).

3. Klikk på Lagre.

Du kan nå åpne INX-filen i en tidligere versjon, og lagre den som et InDesign-dokument.