Dette dokumentet viser problemer rapportert av kunder, som er løst i hver utgave.

Desember 2018-utgivelse (versjon 13.0.2)

Krasjer, henger eller problemer med eksport

• Når du prøver å eksportere HEVC/H.265-videolag fra After Effects, vises HEVC-klippet frakoblet.
  • Når du prøver å eksportere H.264 enten ved hjelp av VBR 1-pass eller CBR, avkortes AAC-lyden på slutten.
  • Når du prøver å eksportere MOV XDCAM HD422-kilder, viser programmet en feilmelding.
  • Adobe Media Encoder krasjer ved endring av navn på ingest-filnavn med tegnene «>>»,«/»,«?» i den forhåndsinnstiltenettleseren.

Diverse problemer

• Dynamiske koblinger reagerer ikke når OS er satt til enkelte språk (kun MAC).
  • Bekreftelse på at filopplastingen er fullført, vises ikke når du publiserer filer i Creative Cloud.
  • Problemer ved endring av Drop Frame for bildefrekvenser under 23,976.
  • Skaleringsproblemer med beskårede bilder ved bruk av alternativet for å slå beskjæring av og på.

November 2018-utgivelse (versjon 13.0.1)

• Noen ganger krasjer det i CC-biblioteket (kun Windows).
  • Kompatibilitetsproblemer med AVI-kodeker: Feil advarselsmelding ved oppstart av Media Encoder; Krasj ved oppstart når du laster inn ExporterAVI.prm.
  • Problemer med import av Blackmagic Video Assist- og Hyper Deck ProRes-filer.
  • Problemer med å eksportere bestemte Sony-filer som en JPEG 2000 MXF OP1-fil.

Oktober 2018-utgivelse (versjon 13.0)

Krasjer, henger, eller problemer med import eller eksport

• Noen QT-referansefiler kan ikke lenger importeres.
  • Noen MOV-filer i DVCPRO- og DVCPRO50-kodeker importeres som Bare lyd.
  • Problemer med dårlig ytelse oppstår ved eksport med ProRes 422 HQ-kode.
  • 6144x6144-sekvensen eksporteres som 5968x4352 ved hjelp av forhåndsinnstillinger for HEVC Match-kilde.
  • Eksport til HEVC 5760x5760 genererer en HEVC-fil ved 5760x4352.

Problemer tilknyttet bildetekst

• Med DL-import kan ikke bildeteksten i prosjektet brennes inn. Hvis bildetekst er satt til Ingen, blir hele videobildet tomt.
  • Premiere Pro-sekvenser med lukkede billedtekster viser frakoblede medier i Adobe Media Encoder når opprinnelig gjengivelse er slått av (kun Mac).

Problemer tilknyttet arbeidsflyt og brukergrensesnitt

• Alle forhåndsinnstillinger for H.264 adaptiv bithastighet bruker alltid minimum bithastighet b(0,19 Mbps) hvis Premiere Pro- / After Effects-prosjektet er satt i kø med Dynamic Link.

Koding/dekoding av maskinvareakselerasjon

• Kan ikke deaktivere dekoderalternativet for maskinvareakselerasjon i Innstillinger > Medier.
  • H.264 muxing krever dobbelt så stor diskstørrelse som en destinasjonsutdatafil.
  • Adobe Media Encoder ser ikke ut til å bruke H.264 HW-dekoding.

Diverse problemer

• [XMP] stående bilde roteres med 90 graders ved utdata.
  • Adobe Media Encoder trimmer en utdataramme mindre enn Premiere Pro.
  • After Effects og Adobe Media Encoder viser feil ramme med Dynamic Link for en 23,976 Character Animator-scene.

Juli 2018-utgivelse (versjon 12.1.2)

• Når du prøver å eksportere en fil til MXF DNx-format, mangler lydfanen i eksportdialogen alternativet for 12 lydkanaler.
  • Når du eksporterer en fil som animert GIF, viser utdatafilen uønskede visuelle artefakter.
  • Velg-alternativet fungerer ikke når du bruker Lumetri Look- / LUT-effekten i dialogboksen Eksportinnstillinger.

Merk: Navnet på den eksterne Look-/LUT-filen vises ikke riktig i menyen etter at du har valgt den, men den riktige effekten brukes i eksporterte medier.

• Passordet kan ikke lagres, og det vises ikke i Passord-tekstboksen når du velger alternativet «Alle som har et passord» i Vimeo-delen.
  • I mac OS vises Premiere Pro-sekvenser med lukkede bildetekster som frakoblede medier når den opprinnelige gjengivelsen er slått av.
  • I noen tilfeller tar det lengre tid å kode utdata med lav oppløsning ved hjelp av maskinvareakselerasjon. Det kan ha ført til at miniatyrbildet av forhåndsvisningen ble vendt under kodingen.
  • Bedre verktøystips for maskinvarekoding vises når en OS-versjon som ikke støttes, brukes.

April 2018-utgivelse (versjon 12.1.1)

• Noen ganger krasjer Adobe Media Encoder når den startes under lasting av Cool Type-skrifter. Dette forhindrer lasting av skriftene.
  • PNG-filer som inneholder Alpha, vises ikke riktig med standard tolkning av Straight Alpha.
  • Noen ganger overlappes ikke rammer når du eksporterer PNG-rammesekvenser.

April 2018-utgivelse (versjon 12.1)

Krasjer, henger, eller problemer med import eller eksport

• Adobe Media Encoder krasjer når du eksporterer til OP1A-kodeken med bestemte prosjektfiler.
  • Adobe Media Encoder krasjer ved smart gjengivelse av QT-innpakkede AVI-filer.
  • Eksport av en After Effects-sammensetning i en XDCAM MXF-kilde mislykkes i Adobe Media Encoder.
  • MKV-import fungerer ikke på Windows.
  • MXF-filer kan ikke importeres.
  • Kan ikke importere HEVC-kilde i mkv-beholder.
  • opencl_runtime fører til at macOS krasjer med NVIDIA GPU når H.264-kilden kodes til sammenflettet.
  • De fleste H.264-kodingene mislykkes med forhåndsinnstillingene i Android.
  • Når du importerer en filgruppe, importeres de med feil bildefrekvens.
  • H.264 bytter eller koder rammer helt utenfor rekkefølge.
  • XAVC kodes til 2K eller høyere eller forhåndsinnstillingene mislykkes umiddelbart.
  • Lyddelen i bestemte ProRes MOV-filer i AAC-lyd kan ikke importeres og forårsaker en kodingsfeil.
  • Sekvens der nestet sekvens bare eksporterer den nestede sekvensen.
  • Adobe Media Encoder avsluttes uventet når du aktiverer eller deaktiverer alternativet Bruk kameraretning i dialogboksen Innstillinger for RED R3D-kilde.
  • Adobe Media Encoder krasjer når du trykker Enter etter å ha skrubbet tidskoden for et tilpasset miniatyrbilde på YouTube.

Caption-relaterte problemer

• Brenn-bildeteksten forsvinner midt i utdatavideoen hvis du bruker parallellkoding.
  • Alternativer for EBU-bildetekst vises på ikke-EBU-medier når en EBU-forhåndsinnstilling er i bruk.
  • Bildetekster i et prosjekt vises ikke på tidslinjen eller ved eksport.

Problemer tilknyttet arbeidsflyt og brukergrensesnitt

• Når du drar fra Character Animator til Adobe Media Encoder ser du feilmeldingen Kilden er tom.
  • Kan ikke endre format/forhåndsinnstilling for flere jobber i køpanelet.
  • HEVC: Intervallet til bithastighetsalternativet endres ikke når du endrer Nivå-alternativet.
  • Feil arbeidsområde vises for et prosjekt.
  • Kan ikke bla i hurtigmenyer med systemhurtigmenyer.
  • I H.264 og HEVC forsvinner prøvehastighetsalternativet når du bytter fra SurCode til AAC- eller MPEG-lydkodek.

Publiser relaterte problemer

• Bytting av kanal fra Kanaler-menyen i YouTube-innstillingene oppdaterer ikke Status-strengen før du har lukket og åpnet dialogboksen Eksportinnstillinger.
  • Tegngrensen for Twitter må økes fra 140 til 280
  • Tidsavbrudd for YouTube og andre publiseringsmål under pålogging (HandleTokenRequest Error).
  • Personvernalternativene i EXPORT Publish-panelet må samsvare med personvernalternativene i FACEBOOK for å gi en optimal brukeropplevelse.

Diverse problemer

• Forhåndsvisningsvinduet viser meldingen Medier på vent når gyldige utdata importeres på nytt
  • Uklare/pikselerte filikoner vises i medieleseren.
  • BMP- og GIF-formatbilder støttes ikke som tilpassede miniatyrbilder for YouTube-opplasting på Mac OS, men de støttes på Windows.
  • [HEVC] to rammeforskyvninger med den nye HEVC-kodeken.
  • Overflyt av XDCAMHD 422 vbv_delay under smart gjengivelse.
  • Koding til MPEG-2 CBR genererer uklare bilder et par ganger i sekundet.

Januar 2018-utgivelse (versjon 12.0.1)

• Når du importerer en HEVC-kildefil fra en MOV-beholder til Adobe Media Encoder, mislykkes importen.
  • Når du eksporterer en HEVC-kildefil, beholder ikke utdataene størrelsesforholdet til kildefilen.
  • Når du oppdaterer de importerte filene, for eksempel ved å legge til en filtype i den importerte filen, fanges ikke tilleggsdataene opp i Media Encoder.
  • Når du eksporterer Premiere Pro-sekvensprosjektfiler fra Adobe Media Encoder, mister de festede animasjonslagene egenskapene sine og kan ikke animeres.
  • Når du bruker forhåndsinnstillingen QuickTime Match Source for DNx-kildefiler, oppstår det et unntak, og eksportarbeidsflyten mislykkes.
  • Når du eksporterer filer med en vilkårlig forhåndsinnstilling for H264 Match Source, er størrelsen og bithastigheten til eksporterte filer større enn størrelsen og bithastigheten til kilden.
  • I dialogboksen Forhåndsinnstilte tegninger velger du alternativet «Bruk gjeldende» fra innstillingene for Tilpassede miniatyrbilder. Dialogen vises tom i ett sekund, og rammetidskoden tilbakestilles til 00;00;00;00.
  • Når du eksporterer en fil ved hjelp av dialogboksen for publiseringsinnstillinger i YouTube med en autorisert konto, viser dialogfeltet Publiseringsstatus en generell «pålogget»-status i stedet for å vise navnet til kontoinnehaveren.
  • I Eksportinnstillinger > fanen Publiser vises ikke passordfeltet i Vimeo-innstillingene når du velger alternativet Synlig for alle som har et passord.
  • Når du eksporterer en Vimeo-film i mp4-format ved 4096x572 fra kilden Barco Escape ProRes4444 ved 6144X858, kan ikke Adobe Media Encoder eksportere filen.
  • Når du eksporterer et prosjekt ved hjelp av Adobe Media Encoder, gjengis utdatavideoen gjengitt uten innbrent undertekst.
  • Når du aktiverer innstillingen «Brenn undertekst i video» (Burn Captions Into Video) og fortsetter med køen i Adobe Media Encoder, vil ikke kilder som har flere spor med innebygd teksting for hørselshemmede, strømmes riktig.
  • Når du velger Opprett SideCar-fil i Eksportinnstillinger > Kategorien Teksting, vises ikke menyelementet STL - teksting for hørselshemmede på menyen Filformat.
  • Ytelsen til DPX-importprosessen er ikke på nivå med andre videoprogrammer.

Oktober 2017-utgivelse (versjon 12.0)

Feilrettinger relatert til krasj

• Det er mulig at Adobe Media Encoder CC avsluttes uventet når du eksporterer Premiere Pro-prosjekter til H.264-format.
  • Du kan se meldingen «Det har oppstått en feil i Premiere Pro» når du åpner spesifikke Premiere Pro-prosjekter.
  • Du vil eventuelt se en krasj- eller feilmelding som sier «Feil ved kompilering av film» når du eksporterer ved hjelp av alternativet Maksimal gjengivelseskvalitet på enkelte MacBook-systemer som bruker maskinvaren NVIDIA GeForce GT 650M.
  • Når du koder til stillformater, vil Adobe Media Encoder av og til enten henge eller vise en feil.
  • På macOS 10.12 kan Media Encoder krasje ved oppstart når brukerens startmappe er på nettverket.

Feilrettinger relatert til mislykket mediekoding

• Når du gjengir med filkilden MAXON cinema 4D i komposisjon, kan den mislykkes.
  • Når du koder en XDCAM HD422 .MOV-fil, kan den mislykkes.
  • Når du koder filer som er i HEVC, kan kodingen mislykkes første gang du kjører den etter at du har slettet plugin-modulens hurtigbuffer.
  • Adobe Media Encoder kan ikke opprette gjengivelsesfiler i kataloger som ikke finnes, selv om disse katalogene er angitt som standard.
  • Når du eksporterer et Premiere Pro-prosjekt til QuickTime, kan det mislykkes.
  • Du vil eventuelt få minnerelaterte problemer når du eksporterer spesifikke Premiere Pro-prosjekter over 1 GB minne.
  • Når du jobber med prosjekter som er satt i kø, vil du eventuelt få minneproblemer eller Media Encoder henger.
  • Når du bruker QuickTime-formatfiler i GV Stratus-systemer, kan mediegjengivelse mislykkes.

Feilrettinger relatert til smart gjengivelse

• Filer gjengitt i formatet XDCAM HD420, kan hoppe over en ramme.
  • Filer i formatet XDCAM EX, som er tatt opp fra et Sony-kamera, kan mislykkes ved smart gjengivelse.
  • Adobe Media Encoder kan krasje ved gjengivelse av spesifikke sekvenser på macOS.
  • Gjengivelse av filer i formatet XDCAM kan være tregere enn vanlig.

Feilrettinger relatert til bildetaking

• Forhåndsvisning av utdata i eksportinnstillinger viser ikke bildetekst når innstillingen Brenn bildetekster i video er aktivert.
  • Når du aktiverer innstillingen Brenn bildetekster i video, brennes ikke kilder med flere spor av innebygd bildetekst.
  • Alternativet Bygg inn bildetekst vises for formater selv om de ikke støtter innebygd bildetekst.

Feilrettinger relatert til lyd

• Når du bruker filer i kodeformatet H.264 med MPEG, er det mulig at lyd ikke gjengis.
  • Når du importerer filer, er det mulig at enkelte filer importeres uten lyd ved første oppstart etter installasjonen.

Andre feilrettinger

• Problemer tilknyttet frakoblet mediekoding for sekvenser med MPEG-forhåndsvisning aktivert.
  • Du kan vise en svart skjerm med videoartefakter hvis innstillingen for videogjengivelse er satt til metall og du gjengir medier med alternativet LUT-forhåndsinnstilling aktivert.
  • Selv når Ikke kode frakoblede filer er valgt, koder Adobe Media Encoder filen.
  • Når du jobber med prosjekter som har brukt eksportarbeidsflyt fra After Effects-prosjekter fra Audition til Adobe Media Encoder, kan prosessen mislykkes.
  • Når du jobber med opptak i formatet 2880x2880 og bruker innstillingen Match kilde, er det mulig at Adobe Media Encoder nedgraderer formatet til 2304x2304.
  • Forhåndsinnstillinger satt til Match kilde, vises eventuelt feil, og det finnes tomme innstillinger i dialogboksen Forhåndsinnstillinger.
  • Lisensfeil kan vises ved oppstart av Adobe Media Encoder med egendefinert plassering.
  • Feltovergang kan skje ved koding av sammenflettede opptak i Adobe Media Encoder.
  • Problemer med fargeblødning kan oppstå under eksport ved bruk av H.264-formatet med innstillingen Match kilde aktivert.
  • Når du koder til DnxHR-format, er det mulig at Adobe Media Encoder viser en feilmelding om at kodingen er fullført.