Desember 2016- og november 2016-versjonene
photoshop-109x104.png.adimg.mw.147

Desember 2016- og november 2016-versjonene av Photoshop inneholdt spennende funksjoner for designere og fotografer som jobber digitalt. Les videre, så får du en rask introduksjon til nye funksjoner samt koblinger til ressurser med mer informasjon.

Du finner et sammendrag av funksjonene som ble innført i tidligere versjoner av Photoshop CC, i Sammendrag av funksjoner | Photoshop CC | 2015-versjoner .

Merk:

Hvis du oppgraderer fra en tidligere versjon av Photoshop CC, kan du se disse vurderingene og tipsene.

Bruke Touch Bar med Photoshop

Nytt i Photoshop CC (desember 2016)

illustration_touch_bar-03

Photoshop støtter nå Touch Bar, Multi-Touch-styreflaten øverst på det nye MacBook Pro-tastaturet. Touch Bar-støtte i Photoshop er for øyeblikket en funksjon i teknisk forhåndsvisning.

v3_TopView_new
Standard Touch Bar-grensesnitt

A. Photoshop-kontroller B. macOS-systemkontroller (styrestripe og Esc)

Du kan bruke Touch Bar med Photoshop i en av de tre tilgjengelige modiene:

Egenskaper for lag

() Standardmodus: gir mulighet til å arbeide med egenskaper for lag og relaterte funksjoner

Pensler

() Gir deg mulighet til å arbeide med egenskaper for pensel og maling

Favoritter

() Egendefinerbar modus som kan tilpasses med favorittkontrollene dine

I tillegg blir flere situasjonstilpassede funksjoner tilgjengelige avhengig av hva du arbeider med i Photoshop.

• Når et modalt verktøy, for eksempel tekst eller transformering, er aktivt, vises OK og Avbryt i Touch Bar.
  • Når arbeidsområdet Velg og masker er aktivt, vises kontroller for relevante alternativer i Touch Bar.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Touch Bar med Photoshop.

Få en pangstart på kreative prosjekter

Nytt i Photoshop CC (november 2016)

hero-image_new-file-document

Når du nå oppretter et dokument i Photoshop, kan du i stedet for å begynne med et tomt lerret velge mellom en rekke ulike maler fra Adobe Stock. Malene inneholder innholdselementer og illustrasjoner du kan bygge videre på for å fullføre prosjektet. Når du åpner en mal i Photoshop, kan du arbeide med den på samme måte som med alle andre Photoshop-dokumenter (PSD).

I tillegg til bruk av maler kan du også opprette et dokument ved å velge én av de mange forhåndsinnstillingene som er tilgjengelige i Photoshop, eller du kan opprette egendefinerte størrelser. Du kan også lagre egne forhåndsinnstillinger for gjenbruk.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Opprette dokumenter.

Template_preview
Velg mellom ulike fyldige maler

Omfattende søk

Nytt i Photoshop CC (november 2016)

Heroimage_search

Photoshop har nå kraftige søkefunksjoner som du kan bruke til å søke i elementer i brukergrensesnittet, dokumenter, hjelp og opplæringsinnhold, inspirerende Stock-innholdselementer og mye mer, alt fra den samme dialogboksen. Du kan søke etter elementer like etter oppstart av Photoshop eller når ett eller flere dokumenter er åpne.

Gjør ett av følgende for å begynne å søke i Photoshop:

• Velg Rediger > Søk.
  • Bruk hurtigtasten Kommando/Ctrl+F.
  • Klikk søkeikonet () helt til høyre på alternativlinjen, til venstre for ikonet for arbeidsområdeveksleren.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Photoshop-søk.

All_tab
Alle-fanen

Learn_tab
Lær-fanen

Photoshop_tab
Photoshop-fanen

Stock_tab
Stock-fanen

OpenType-SVG-skrifter

Nytt i Photoshop CC (november 2016)

Photoshop støtter OpenType-SVG-skrifter og leveres med fargekonseptet Trajan og skriften EmojiOne. OpenType-SVG-skrifter gir flere farger og graderinger i samme tegnvariant.

multi-color glyphs
OpenType-SVG-skrifter: flere farger og graderinger

Følg disse trinnene for å bruke OpenType-SVG-skrifter:

1. Opprett et lag av typen avsnitt eller et punkttekst.

2. Sett skrifttypen til en OpenType-SVG-skrift. Disse skriftene er merket medi skriftlisten.

3. Skriv med tastaturet, eller velg bestemte tegnvarianter med Tegnvarianter-panelet. Du kan vise Tegnvarianter-panelet ved å velge Vindu > Tegnvarianter.

Emoji-skrifter er et eksempel på OpenType-SVG-skrifter. Ved hjelp av Emoji-skrifter kan du inkludere ulike fargerike og grafiske tegn, for eksempel smilefjes, flagg, gateskilt, dyr, mennesker, mat og landemerker, i dokumentene. Med OpenType-SVG-Emoji-skrifter, for eksempel skriften EmojiOne, kan du lage enkelte sammensatte tegnvarianter fra én eller flere andre tegnvarianter. Du kan for eksempel opprette flaggene til land eller endre hudfargen på enkelte standard tegnvarianter som fremstiller personer, som regel farget  eller . Noen sammensatte tegnvarianter løses også opp i sine respektive bestandtegn når du trykker på Tilbake-knappen.

Flag composite
Kombiner tegnvarianter for å danne flaggene til land

Face color composite
Kombiner standardtegn for enkeltpersoner med hudfarger

Se Arbeide med SVG-skrifter for å få mer informasjon.

Arbeidsområdet Velg og masker

Forbedret i Photoshop CC (november 2016)

3_low

Velg og masker inneholder nå følgende forbedringer:

• Mangekantet lassoverktøy er nå tilgjengelig i arbeidsområdet. Dette verktøyet fungerer akkurat som det tilsvarende verktøyet i klassisk Photoshop.
Lasso_tools
Mangekantet lassoverktøy i arbeidsområdet Velg og masker

• Finjusterte forhåndsvisninger av høy kvalitet ved trykk på museknappen. Hvis det er nødvendig, kan du eventuelt bytte til forhåndsvisninger med lav oppløsning for bedre interaktivitet.
  • Flere opplevelsesforbedringer som er laget for tettere justering med den gamle, velkjente arbeidsflyten Finjuster kant.

Se mer informasjon i Arbeidsområdet Velg og masker.

Ansiktstilpasset Gjør flytende-funksjon

Forbedret i Photoshop CC (november 2016)

Du kan nå bruke ansiktstilpassede Gjør flytende-innstillinger på øynene uavhengig av hverandre eller symmetrisk.

Klikk koblingsikonet () for å låse innstillinger for venstre og høyre øye sammen. Dette alternativet bidrar til å bruke symmetriske effekter på øynene.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Ansiktstilpasset Gjør flytende-funksjon.

Creative Cloud Libraries

Forbedret i Photoshop CC (november 2016)

• Arkivering og gjenoppretting av bibliotekelementer. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Arkivere og slette innholdselementer.
  • Finn Stock-innholdselementer som ligner på et bibliotekelement, ved hjelp av visuelle søk. Se Finne stockbilder som visuelt ligner på et bibliotekelement.
  • Dra og slipp Adobe Stock-søkeresultater til Creative Cloud Libraries.
  • Når du deler biblioteker og bibliotekinnholdselementer, kan du velge å la andre brukere følge dem. Når du oppdaterer biblioteket eller bibliotekinnholdselementet, mottar følgerne automatisk oppdateringene i alle støttede Creative Cloud-apper. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Dele filer, biblioteker og mer.

Forbedringer av Egenskaper-panelet

Forbedret i Photoshop CC (november 2016)

• Egenskaper-panelet er nå en del av arbeidsområdet Viktigste.
  • Flere egenskaper vises nå i Egenskaper-panelet for typelag. Du kan endre enkelte tekstinnstillinger direkte fra Egenskaper-panelet.
  • Egenskaper-panelet viser nå dokumentegenskapene når ingen lag eller andre elementer er valgt.
  • Egenskaper-panelet viser nå egenskaper for punktgrafikk/bildepunktlag.

Camera Raw | Nye funksjoner

Forbedret i Photoshop CC (november 2016)

Camera Raw, nye funksjoner

Se en oppsummering av de nyeste funksjonene i Camera Raw i Adobe Camera Raw | Oppsummering av nye funksjoner.

Arbeide med Adobe Experience Design CC (Preview)

Nytt i Photoshop CC (november 2016)

Work with Adobe experience

Du kan nå hente Photoshop CC-innholdselementene dine direkte til Adobe Experience Design CC (Forhåndsvisning), det nye alt-i-ett-verktøyet for design og prototypeutforming av brukeropplevelser for nettsteder og mobilapper.

Gjør ett av følgende:

• Høyreklikk et lag i Photoshop, og velg Kopier SVG på hurtigmenyen. Lim deretter SVG-innholdselementet inn i Adobe XD-dokumentet.
  • Fra lerretet i Photoshop drar og slipper du et SVG-innholdselement til Adobe XD

Enkelte designelementer støttes kanskje ikke når du kopierer et lag til Adobe XD.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hjelp for Adobe Experience Design CC (Forhåndsvisning).

Hva som er endret

• Designområde (Forhåndsvisning) er ikke lenger tilgjengelig i denne versjonen av Photoshop.
  • I tidligere versjoner av Photoshop var Kommando/Ctrl+F hurtigtasten for ny bruk av det sist brukte filteret. Fra og med denne versjonen aktiverer den søkeopplevelsen i Photoshop. Du kan bruke Rediger > Hurtigtaster for å tilordne hurtigtaster om nødvendig.
  • Mac OS X 10.9 (Mavericks) er ikke lenger et støttet operativsystem for denne versjonen av Photoshop CC.
  • Automatisk valg er nå standardinnstillingen for flytteverktøyet for lag. Du kan tilbakestille til standardinnstillingen i tidligere versjoner av Photoshop: Gå til alternativlinjen, opphev valget av automatisk valg, og velg Gruppe på hurtigmenyen.
  • Du kan ikke lenger bruke lagstiler i tegnebrett. En alternativ løsning er å legge innholdet i et tegnebrett i en laggruppe og deretter bruke lagstilen der.

Andre forbedringer og rettelser

Forbedringer i Photoshop CC (november 2016)

• Forbedringer i Skriftsamsvar som inkluderer flere resultater fra lokalt installerte skrifter.
  • Du kan nå ganske enkelt klikke utenfor en tekstboks for å lagre tekst.
  • Mulighet til å åpne PSD-filer i Creative Cloud Files-katalogen direkte fra startskjermbildet.
  • Funksjonen for antall lag representerer nå lag- og gruppeinnhold i dokumentet på en mer nøyaktig måte.
  • Forbedret markeringsvalg som bare velger elementer på det aktive tegnebrettet.
  • Innstilling for valg av en markeringsfarge i brukergrensesnittet: blå eller grå. Velg Innstillinger > Grensesnitt, gå til Utseende, og velg en Markeringsfarge.
  • Terskelen for minste radius i brukergrensesnittet brukes nå ikke når Smart radius er valgt.
  • Uskarp overflate er nå opptil ti ganger raskere for 16-biters bilder.
  • Forbedret kontrast i de tre lyseste fargetemaene under Innstillinger > Grensesnitt.
  • Den nye avmerkingsboksen Forhåndsvis i dialogboksen Gjør flytende.
  • Ny mulighet for å skjule kontrollprogrammer på skjermen i ansiktstilpasset Gjør flytende-funksjon.
  • På datamaskiner med AMD-grafikkprosessorer som kjører Mac OS X 10.11 og nyere, kan du bruke Apples Metal-rammeverk for grafikkakselerasjon når du skal bruke Oljemaling-filteret. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Oljemaling-filteret.
  • GPano-metadata opprettholdes nå ved eksport via Eksporter som.

Løste kundeproblemer

Problemer som er løst i Photoshop CC (mai 2017)

Problemer som er løst i Photoshop CC (april 2017)

Problemer som er løst i Photoshop CC (desember 2016)

Problemer som er løst i Photoshop CC (november 2016)

Kjente problemer

• (Bare på MacBook-enheter som kjører OS X 10.11 og har en enkel grafikkprosessor) Når du bruker Finjuster kant-penselen, kan du oppdage kraftig forverring langs kantene av bildeområdene du retusjerer. Du kan løse dette problemet ved å enten oppgradere til macOS 10.12 (Sierra) eller ved å slå av OpenCL (opphev valget av Innstillinger > Ytelse > Avanserte innstillinger > Bruk OpenCL).
  • (Bare sett på Surface Book-enheter) Dialogboksen for søk i Photoshop fryser ved første gangs bruk. Du kan løse dette problemet ved å kjøre Photoshop med grafikkprosessorinnstillingen Integrert. Du gjør dette ved å høyreklikke på app-ikonet eller snarveien for Photoshop, og deretter velger du Kjør med grafikkprosessor > Integrert grafikk.
  • (Bare observert i Windows) Undermenyer åpnes på venstre side i stedet for på høyre side. Du finner løsninger på dette problemet i denne kunnskapsbaseartikkelen.

Last ned