Fel: Felaktig parameter samtidigt som sidor i Acrobat togs bort

När du försöker visa en PDF eller tar bort en sida från en PDF-fil, ser du felmeddelandet ”felaktig parameter.” Samma felmeddelande kan även inträffa när du försöker infoga eller lägga till en sida i PDF-filen.

”Felaktig parameterl”-fel inträffar när Acrobat hittar något problem med den underliggande strukturen av taggarna i PDF-filen. Prova följande lösningar.

Lösning 1: Kombinera PDF-dokumentet med en annan PDF

1. Starta Acrobat, och välr därefterArkiv >Skapa > Kombinera filer i en enda PDF

2. Klicka påLägg till filer-menyn och väljLägg till filer.

3. Bläddra och markera den pdf-fil som visar felet”Felaktig parameter”, och klicka sedan påÖppna.

4. Klicka påLägg till filer-menyn och väljLägg till filer.

5. Bläddra och markera en annan PDF-fil, helst en enkelsidig, tom PDF-fil och klicka sedan påÖppna.

6. Klicka påKombinera ellerKombinera filer. De markerade filerna kombineras till en enda PDF-fil och filen (Binder1.pdf) öppnas i Acrobat.

7. Spara filen. Markera alla sidor som du har lagt till PDF-filen med Kombinera filer-åtgärden (sidorna i en annan PDF-fil som du valde när filerna kombinerades). Ta bort de markerade sidorna:

• I Acrobat DC/2017, välj Visa > Verktyg > Sortera sidor > Öppna. Markera filerna som ska tas bort och klicka på Ta bort-ikonen eller tryck på Delete.
    • I Acrobat XI, välj Visa > Verktyg > Sidor.Markera filerna som ska tas bort och klicka på Delete-ikonen eller tryck på Delete.
  8. Spara filen igen. Försök att ta bort en sida från PDF-filen för attl se om felet kvarstår.

Lösning 2: Exportera PDF som en postscript-fil och konvertera sedan filen till en PDF-fil med Distiller.

Den här lösningen fungerar bra för en PDF-fil utan interaktiva element, t.ex. multimedia eller formulärfält.

Testa inte den här lösningen om PDF-filen har interaktiva element, dessa element fungerar kanske inte korrekt efter export av PDF till PostScript och sedan konvertering tillbaka från postscript-fil till PDF.

1. Öppna PDF-filen i Acrobat.

2. VäljArkiv >Exportera till > PostScript.

3. I Spara som PDF-dialogboxen,ange ett annat namn på filen och klicka på Spara.

4. Högerklicka på filen i mappen där du sparade postscript-filen och väljÖppna med Adobe Acrobat Distiller.

Acrobat Distiller konverterar PostScript-filen till en PDF fil. PDF-filen sparas i samma mapp.

5. Försök att ta bort en sida från PDF-filen för att se om felet kvarstår.