Adobe Camera Raw och DNG Converter 8.4 eller senare fungerar inte på äldre OS-versioner

Camera Raw 8.4 och DNG Converter 8.4 har inte längre stöd för Mac OS 10.6, Windows XP eller Windows Vista. Om du använder DNG Converter 8.4 på dessa system meddelar installationsprogrammet att Windows 7 och Mac OS 10.7 eller senare krävs.

Obs! De kameror som har lanserats eller kommer att lanseras efter Camera Raw och DNG Converter version 8.3 är inte kompatibla med Mac OS 10.6, Windows XP eller Windows Vista.

Adobe-program som påverkas

Följande lista visar program som är kompatibla med Mac OS 10.6, Windows XP och Vista. De är också kompatibla med Adobe Camera Raw 8.4 och senare när de installeras på mer aktuella operativsystem. Om automatiska uppdateringar körs på en äldre OS med dessa produkter går det att installera en inkompatibel version av plugin-programmet Camera Raw.

• After Effects CS6
  • Bridge CS 6
  • Elements Organizer 12
  • Photoshop Elements Editor 12
  • Photoshop Elements 12
  • Photoshop CS6
  • Adobe Premiere Elements 12

Ta bort 8.4 eller senare plugin-program och installera om Camera Raw 8.3 manuellt.

Om Camera Raw 8.4 eller senare är installerat tar du bort plugin-programmet och följer anvisningarna nedan för att installera om Camera Raw 8.3. Om DNG Converter 8.4 eller senare är installerat kan DNG Converter 8.3 installeras på nytt genom att skriva över den senare versionen.

Hämta och dekomprimera ny lämplig fil för 8.3

1. Högerklicka (Windows) eller Ctrl-klicka (Mac OS) på lämplig fil nedan.
  2. Hämta filen.
  3. Den hämtade filen återfinns i mappen för hämtade filer eller i den mapp som du har angivit.

Återgå till version 8.3 på Mac OS

Hämta

1. Avsluta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 och alla listade Adobe-program.
  2. Leta rätt på den hämtade filen och dubbelklicka för att dekomprimera den. Den resulterande filen heter Camera Raw.plugin.
  3. Navigera till mappen Macintosh HD.
  4. Öppna mappen
    1. Elements 12: Bibliotek/Programsupport/Adobe/Plugin-program/Elements 12/Filformat
    2. CS6-program: Bibliotek/Programsupport/Adobe/Plugin-program/CS6/Filformat
    • VIKTIGT! Navigera till systembiblioteksmappen, inte till den biblioteksmapp som finns i användarmappen.
  5. Flytta Camera Raw.plugin-filen från filformatsmappen till papperskorgen eller till skrivbordet.
  6. Kopiera Camera Raw.plugin-filen från steg 2 till filformatsmappen.
    • VIKTIGT! Se till att ta bort den tidigare Camera Raw-versionen innan du kopierar in det nya plugin-programmet i filformatsmappen. Om det finns fler än ett plugin-program i mappen fungerar inte Camera Raw.
  7. Starta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 eller listade Adobe-program.

Återgå till version 8.3 på Windows 32-bitars Windows XP och Vista

Hämta

1. Avsluta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 och listade program.
  2. Leta rätt på den hämtade filen och dubbelklicka för att dekomprimera den. Den resulterande filen heter Camera Raw.8bi.
  3. Öppna Den här datorn och dubbelklicka sedan på Lokal disk (C:).
  4. Navigera till mappen
    1. Elements 12: Program\Delade filer\Adobe\Plugin-program\Elements 12\Filformat
    2. CS6-program: Program\Delade filer\Adobe\Plugin-program\CS6\Filformat
  5. Flytta filen Camera Raw.8bi från filformatsmappen till papperskorgen eller till skrivbordet.
  6. Kopiera Camera Raw plugin-programmet Camera Raw.8bi från hämtningsplatsen i steg 2 till samma filformatsmapp.
    • VIKTIGT! Se till att ta bort den tidigare Camera Raw-versionen innan du kopierar in det nya plugin-programmet i filformatsmappen. Om det finns fler än ett plugin-program i mappen fungerar inte Camera Raw.
  7. Starta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 eller listade program.

Återgå till version 8.3 på Windows 64-bitars Windows XP och Vista

Hämta

1. Avsluta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 och listade program.
  2. Leta rätt på den hämtade filen och dubbelklicka för att dekomprimera den. Den resulterande filen heter Camera Raw.8bi.
  3. Öppna Den här datorn och dubbelklicka sedan på Lokal disk (C:).
  4. Navigera till mappen:
    1. Elements 12: Program (x86)\Delade filer\Adobe\Plugin-program\Elements 12\Filformat
    2. CS6-program: Program (x86)\Delade filer\Adobe\Plugin-program\CS6\Filformat
  5. Flytta filen Camera Raw.8bi från filformatsmappen till papperskorgen eller till skrivbordet.
  6. Kopiera Camera Raw plugin-programmet Camera Raw.8bi från hämtningsplatsen i steg 2 till samma filformatsmapp.
    • VIKTIGT! Se till att ta bort den tidigare Camera Raw-versionen innan du kopierar in det nya plugin-programmet i filformatsmappen. Om det finns fler än ett plugin-program i mappen fungerar inte Camera Raw.
  7. Starta Photoshop CS6, Photoshop Elements 12 eller listade program.

Hämta version 8.3 av DNG Converter

Hämta DNG Converter 8.3:

Du behöver inte ta bort version 8.4 av DNG Converter för att installera version 8.3. Version 8.3 skriver automatiskt över version 8.4.