Jag inhandlade precis en ny kamera.Photoshop eller Lightroom känner inte igen raw-filer. Hur kommer jag till rätta med det?

1. Om installationen av de senaste uppdateringarna inte låter dig öppna dina kamerafiler, verifiera att din kameramodell finns på listan över kameror med stöd.

2. Om din kamera kom ut inom de senaste 90 dagarna och den inte finns i listan över kameror med stöd, var tålmodig eftersom du kan behöva vänta på kompatibilitet.

Adobe går igenom en rigorös process för att lägga till stöd för och testning av varje ny kameras raw-format. Adobe erbjuder vanligtvis uppdateringar om Adobe Camera Raw plug in-program och Lightroom för att ge nytt kamerastöd kring varje kvartal eller ungefär var 90:e dag.

Vad händer om jag har en äldre version av Photoshop eller Lightroom?

Du måste inte att köpa en senare version av Photoshop eller Lightroom om du bara vill hämta det senaste kamerastödet.

Adobe erbjuder gratis bakåtkompatibilitet för de senaste kamerornaför Photoshop CS, CS2, CS3, CS4, CS5 och CS6 såväl som Lightroom 1, 2, 3, 4 och 5, genom Adobe DNG Converter. Med detta verktyg kan du enkelt konvertera kameraspecifika RAW-filer från kameror med stöd till en mer universell DNG RAW-fil.

Varför är DNG nödvändig för äldreversionsstöd?

Problemet med stöd för Adobe Camera Raw plug in-programuppdateringar för äldre versioner av Photoshop och Lightroom är att kameratillverkare skapar nya proprietära råformat varje gång de släpper en ny kamera— och nya kameror släpps snabbare och i större volym.

Det är ohållbart att fortsätta att uppdatera tidigare versioner av Adobe Camera Raw plug in-program och ge stöd för nya kameror/råformat i tid.

Att använda DNG Converter är det snabbaste sättet att leverera bakåtkompatibilitet till alla kunder (CS1-CS6. Lightroom 1-5. Photoshop Elements 3-13. samt andra program som stöder DNG).

Kort sagt tillåter DNG Converter Adobe att ge stöd för flest möjliga kunder och kameror.