Skapa och samarbeta med hjälp av Adobe Creative Cloud och Slack. Med hjälp av programmet Creative Cloud för Slack kan designers enkelt dela sina arbeten, få feedback och hålla sig uppdaterade om åtgärder som vidtas på deras resurser.

Installera Creative Cloud för Slack-programmet

1. Gör något av följande:

Sidan Creative Cloud och Slack visas.

2. Klicka på Anslut till Slack. Du kan få en uppmaning om att logga in. Logga in med ditt Adobe ID.

3. På sidan för godkännande klickar du på Tillåt åtkomst för att ge programmet nödvändig åtkomst.

4. På nästa sida godkänner du Creative Cloud-programmet för Slack – klicka på Auktorisera.

5. På nästa sida klickar du på Gå till Slack.

Obs!

Om följande felmeddelande visas – din administratör tillåter inte det här programmet – innebär det att programmet inte finns med i listan över godkända program för din arbetsyta. Gör följande om du vill be om godkännande från arbetsytans ägare:

1. Klicka på knappen Förfrågan under programmets ikon.
  2. Arbetsytans ägare kan kräva eller tillåta att du inkluderar ett anpassat meddelande med din förfrågan.
  3. Klicka på Skicka förfrågan.

Dela Creative Cloud-resurser i Slack

Du kan dela följande Creative Cloud-resurser:

• Creative Cloud-filformat: .ai, .indd, .psd, .dn och .xd
  • Creative Cloud-bibliotekselement: mappar, teckensnitt och färger i bibliotek
  • Filtyper: .jpg, .jpeg, .png och .svg

Du kan dela en resurs på följande sätt:

• Klistra in den offentliga länken till Creative Cloud-resursen som du vill dela i meddelanderutan. En förhandsvisning av resursen visas.

Förhandsvisning av den delade resursen

Obs!

Mer information om hur du skapar en offentlig länk till en Creative Cloud-resurs finns i Dela filer, bibliotek, prototyper och annat i Creative Cloud.

• Gör följande för att dela en resurs från din dator:

1. Klicka på plustecknet + till vänster om meddelanderutan och välj sedan Din dator.
    2. Bläddra till och välj en Creative Cloud-resurs eller -filtyp som stöds och klicka på Öppna.
    3. I dialogrutan för filöverföring lägger du till ett meddelande om filen och klickar på Överför.

Håll dig uppdaterad om kommentarer som har lämnats på XD-prototyper

Creative Cloud-roboten skickar meddelanden till dig direkt när kommentarer lämnas på Adobe XD-prototyper som du samarbetar med.

Vem tar emot meddelanden?

• Ägaren av resurserna får meddelanden när granskare lägger till kommentarer, ändrar eller svarar på kommentarer.
  • Andra användare som ingår i en kommentarstråd får bara meddelanden om den här tråden.
Meddelanden om kommentarer som lämnats på XD-prototyper

Meddelanden är aktiverade som standard. Du kan använda kommandot ”av” för att inaktivera meddelandena.

• Om du vill inaktivera meddelanden väljer du Adobe Creative Cloud-programmet i sidlisten, anger ”av” i meddelanderutan och trycker sedan på Retur.

Få hjälp och ge feedback

• Om du vill se vad du kan göra i programmet väljer du Adobe Creative Cloud i sidlisten, anger ”hjälp” i meddelanderutan och trycker sedan på Retur.

• Om du vill ge feedback om programmet väljer du Adobe Creative Cloud i sidlisten, anger ”feedback” och dina åsikter i meddelanderutan och trycker sedan på Retur.

Skicka oss dina synpunkter. Du kommer att omdirigeras till en Microsoft Forms-sida för att lämna feedback.