Med Adobe Creative Cloud och Microsoft Teams kan du arbeta både kreativt och tillsammans i team. Med Creative Cloud-programmet för Microsoft Teams kan designers enkelt dela sitt arbete, få feedback och hålla sig uppdaterade om åtgärder som vidtas på deras resurser.

Obs!: För närvarande stöds inte Internet Explorer 11 eller äldre versioner. Använd Microsoft Teams-skrivbordsappen eller öppna Microsoft Teams i en annan webbläsare som stöds, till exempel Microsoft Edge, Chrome eller Firefox.

Nyheter i versionen som släpps i augusti 2018

• Dela dina resurser med ett förbättrat meddelandetillägg: Nu kan du enkelt välja från en lista över de 20 senast ändrade resurserna eller köra en sökning för att dela resurser med ditt team
  • Håll dig uppdaterad när kommentarer görs i XD-prototyper: Creative Cloud-roboten skickar meddelanden direkt till dig när kommentarer görs i dina XD-prototyper. Meddelanden är som standard PÅ. Du kan använda kommandot ”Meddelanden av” för att inaktivera meddelandena.
  • Less is more: Vi vet att det du tycker är viktigast i Microsoft Teams är att kunna dela dina resurser på ett enkelt sätt, få feedback och hålla dig uppdaterad när åtgärder utförs på dina resurser: Därför har vi förenklat vårt program genom att ta bort fliken Adobe Stock och följande robotkommandon – Hämta senaste Filer, Sök i Adobe Stock, Sök i Adobe Creative Cloud och Sök i Adobe Help.

Hämta Creative Cloud-programmet för ditt team

1. Logga in på ditt Microsoft Teams-webbkonto på https://teams.microsoft.com/ eller ladda ned och använd Microsoft Teams-skrivbordsappen.

2. Klicka på Store i marginallisten och välj sedan Adobe Creative Cloud från listan över appar och tjänster.

3. I popup-fönstret väljer du ditt team från listrutan Lägg till ett team och klickar sedan på Installera.

4. I popup-fönstret väljer du den kanal där du vill använda programmet och ställer sedan in de funktioner du vill använda – Robot, Flik eller Meddelanden.

Hämta Creative Cloud-programmet för ditt team

Ge ditt team direkt tillgång till filer och samarbeta med dessa genom att fästa Creative Cloud-resurser på en flik

1. Välj din kanal och klicka sedan på knappen + till höger om listan över befintliga flikar.

2. I popup-fönstret väljer du Adobe Creative Cloud och klickar sedan på Logga in med ditt Adobe ID (om du inte redan har loggat in). Ange dina inloggningsuppgifter och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inloggningen.

3. Välj resursen från den lista över filer eller bibliotek som du vill länka till fliken och klicka sedan på Spara. En ny flik med resursens namn läggs till i kanalen.

Fäst en Creative Cloud-resurs på en flik

Dela Creative Cloud-resurser i dina konversationer med hjälp av meddelandetillägg

1. På fliken Konversationer klickar du på Fler alternativ (...) under textrutan och väljer sedan Adobe Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud-meddelandetillägg
  2. De 20 senaste resurserna visas. Gör något av följande om du vill välja en resurs för delning:

• Välj en resurs från listan eller
    • Sök efter en resurs med hjälp av sökrutan högst upp och välj sedan en resurs från sökresultaten.
  3. Den valda resursen publiceras som ett rich card. Om du vill visa detaljerna för resursen klickar du på Öppna i webbläsare.

Resurs som ett rich card

Håll dig uppdaterad om kommentarer som har lämnats på Adobe XD-prototyper

Creative Cloud-roboten skickar meddelanden till dig direkt när kommentarer lämnas på Adobe XD-prototyper som du samarbetar med.

Vem tar emot meddelanden?

• Ägaren av resurserna får meddelanden när granskare lägger till kommentarer, ändrar eller svarar på kommentarer.
  • Andra användare som ingår i en kommentarstråd får bara meddelanden om den här tråden.
Meddelanden om kommentarer på XD-prototyper

Meddelanden är som standard PÅ. Du kan använda kommandot ”Meddelanden av” för att inaktivera meddelandena.

1. Välj Chatta i marginallisten och välj sedan Adobe Creative Cloud i listan Senaste.

2. Ange Meddelanden av eller välj Meddelanden av från kommandolistan och tryck sedan på Ange.

Ett bekräftelsemeddelande visas om att meddelandena är inaktiverade.

Kommandolista

Obs!

Om du har loggat in med hjälp av flikgränssnittet den första gången ser du att standardinställningen för meddelanden är Av. Om du vill aktivera meddelanden använder du kommandot Meddelanden på.

Om du föredrar att få meddelanden i Microsoft Teams och vill stänga av meddelanden i andra kanaler, till exempel som e-post, går du till accounts.adobe.com.

Så här tar du bort åtkomsten till dina delade Adobe Creative Cloud-resurser

Du kan ta bort åtkomsten till en delad resurs på två sätt: ta bort resursen från Teams-arbetsytan eller ta bort åtkomsten till resursen helt och hållet genom att använda webbplatsen Creative Cloud-resurser.

1. Du tar bort resursen från Teams-arbetsytan genom att klicka på nedpilen på fliken och sedan välja Ta bort.

Ta bort en delad resurs från Teams
  2. Gör följande om du vill ta bort åtkomsten för alla som du har delat resursen med:

1. Logga in på https://assets.adobe.com/ med ditt Adobe ID och lösenord.
    2. Gå till Filer > Alla och klicka sedan på den delade filen eller mappen.
    3. Klicka på Dela och välj sedan Skicka länk.
    4. Klicka på Ta bort offentlig länk i dialogrutan Skicka länk.
    Skicka länk
    Ta bort offentlig länk

Skicka oss dina synpunkter. Du kommer att omdirigeras till en Microsoft Forms-sida för att lämna feedback.