Vi lanserar för närvarande en ny och förbättrad webbversion av Creative Cloud Assets. Om din Assets-upplevelse skiljer sig från det som beskrivs på den här sidan kan du få aktuell information på den här hjälpsidan.

sendlink_header

Introduktion

Med Creative Cloud Assets kan du dela offentliga länkar till den här typen av resurser:

• Filer
  • Mappar
  • Bibliotek
  • Bibliotekselement
  • Mobila arbeten

Genom att dela offentliga länkar kan du snabbt få synpunkter på resurser och samarbeta mer effektivt med andra. När du delar en länk med någon kan personen förhandsvisa resurserna i hög kvalitet direkt i webbläsaren utan att han eller hon behöver installera Creative Cloud-program eller logga in på webbplatsen. Förutom att visa resurserna kan de även skriva kommentarer eller ladda ned en kopia av filerna (om du ger dem tillåtelse att göra det).

Du kan dela offentliga länkar och fortfarande ha fullständig kontroll över ditt innehåll. Mottagarna får skrivskyddad åtkomst till dina resurser, vilket innebär att de inte kan överföra, uppdatera eller ta bort dem. De delade resurserna nås med hjälp av en unik kort Adobe.ly-URL som du skickar via e-post eller kopierar och klistrar in. Du kan när som helst ta bort åtkomsten genom att inaktivera URL:en.

När du delar bibliotek och biblioteksresurser kan du även välja att låta andra användare följa dem. När du uppdaterar innehållet i biblioteket eller biblioteksresursen får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Se Samarbeta med andra om du vill samarbeta med medarbetare (dela resurser med olika grad av åtkomstbehörigheter).

Dela en fil eller mapp

1. Öppna sidan Creative Cloud Assets och navigera till filen eller mappen du vill dela.

2. Välj Skicka länkDela-menyn.

Alternativet Skicka länk på Dela-menyn
  3. Som standard anges filen till privat så att bara du kan visa den. Om du vill dela filen klickar du på Skapa offentlig länk för att dela en skrivskyddad vy av filen med andra.

Knappen Skapa offentlig länk
  4. Klicka på Avancerade alternativ. Följande alternativ är aktiverade som standard:

• Tillåt hämtningar Tillåter mottagarna av länkar att hämta en kopia av filen
    • Tillåt kommentarer Tillåter att mottagare av länkar kan kommentera filen

Obs!

Alternativet Tillåt användning av Extract är endast tillgängligt när du delar en PSD-fil (Photoshop-fil). Mer information om hur Extract fungerar finns i Creative Cloud Extract.

Du kan också välja att inaktivera alternativen.

Skicka länk till någon för att visa filen
  5. Klicka på Skicka länk.

Ett e-postmeddelande skickas till mottagarna med länken (kort URL) så att de kan komma åt den delade filen eller mappen.

När mottagarna klickar på länken öppnas den delade filen eller mappen i en webbläsare. Mottagarna behöver inte vara Creative Cloud-medlemmar för att kunna visa eller komma åt offentligt delade filer och mappar.

Förhandsgranska den delade filen i en webbläsare
Förhandsgranska den delade filen i en webbläsare

Obs!

Om du har endast behörigheten Visa i en delad, privat mapp kan du inte skapa eller dela någon offentlig länk till den. Du kan dock skicka ut länkar till offentliga mappar. Senare, om ägaren bestämmer sig för att göra mappen privat, bryts länken du delade tidigare.

Dela bibliotek, biblioteksresurser och mobila arbeten

Dela bibliotek

Nu ska vi se hur du kan dela ett bibliotek via en offentlig länk:

1. Logga in på sidan Creative Cloud Assets.
  2. Klicka på Libraries till vänster när du har loggat in.
  3. Expandera snabbmenyn för det bibliotek du vill dela. Klicka på Skicka länk.
Skapa en skrivskyddad offentlig länk till biblioteket
Alternativet Skicka länk i bibliotek

1. Växla mellan privat/offentlig i dialogrutan Skicka länk. Ytterligare alternativ för att styra delning av offentliga bibliotek visas.
Skicka länk för bibliotek
Privat/offentlig

Send_link_Libraries
Delningsalternativ för biblioteket

1. Om det behövs avmarkerar du följande alternativ som är aktiverade som standard.

Tillåt att följa

När det här alternativet är aktiverat kan alla som har URL-adressen till biblioteket följa det. När du uppdaterar innehållet i biblioteket får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Tillåt Spara till Creative Cloud

När det här alternativet är aktiverat kan andra användare kopiera biblioteket i det aktuella läget till sina Creative Cloud konton och redigera resurserna. De får dock inte efterföljande uppdateringar av biblioteket.

1. Ange vid behov en beskrivning av biblioteket.
  2. Klicka på Spara. Creative Cloud skickar den offentliga länken och mottagarna får e-postinbjudningar till att visa resursen.

Dela biblioteksresurser och mobila arbeten

Du kan även dela enskilda biblioteksobjekt och mobila arbeten på ungefär samma sätt. Så här kan du till exempel dela en Adobe Stock-bild som lagts till i ett Creative Cloud-bibliotek:

Adobe Stock-bild tillagd som en biblioteksresurs
Dela en Adobe Stock-bild som lagts till som en biblioteksresurs

Obs!

Tillåt att följa-funktionen stöds för närvarande inte för mobila arbeten.

Visa en resurs som delats med dig

Du kan spara delade resurser i ditt Creative Cloud-konto. Du kan också hämta filen till din enhet om avsändaren har aktiverat hämtning. Om avsändaren har delat ett bibliotek eller ett mobilt arbete kan du spara hela biblioteket eller det mobila arbetet på ditt konto. Om en biblioteksresurs delas kan du spara den i ett av dina egna bibliotek.

Spara resursen till ditt Creative Cloud-konto eller hämta filen
Spara resursen till ditt Creative Cloud-konto eller hämta filen

Spara en biblioteksresurs
Spara en biblioteksresurs till ett av dina bibliotek

Om den delade resursen är en fil kan du spara den på din dator om avsändaren tillåtit hämtningar eller spara den på ditt konto.

Obs!

Om du har endast behörigheten Visa i ett delat, privat bibliotek kan du inte skapa eller dela någon offentlig länk till det. Du kan dock skicka ut länkar till offentliga bibliotek. Senare, om en ägaren bestämmer sig för att göra biblioteket privat, bryts länken du delade tidigare.

Dela filer, mappar eller resurser till Slack

Slack är ett molnbaserat kommunikationsverktyg för team med funktioner som meddelanden i realtid, arkivering och sökning. Du kan dela dina filer, mappar, bibliotek och resurser i Creative Cloud till Slack.

Om du vill dela ditt innehåll till Slack måste du skapa en offentlig länk till det i förväg. Följ stegen nedan:

1. Välj alternativet Dela till Slack på Creative Cloud Assets-webbplatsen för det innehåll du vill dela.
v2_Share_to_slack
Dela en resurs till Slack

1. Klicka på Skapa offentlig länk i dialogrutan Dela till Slack.
  2. Klicka på Auktorisera Slack på följande skärm.
  3. Ange teamets Slack-domän på inloggningssidan till Slack.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.