Ordna sidor i en PDF-fil

Du kan snabbt rotera, flytta, ta bort eller numrera om sidor i en PDF-fil online med verktyget Ordna sidor.

Omorganisera sidor i en PDF-fil

Steg:

1. Logga in på Acrobat Web på https://acrobat.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Redigera > Ordna sidor i det övre navigeringsfältet.

Välj Ordna sidor

3. Gör något av följande för att välja de filer som du vill ordna och klicka sedan på Fortsätt:

• Välj filer från listan över senaste eller dokumentlistan.
    • Du kan lägga till filer från datorn eller dra och släppa filer på det markerade området.
    • Välj filer från dina lagringskonton online.
    Välj en fil från listan Senaste eller Dokument

Välj en fil från din dator

4. Välj fler filer genom att klicka på Infoga, välja filerna i listan Senaste eller Filer eller på datorn och sedan klicka på Fortsätt.

Lägg till fler filer

5. Du kan utföra någon av följande åtgärder på sidorna:

• Dra sidorna för att arrangera om dem.
    • Håll pekaren mellan två sidor för att visa alternativet att lägga till en PDF mellan sidorna.
      Klicka på ikonen (+) och välj den önskade filen från listan Senaste eller Filer eller datorn och klicka på Fortsätt.
    • Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att:
      • Rotera sidan medsols eller motsols.
      • Ta bort sidan.
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att rotera eller ta bort en sida

Lägg till sidor mellan två sidor
    Lägg till sidor mellan två sidor

6. Klicka på Spara för att spara dina ändringar. Acrobat frågar om du vill byta namn på filen. Byt namn på filen och klicka på Spara.

Spara den ordnade PDF-filen

7. PDF-filen organiseras och öppnas i visningsprogrammet för PDF.

En kopia av den ordnade PDF-filen lagras också på ditt Adobe Document Cloud-konto. Avsnittet för senast använda filer längst ner på startsidan listar alla filer som du nyligen har ordnat. Du kan också visa en lista över alla dina filer genom att klicka på Dokument på den övre menyraden.

Lägg till en anpassad sida till en PDF-fil

Du kan lägga till en anpassad sida till PDF-filen med den integrerade appen Adobe Express, som erbjuder tusentals mallar att välja mellan när du ordnar sidor i Acrobat online.

Steg:

1. Klicka på Redigera > Ordna sidor i det övre navigeringsfältet.

Redigera > Ordna sidor

2. Filutforskarfönstret Ordna sidor öppnas. Markera en befintlig PDF-fil i SenasteDokument, din dator eller från ditt lagringskonto online som du vill lägga till en ny sida i och klicka sedan på Fortsätt.

Välj en fil

3. I verktygsfältet Ordna sidor kan du klicka på Lägg till anpassad sida och klicka sedan på ikonen + där du vill infoga den nya sidan.

Lägg till anpassad sida

4. Ett nytt fönster öppnas med sidredigeringsalternativ som drivs av Adobe Express.

Välj den mall som du vill använda för den nya sidan och använd redigeringskontrollerna för att ändra färger och text som du vill ha dem. När du har anpassat sidan, klicka på Lägg till för att lägga till sidan i PDF-filen.

Välj och lägg till en mall

5. Den nya sidan läggs till i PDF-filen. Klicka på Redigera om du vill göra fler ändringar på den nya sidan. Redigeringspanelen öppnas. Klicka på Spara när du är klar. Uppdateringarna visas i PDF-filen.

Redigera mall

6. Spara PDF-filen genom att klicka på Spara. Acrobat uppmanar dig att byta namn på filen. Ange önskat namn och klicka sedan på Spara.

Byt namn på filen och spara

Obs!

När du har sparat PDF-filen kan du inte redigera den tillagda sidan genom att öppna appen Adobe Express från Acrobat online.

Testa dessa PDF-onlineverktyg: Rotera PDF-sidor, Ändra ordning på PDF-sidor och Radera PDF-sidor