Använd Ordna sidor för att rotera, flytta, ta bort eller numrera om sidor i en PDF-fil.

Steg för att ordna sidor i en PDF-fil:

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. I avsnittet Snabbstart, klickar du på Ordna sidor.

Välj Ordna sidor
  3. Gör något av följande för att välja de filer som du vill ordna och klicka sedan på Fortsätt:

• Välj filer från fillistan eller listan över senast använda filer.
    • Du kan också lägga till filer från datorn eller dra och släppa filer på det markerade området.
    Välj en fil från listan över senast använda filer
    Välj en fil från din dator

4. Om du vill välja ytterligare filer, klickar du på Lägg till filer och välj sedan de önskade filerna från fillistan eller listan över önskade filer, eller från din dator, och klicka sedan på Fortsätt.

Lägg till fler filer
  5. Du kan utföra någon av följande åtgärder på sidorna:

• Dra sidorna för att arrangera om dem.
    • Håll pekaren mellan två sidor för att visa alternativet att lägga till en PDF mellan sidorna.
      Klicka  och välj den önskade filen från fillistan eller listan över senast använda filer, och klicka sedan på Fortsätt.
    • Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att:
      • Rotera sidan medsols eller motsols.
      • Ta bort sidan.
    Lägg till sidor mellan två sidor
    Lägg till sidor mellan två sidor
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att rotera eller ta bort en sida.

6. Ange ett namn för den ordnade PDF-filen och klicka sedan på Ordna.

Spara den ordnade PDF-filen
  7. PDF-filen ordnas och är sedan klar för att hämtas. Klicka på ikonen Hämta för att spara filen på din dator eller enhet.

Hämta den ordnade PDF-filen

En kopia av den ordnade PDF-filen lagras också på ditt Adobe Document Cloud-konto. Avsnittet för senast använda filer längst ner på sidan listar alla filer som du nyligen har ordnat. Alternativt, om du vill se listan över alla dina filer, klickar du på Filer i sidofältet av Adobe Document Cloud Home.