Använd tjänsten Ordna sidor när du vill rotera, flytta, ta bort eller numrera om sidor i en PDF-fil.

Steg för att ordna sidor i en PDF-fil:

1. Logga in på Adobe Document Cloud på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Redigera > Ordna sidor i det övre navigeringsfältet.

Välj Ordna sidor
  3. Gör något av följande för att välja de filer som du vill ordna och klicka sedan på Fortsätt:

• Välj filer från fillistan eller listan över senast använda filer.
    • Du kan också lägga till filer från datorn eller dra och släppa filer på det markerade området.
    Välj en fil från listan Senaste eller Filer
    Välj en fil från din dator
  4. Om du vill välja fler filer, klickar du på Infoga, väljer filerna i listan Senaste eller Filer eller på datorn och klickar sedan på Fortsätt.

Lägg till fler filer
  5. Du kan utföra någon av följande åtgärder på sidorna:

• Dra sidorna för att arrangera om dem.
    • Håll pekaren mellan två sidor för att visa alternativet att lägga till en PDF mellan sidorna.
      Klicka på (+) och välj den önskade filen från listan Senaste eller Filer eller datorn och klicka på Fortsätt.
    • Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att:
      • Rotera sidan medsols eller motsols.
      • Ta bort sidan.
    Lägg till sidor mellan två sidor
    Lägg till sidor mellan två sidor
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen
    Håll pekaren över en sida för att visa alternativen för att rotera eller ta bort en sida.
  6. Ange ett namn för den ordnade PDF-filen och klicka sedan på Ordna.

Spara den ordnade PDF-filen
  7. PDF-filen ordnas och är sedan klar för att hämtas. Klicka på ikonen Hämta för att spara filen på din dator eller enhet.

Hämta den ordnade PDF-filen

En kopia av den ordnade PDF-filen lagras också på ditt Adobe Document Cloud-konto. Avsnittet för senast använda filer längst ned på startsidan listar alla filer som du nyligen har ordnat. Du kan också visa en lista över alla dina filer genom att klicka på Dokument på den övre menyraden.