Svar på vanliga frågor om Dreamweaver CC

Grunderna

Vad är Dreamweaver CC och vem riktar det sig till?

Adobe Dreamweaver CC är världens mest omfattande verktygslåda för webbdesigners och gränssnittsutvecklare. I den kombineras en kraftfull designyta och en ledande kodredigerare med stabila verktyg för webbplatshantering som du kan använda för att skapa, koda och hantera webbplatser och mobilt innehåll.

Dreamweaver CC 2017 har omdesignats med ett modernt gränssnitt och snabb, flexibel kodmotor så att webbdesigners och gränssnittsutvecklare enklare kan skapa, koda och hantera webbsajter som ser bra ut oavsett skärmstorlek. Denna version av Adobe Dreamweaver CC 2017 har en helt ny kodningsmotor, ett grundligt förnyat användargränssnitt med valbara mörka och ljusa teman, stöd för moderna webbarbetsflöden som t.ex. CSS-preprocessorer, och mycket annat.

Tack vare integreringen med Bootstrap kan du skapa responsiva webbplatser som anpassas och skalas efter webbläsaren, oavsett storlek, skärmupplösning och riktning. Avancerad integrering med Adobe CreativeSync gör det enkelt att arbeta med designresurser från verktyg som Photoshop och Illustrator. Du kan också bläddra bland och hämta bilder från Adobe Stock.

Eftersom Dreamweaver är en del av Adobe Creative Cloud har du tillgång till alla de senaste uppdateringarna direkt när de lanseras. Läs mer om Creative Cloud.

Hur skiljer sig Dreamweaver CC från andra webbverktyg?

Dreamweaver CC är ett unikt webbutvecklingsverktyg som du kan använda för att visualisera din webbplats i realtid medan du kodar.

• Koda snabbare och med större flexibilitet med Dreamweavers nya kodningsmotor. Med kodtips kan oerfarna användare lära sig HTML, CSS och andra webbstandarder. Och med visuella hjälpmedel som automatisk infogning, kodfärgning och teckensnitt som kan storleksförändras blir det enklare att läsa koden och på så sätt minska risken för fel.
  • Dreamweaver stöder vanliga CSS-preprocessorer som t.ex. SASS, Less och SCSS, med full kodfärgning och kompilering. Det gör att du sparar tid och kan skapa en mer stringent kod.
  • Skriv mer än en kodrad i taget för att snabbt göra saker som att skapa en punktlista, uppdatera en rad strängar och göra flera redigeringar samtidigt.
  • I Snabbredigeraren finns det en integrerad redigerare för relevant CSS-kod i en HTML-fil så att du kan göra ändringarna snabbt.
  • Quick Docs (Snabbdokument) är tidsbesparande genom att den visar relevant referensinformation om CSS-egenskaperna för Web Platform Docs direkt i kodvyn.
  • Läs in och öppna filer snabbt och kom igenom projekten snabbare med en ny prestandaförbättrad och ren arbetsyta framtagen för utvecklare.
  • Förhandsvisa dina sidredigeringar i realtid medan du kodar, utan att behöva uppdatera sidan i webbläsaren.
  • Använd Dreamweavers FTP-funktioner för att överföra dina filer till en webbserver.

Var kan jag läsa mer om de nya funktionerna?

Mer information finns på sidan Nyheter.

Vad skiljer Dreamweaver CC från tidigare versioner?

Se jämförelsen mellan olika versioner av Dreamweaver i versionsjämförelsen.

Hur integrerar Dreamweaver CC med andra Adobe Creative-program?

Dreamweaver CC kan användas med andra Creative Cloud-verktyg som Adobe Photoshop, Illustrator, Animate CC och många andra för att skapa vackra och moderna webbplatser. Du kan också dela resurser och samarbeta med andra med integreringen för Creative Cloud Libraries.

Tekniska frågor

Vilka är lägsta systemkraven för att köra Dreamweaver CC?

Mer information finns i systemkraven.

Är Dreamweaver CC kompatibelt med Windows 10?

Är Dreamweaver CC kompatibelt med Mac OS v10.12 och Mac OS X v10.11?

Vilka typer av dokument kan jag öppna med Dreamweaver CC?

Flera olika dokumenttyper kan öppnas och redigeras i Dreamweaver CC 2017. Det här är några av dokumentfiltyperna som kan öppnas och redigeras i Dreamweaver:

• HTML-dokument
  • SSI (Server-Side Includes)
  • JavaScript-dokument
  • PHP-filer
  • XML-filer
  • SQL-filer
  • SVG-filer
  • Json-filer
  • Biblioteksfiler (*.lbi)
  • Mallfiler (*.dwt)
  • Formatmallar (*.css, *.less, *.sass, *.scss)
  • Active Server Pages (ASP) och Active Server Plus Pages
  • ColdFusion-mallar
  • Manifest (*.appcache)
  • Katalogkonfigurationsfiler (*.htaccess)
  • Textfiler (* .txt)

Vilken typ av kod kan skapas med Dreamweaver CC?

Alla funktioner i Dreamweaver CC skapar HTML5-kod som följer de senaste standarderna inom webbutveckling. Med hjälp av kodredigeraren kan du skriva och redigera kod som passar dina egna utvecklingsbehov.

Kan jag skapa responsivt webb- och mobilinnehåll i Dreamweaver CC?

Ja. Dreamweaver CC stöder Bootstrap-ramverket för mobilprioriterade responsiva webbplatser. Dreamweaver CC innehåller även responsiva funktioner som visuella mediefrågor och layouter med flytande stödraster.

Kan jag fortsätta använda tidigare versioner av Dreamweaver?

Ja. Om du redan har en installation av Dreamweaver CS6 kan du fortsätta använda den som den är. Med ett Creative Cloud-medlemskap kan du hämta tidigare versioner av Dreamweaver när som helst och använda dem parallellt med din installation av Dreamweaver CC.

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Var kan jag få en utvärderingsversion av Dreamweaver CC?

Med ett kostnadsfritt medlemskap i Creative Cloud kan du ladda ned en 7-dagars utvärderingsversion av Dreamweaver CC – och även andra program i Creative Cloud. När du uppgraderar till ett avtal för alla program kan du ladda ned den fullständiga versionen av alla Creative Cloud-program.

Kan jag konvertera min utvärderingsversion till ett betalt medlemskap?

Ja. Du kan konvertera din utvärderingsversion till ett medlemskap för alla program eller ett medlemskap för fristående program i Creative Cloud genom att köpa det på webbplatsen för Creative Cloud. När du har köpt ditt medlemskap licensieras utvärderingsversionen av din produkt automatiskt nästa gång du startar den.

Olika typer av avtal

Hur kan jag köpa Dreamweaver CC?

Läs mer om de olika alternativen på sidan om Creative Cloud-planer.

Använda Dreamweaver

Hur kommer jag igång med Dreamweaver CC?

Läs igenom Dreamweaver CC – utbildning och support där det finns information om allt du behöver veta för att komma igång, t.ex. video och självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och vår kunskapsbas.

Var hittar jag handboken?

Användarhandboken för Dreamweaver CC finns som både webb- och PDF-version på hjälpsidan för Dreamweaver.

Hur kan jag lämna kommentarer eller synpunkter på Dreamweaver CC?

Besök forumet för Dreamweaver CC om du vill lämna feedback eller ställa supportfrågor.

Var kan jag rapportera ett fel eller fråga efter nya funktioner?

Med det här formuläret kan du fråga efter nya funktioner eller föreslå ändringar i funktioner som redan finns. Länken finns också på menyn Hjälp i Dreamweaver CC (Hjälp > Rapportera fel/Föreslå funktion).