Fråga

När du kör InDesign eller InCopy CS4 eller senare på ett 2012 Mac OS X Lion-system kan du få en tom varningsdialogruta. Programmet kraschar när du använder vissa funktioner.

Lösningar

Lösning 1

• InDesign CS4 och senare: Uppdatera Mac OS X 10.7 till Mac OS X 10.8.
  • Endast InDesign CS6: Installera de senaste uppdateringarna för InDesign CS6 genom att gå till Hjälp > Uppdateringar i programmet.

Lösning 2

1. Hämta och kör följande skript.

Hämta

2. Skriptet ber dig ange vilken kopia av InDesign/InCopy som ska uppdateras. Dirigera skriptet till den aktuella installationen.

Lösning 3

Följande steg är desamma som i Lösning 1, men filerna kopieras manuellt. Utför stegen om Lösning 2 inte lyckas.

1. Stäng InDesign och hämta zip-arkivet som innehåller tre InDesign-ikoner.

Hämta

Obs!

Genom att placera dessa filer bör du få fortsatt tillgång till ytterligare uppdateringar. Men var medveten om att du ändrar den befintliga programfilen. Eventuellt måste du installera om programmet om du flyttar eller ändrar på innehåll i det.

Adobe rekommenderar att du installerar alla officiella uppdateringar innan du placerar dessa filer i programmet. Du kan få tillgång till uppdateringarna via Hjälp > Uppdateringar eller på Adobes webbplats.

2. Extrahera ikonerna från zip-filen till en plats som är lätt att hitta, till exempel skrivbordet.

3. Gå till: /Applications/Adobe InDesign CS6/ eller till den plats där programmet är installerat på datorn.

4. Högerklicka eller Ctrl-klicka på programfilen för InDesign och välja Visa paketets innehåll.

5. I programfilen för InDesign går du till /Contents/MacOS/Required/ och letar rätt på filen Application UI.InDesignPlugin. Sedan väljer du Visa paketets innehåll.

6. Gå till mappen Resurser i plugin-programmet, och sedan till mappen idrc_PNGA.

7. Kopiera de tre ikonfilerna från den extraherade zip-filen till mappen idrc_PNGA.

8. Öppna InDesign på nytt.

Lösning 4

Installera inte uppdateringen av programvaran för Mac OS X till 10.7.4 (från mitten av 2012). Eller avinstallera den om möjligt med återställningsfunktionen i Mac OS X Lion.

Ytterligare information

Den senaste uppdateringen för Mac OS X Lion har tagit bort en API-fil som används i InDesign för att arbeta med systemikoner. Du kan arbeta runt den tidigare API-funktionen genom att placera filerna direkt i programmet.

Adobe har samarbetat med Apple för att de nödvändiga API-filerna ska finnas med i den senaste versionen av Mac OS 10.8.

Den enda nuvarande lösningen för CS4 är att installera den senaste versionen av Mac OS 10.8.