Skicka kraschrapporter i händelse av problem med InDesign

I händelse av problem med InDesign kan du undersöka och skicka kraschrapporter via dialogrutan Adobe Crash Reporter.

Varför skicka kraschrapporter?

Varför skicka kraschrapporter till Adobe med din e-postadress och en beskrivning av vad du gjorde när problemet uppstod?

• För kända problem kan vi skicka dig en lösning via e-post för att åtgärda problemet.
  • Desto fler rapporter med detaljerade beskrivningar och kontaktinfo som vi får in för okända problem, desto troligare är det att vi kan hitta problemet och komma fram till en lösning.
  • Tack vare hjälpen från användare som har skickat in rapporter med kontaktinformation i form av e-mail, och detaljerade beskrivningar, är InDesign ett stabilare program.

Hur du skickar kraschrapporter

Dialogrutan Adobe Crash Reporter visas en liten stund efter att problemet uppstår:

Kraschrapporter – Windows
Kraschrapporter – Windows
Kraschrapporter – macOS
Kraschrapporter – macOS

Obs!

Om dialogrutan för Crash Reporter inte visas, kan det hända att du har markerat ett alternativ för att inte visa den. Följ dessa steg för att ange inställningen till Visa alltid denna dialogruta:

macOS

1. Cmd-klicka på programikonen för InDesign och välj Visa paketets innehåll.
  2. Välj Innehåll > Ramverk > AdobeCrashReporter.framework.
  3. Cmd-klicka på aliasnamnet AdobeCrashReporter och välj Visa original.
  4. Dubbelklicka på Adobe Crash Reporter (den röda programikonen A, inte den svarta körbara AdobeCrashReporter UNIX-filen).
  5. Välj Visa alltid denna dialogruta och klicka på Klar.

Windows

1. Öppna Start
  2. Sök efter ”Kommandotolk” och starta den
  3. Ange följande kommando:
    • REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\CommonFiles\CRLog /v "Never Ask" /t REG_SZ /d 0
  4. Tryck på Enter-tangenten
  5. Om du får upp frågan ”Value Never Ask exists, overwrite(Yes/No)?” Välj Yes

1. Var god förse en detaljerad beskrivning.

Om du konsekvent kan återskapa problemet med specifika steg, skicka in punktbeskrivning över de stegen. Även om du inte kan de exakta stegen för att konsekvent återskapa problemet, försök att ge så många detaljer som möjligt om vad du höll på med då problemet uppstod: Vilka funktioner använde du dig av när problemet uppstod? Vilken typ av dokument använde du? Använde du nyligen plug in-program? Om problemet är specifikt för en viss fil, var god dela filen via Creative Cloud, Dropbox eller någon annan tjänst för fildelning och infoga en länk till filen i problembeskrivningen.

2. Ange din e-postadress.

Någon från produktteamet kan kontakta dig för att samla in mer information, eller så kan teamet meddela dig om en lösning eller ett sätt att kringgå problemet via e-post.

3. Ange data som har med användningen av programmet att göra

Detta kommer ge oss information om det aktuella arbetsflödet när programmet kraschade och kommer att hjälpa oss att avgöra grundorsaken till problemet.

Mer om Adobe Crash Reporter

Om InDesign skullekraschakan Adobe Crash Reporter samla in en logg med information om vad programmet gjorde när kraschen inträffade. Den laddar upp informationen i en databas, och teknikerteamet använder informationen för att analysera kraschar och utveckla lösningar.

Adobe Crash Reporter har varit ett oumbärligt verktyg för att hjälpa InDesigns utvecklingsteam med att spåra ochåtgärdade flesta kraschbuggarna.

Obs!

Blanda inte ihop Adobe Crash Reporter med Apples eller Microsofts felrapporteringsprogram. De skickar inte någon information direkt till Adobe.

Sekretess för Adobe Crash Reporter

Vi kan garantera att Adobe inte övervakar din aktivitet genom Adobe Crash Reporter. InDesign identifierar kraschar, och vi vet ingenting om dem förrän du skickar rapporten till Adobe. Rapporten kommer från din dator. Om du väljer att skicka en rapport (och vi uppskattar det väldigt mycket om du gör detta), skickas endast icke-personidentifierbar information till Adobe. Detta inkluderar information om vilken del av programmet det var som upptäckte ett problem.

Att lägga till mer information är mycket hjälpsamt för oss när det gäller att diagnosera problemet, t ex vad du gjorde när problemet uppstod. Om du väljer att ange din kontaktinformation, till exempel din e-postadress, kommer Adobe använda den enbart om vi behöver kontakta dig om din krasch eller meddela dig om en korrigering eller en lösning. Personlig information kommer inte att användas för marknadsföringsändamål. Du kan skicka rapporten anonymt om du vill.

Dessa rapporter går direkt till de tekniska grupperna och rapporter är en avsevärd resurs för att hjälpa oss med att förbättra produkten.