Lägg till och använd ditt telefonnummer för att återställa ditt Adobe ID-lösenord.

När du loggar in på ditt Adobe ID-konto får du ibland en förfrågan från Adobe om du vill lägga till ditt mobilnummer för kontoåterställning. När du har lagt till mobilnumret kan du återställa ditt lösenord med en kod som skickas till din mobiltelefon.

Vill du inte använda telefonnumret för att återställa ditt lösenord?

Det är inte obligatoriskt att ange telefonnumret. Du kan återställa ditt lösenord med hjälp av den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID-konto. Om du lägger till ett telefonnummer får du dock möjlighet att enkelt återställa lösenordet med hjälp av mobiltelefonen.

Om du inte vill lägga till ditt telefonnummer just nu klickar du på HOPPA ÖVER.

Klicka på HOPPA ÖVER

Lägga till telefonnummer för att återställa konto

1. Klicka på flaggikonen och välj sedan ditt land, till exempel USA.

Ange land

Landskoden för det land du valde visas automatiskt.

Landskoden läggs till automatiskt
  2. Ange ditt mobiltelefonnummer efter landskoden.

Ange telefonnummer

Obs!

Du behöver inte lägga till streck eller mellanslag när du anger mobilnumret. Systemet lägger automatiskt till streck eller mellanslag enligt det format som används i ditt land.

3. Klick på Skicka SMS.

Klick på Skicka SMS

En sexsiffrig verifieringskod skickas till ditt mobilnummer.

4. Titta på mobiltelefonen och ange den sexsiffriga verifieringskoden. Klicka på Bekräfta.

Ange verifieringskod

Ditt mobilnummer läggs till i ditt Adobe ID-konto. Du kan nu återställa lösenord med din telefon.

Telefonnummer har sparats

Om du inte kan lägga till ditt telefonnummer kontaktar du oss.

Lägga till telefonnummer för kontoåterställning direkt i Adobe ID-kontot

Du kan också lägga till telefonnumret direkt till ditt Adobe ID-konto. Mer information finns i Lägga till telefonnummer för att återställa konto.

Ändra telefonnummer

Om du vill ändra det telefonnummer som är kopplat till ditt Adobe ID-konto kan du läsa mer i Ändra adress eller telefonnummer.

Återställa lösenord via telefonen

Om du har glömt lösenordet eller får felmeddelandet "Adobe ID:t och lösenordet matchar inte", följer du de här stegen och återställer lösenordet med hjälp av telefonen:

1. Gå till ditt Adobe ID-konto.

2. I inloggningsfönstret klickar du på Har du glömt lösenordet.

forgot password
  3. I fönstret Har du glömt lösenordet anger du den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID och klickar sedan på Nästa.

email address

Kan du inte ta bort texten som visas i fältet E-postadress? Du klickar bara i fältet och börjar skriva.

Om du får felmeddelandet "Den angivna e-postadressen kunde inte matchas mot något konto" provar du med en annan e-postadress.

4. I fönstret Återställ ditt lösenord väljer du hur du vill återställa ditt lösenord: med hjälp av e-post eller telefon. Klicka sedan på Nästa.

Välja återställning via e-post eller telefon

Om du inte har lagt till något telefonnummer till ditt konto eller om du väljer att återställa lösenordet med hjälp av din e-post, skickar Adobe ett e-postmeddelande till adressen du angav. I meddelandet finns anvisningar om hur du återställer lösenordet. Titta i Hantera ditt Adobe ID-konto om du vill lägga till ett telefonnummer för kontoåterställning.

Obs!

Om du inte hittar e-postmeddelandet från Adobe i inkorgen, tittar du i skräppostmappen. Du kan också läsa mer i Fick du inte något e-postmeddelande från Adobe.

Har du inte åtkomst till din e-post? Läs mer i avsnittet Jag har inte åtkomst till e-posten i Felsökning av Adobe ID-konto och inloggning.

Om du väljer att återställa lösenord med hjälp av ditt telefonnummer skickas en verifieringskod till det registrerade telefonnumret.

5. I fönstret Kontrollera din telefon anger du den sexsiffriga verifieringskoden och klickar på Bekräfta.

Ange verifieringskod
  6. I fönstret Återställ ditt lösenord anger du ditt nya lösenord två gånger och klickar sedan på Återställ lösenordet.

reset password

Ditt lösenord återställs.