Konto

Betalning

Uppdatera eller ändra din kreditkortsinformation

Du uppdaterar din betalningsinformation under Planer och betalning i ditt konto.  Logga in på ditt konto för att komma igång.

Anvisningar finns i Uppdatera kreditkorts- och faktureringsinformation.

Växla mellan kreditkort och PayPal

Du ändrar betalningssätt under Planer och betalning i ditt konto. Logga in på ditt konto för att komma igång.

Lär dig hur du enkelt kan växla mellan ett kreditkort och PayPal.

Uppdatera betalning eller försök igen

Om din ursprungliga betalning misslyckades, eller om du missade att göra en betalning, kan du uppdatera din betalningsinformation genom att logga in på ditt konto.

Lär dig hur du gör om en betalning.

Ändra landet som är kopplat till ditt konto

Om du har flyttat till ett annat land sedan du köpte din Adobe-prenumeration eller -produkt kontaktar du oss så uppdaterar vi din adress.

Faktureringsproblem

Ta reda på varför din faktura var högre

Om din faktura är högre än vanligt kan det bero på att ett kampanjpris har tagit slut, en testversion automatiskt har gått över till ett betalt medlemskap eller att priset på medlemskap har stigit i ditt område.

Läs mer om varför du har debiterats ett högre belopp.

Hitta vanliga orsaker till varför dubbla avgifter kan förekomma på en månadsfaktura

Om det finns två liknande avgifter på din faktura kan det bero på flera saker. Du kan till exempel ha köpt produkter separat på olika Adobe ID:n och använt samma kort.

Läs mer om varför det kan finnas två liknande avgifter på din faktura.

Undersök varför det finns avgifter fast du inte har köpt något

Du kanske har glömt att avbryta en testversion som sedan har konverterats till en vanlig prenumeration efter att testperioden gått ut. Eller så har du prenumererat på en tjänst för ett år sedan, till exempel PDF Pack, och prenumerationen har förnyats.

Läs mer om varför det kan finnas en avgift från Adobe på din faktura.

Ta reda på varför du fått en betalningspåminnelse fast du redan har betalat

Du kan ha fått en betalningspåminnelse av många olika anledningar. Du har till exempel mer än en prenumeration eller så har ditt kreditkort upphört gälla och kan inte debiteras.

Lär dig mer om varför du har fått en betalningspåminnelse.

Få hjälp med att uppdatera dina kreditkortsuppgifter

Ibland fungerar inte vår kontosida om du använder en viss webbläsare. Prova att använda en annan webbläsare för att redigera din kreditkortsinformation. Du kan inte heller uppdatera din kreditkortsinformation på datumet för förnyelse eller på faktureringsdatumet.

Läs mer om varför du inte kan uppdatera din kreditkortsinformation och hur du åtgärdar det.

Beställningar och kvitton

Returnera eller annullera beställningar

Se hur du säger upp ditt medlemskap (din prenumeration) och lär dig mer om återbetalningar och uppsägningsavgifter:

Skriva ut ett kvitto eller en faktura

Du kan se din faktureringshistorik när du loggar in på ditt konto.  Mer information finns i Söka efter och skriva ut en faktura.

Söka efter e-postmeddelande om din prenumeration eller ditt köp

Lär dig hur du felsöker om du inte fått ett förväntat e-postmeddelande från Adobe om en prenumeration eller ett köp.

Säkerhet och sekretess för konto

Lägga till telefon för att återställa konto

Du kan använda ditt mobilnummer för kontoåterställning om du har glömt ditt lösenord. Om du vill lägga till telefonen loggar du in på ditt konto och går till fliken Säkerhet och sekretess. Anvisningar finns i Använd telefonnumret för att återställa konto.

Lägg till tvåstegsverifiering

Lär dig hur du gör ditt konto säkrare genom att konfigurera tvåstegsverifiering.

Återkalla åtkomst för program från tredje part

Om du har tillåtit att program från tredje part har åtkomst till information om ditt Adobe ID-konto, kan du återkalla åtkomsten.

Inaktivera maskininlärning

Lär dig vad maskininlärning är, hur det kan vara till hjälp och hur du kan stänga av det. Se Vanliga frågor och svar om maskininlärning.

Planer och medlemskap

Lösa in, logga in och aktivera

På hur många datorer kan jag installera mina program?

Du kan installera ditt Adobe-program på upp till två datorer. Om du vill installera det på en tredje dator måste du inaktivera det på en av de andra datorerna. Se På hur många datorer kan jag installera mina program.

Lösa in ditt köp

Lär dig hur du löser in ditt Adobe-köp så att du kan hämta och installera ditt program.

Hitta ditt serienummer

Om du registrerade din produkt eller köpte den från Adobe.com kan du titta på din orderhistorik på sidan Planer och produkter.

Om du har produktförpackningen eller en inlösenkod från en återförsäljare kan du läsa mer i Hitta ditt serienummer.

Logga in för att aktivera programmet

Öppna programmet och välj Hjälp > Logga in. Logga in med ditt Adobe ID eller klicka på Skaffa ett Adobe ID om du inte har något än. Steg-för-steg-anvisningar finns i Aktivera eller inaktivera Adobe-produkter

Inaktivera ditt program så att du kan installera det på en annan dator

Du inaktiverar ett program genom att välja Hjälp > Logga ut eller Hjälp > Inaktivera.  Lär dig hur:

Ändra, förnya eller uppdatera en plan

Uppgradera eller ändra din plan

Du kan ändra planer på sidan Planer och produkter i ditt konto. Logga in på ditt konto för att komma igång. Anvisningar finns i Ändra din Creative Cloud-plan.

Förnya, starta om eller förlänga ditt medlemskap

Avbryta ditt medlemskap

Lär dig hur du säger upp ditt medlemskap eller din prenumeration:

Konvertera en testversion till ett betalt medlemskap

Lär dig hur du konverterar en testversion av ett program till ett betalt medlemskap eller en betald prenumeration:

Planer för studerande och lärare

Hur får jag student-/lärarrabatt? Har jag rätt till det?

Ta reda på om du har rätt att få student- eller lärarrabatt för Adobe-produkter.

Var laddar jag upp intyg om behörighet?

Inlämningsprocessen ser olika ut beroende på din region:

Hur länge är studentmedlemskapet giltigt?

När du har gått ut skolan kan du utnyttja utbildningsrabatten i ytterligare ett år.

Lär dig hur du förnyar studentrabatten.

Hur konverterar jag mitt studentmedlemskap till ett vanligt medlemskap?

Har du inte längre rätt att få studentrabatt? Lär dig hur du ändrar din Creative Cloud-plan.

Hur använder jag min studentkod?

Lär dig hur du löser in din produkt med hjälp av produktkoden.

Testversioner

Hur länge kan jag använda testversionen?

Testperiodens längd kan variera beroende på produkt och region. En testperiod börjar så fort du hämtar programvaran. Lär dig mer om hur du använder testversioner av Adobe-program

När startar testperioden?

En testperiod börjar så fort du hämtar programvaran. Lär dig mer om hur du använder testversioner av Adobe-program

Varför visas mitt program som en testversion?

Visar ditt Creative Cloud-program ett meddelande som säger att programmet är en testversion (eller att testversionen upphört att gälla)? Lär dig hur du stoppar Creative Cloud-program från att öppnas i testversionsläge

Profil, ID och lösenord

Adobe ID och lösenord

Få åtkomst till din kontoinformation

Få åtkomst till ditt Adobe ID-konto online och logga in med ditt Adobe ID (din e-postadress) och lösenord.

Om du har ett Creative Cloud-konto har du också åtkomst till ditt konto via Creative Cloud-datorprogrammet.

Har du glömt ditt Adobe ID?

Ditt Adobe ID är den e-postadress du använde när du först prenumererade på eller köpte ett program eller en tjänst från Adobe. Om din primära e-postadress inte fungerar kan du prova ett annat e-postkonto. Lär dig hur du återställer ditt Adobe ID.

Har du glömt ditt lösenord?

Om du har glömt lösenordet eller får felmeddelandet "Adobe ID:t och lösenordet matchar inte", kan du återställa lösenordet genom ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) eller ditt telefonnummer. Lär dig hur du återställer ditt lösenord.

Ändra lösenord

Du kan ändra ditt lösenord med hjälp av ditt Adobe ID eller telefonnummer. Lär dig hur du ändrar ditt lösenord.

Kombinera flera Adobe ID:n

Använd alltid samma Adobe ID (e-postadress) när du köper ett nytt medlemskap, en ny plan, produkt, prenumeration eller tjänst från Adobe.

Om du tror att du har flera Adobe ID:n som är kopplade till olika e-postadresser, eller är osäker på vilken e-postadress som är kopplad till ditt medlemskap eller en köpt produkt, kontaktar du oss.

Uppdatera profil och e-post

Ändra e-postadress

Uppdatera ditt Adobe-konto med din nya e-postadress. Lär dig hur du skapar eller uppdaterar ett Adobe ID.

Lär dig hur du använder ditt telefonnummer för att återställa kontot.

Ändra landet som är kopplat till ditt konto

Om du har flyttat till ett annat land sedan du köpte din Adobe-prenumeration eller -produkt kontaktar du oss så uppdaterar vi din adress.

Ändra faktureringsadress

Lär dig hur du ändrar faktureringsadressen som är kopplad till ditt Adobe-konto.

Ändra din profilinformation eller ditt smeknamn för forum

Om du vill ändra din kontoprofil loggar du in på ditt konto och går till fliken Profil. Anvisningar finns i Uppdatera din profilinformation.

Uppdatera kommunikationsinställningar