Lär dig hur du återställer en glömt lösenord eller ändrar det befintliga lösenordet.

Återställa ett glömt lösenord

1. Gå till inloggningssidan för ditt Adobe-konto.

2. Klicka på Har du glömt lösenordet? i inloggningsfönstret.

Har du glömt lösenordet
  3. I fönstret Har du glömt lösenordet? anger du den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID och klickar sedan på Nästa.

4. I fönstret Återställ ditt lösenord väljer du hur du vill återställa ditt lösenord:

• E-post för återställning: Adobe skickar ett e-postmeddelande till din Adobe ID e-postadress med en länk för att återställa ditt lösenord.

Länken för lösenordsåterställning är giltig 72 timmar från tidpunkten då den skickades.

• Återställnings-SMS: Adobe skickar ett textmeddelande med en verifieringskod till ditt registrerade telefonnummer.
    Skärm för lösenordsåterställning

Obs!

Om du inte har åtkomst till e-postadressen för ditt Adobe ID och inte har ett telefonnummer som är kopplat till ditt konto för återställning kan du kontakta Adobes kundtjänst för att återställa ditt lösenord.

5. Gör något av följande beroende på vilket alternativ du valde:

E-post för återställning

Leta reda på e-postmeddelandet "Återställ ditt Adobe ID-lösenord" och klicka på länken som finns i det. Fönstret Återställ ditt lösenord öppnas i webbläsaren. Skriv det nya lösenordet två gånger och klicka sedan på Återställ lösenordet.

Lösenordsåterställning via e-post (skärmen Återställ ditt lösenord)

Återställnings-SMS

Ange den sexsiffriga verifieringskoden i SMS:et i fönstret Kontrollera din telefon och klicka på Bekräfta.

Lösenordsåterställning via mobiltelefon (skärmen Kontrollera din telefon)

Obs!

Om du inte ser e-postmeddelandet från Adobe i din inkorg, kan du se i din skräppostmapp. Om du ändå inte hittar e-postmeddelandet kan du välja Fick du inte något e-postmeddelande från Adobe.

Ändra ett befintligt lösenord

För att ditt konto och dess data ska vara skyddade kan det vara bra att ändra kontots lösenord då och då. Så här ändrar du lösenord:

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

2. Klicka på Lösenord och säkerhet i den vänstra rutan i Profil.

Skärmen Lösenord och säkerhet
  3. Klicka på Ändra under avsnittet Lösenord.

Lösenordsområde
  4. Bekräfta din identitet genom att ange ditt nuvarande lösenord. Ange sedan det nya lösenordet två gånger för att bekräfta och klicka på Ändra lösenord.