Lär dig hur du ändrar, återställer eller uppdaterar lösenord för ditt Adobe ID.

Återställa ett glömt lösenord

Om du har glömt lösenordet eller får felmeddelandet "Adobe ID:t och lösenordet matchar inte", kan du återställa lösenordet genom ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) eller ditt telefonnummer.

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet eller webbinloggningen.

2. I inloggningsfönstret klickar du på Har du glömt lösenordet.

Har du glömt lösenordet
  3. I fönstret Har du glömt lösenordet anger du den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID och klickar på Nästa.

4. I fönstret Återställ ditt lösenord väljer du hur du vill återställa ditt lösenord:

• Med e-post Adobe skickar ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du återställer lösenordet.
    • Återställnings-SMS Adobe skickar en verifieringskod till ditt registrerade telefonnummer.

Obs!

Om du inte har åtkomst till den sparade e-postadressen och du inte har ett telefonnummer som är kopplat till ditt konto för återställning, kontaktar du Adobes kundtjänst för att återställa ditt lösenord.

Återställ lösenord
  5. E-post för återställning
    Leta reda på e-postmeddelandet "Återställ ditt Adobe ID-lösenord" och klicka på länken som finns i det. Fönstret Återställ ditt lösenord öppnas i webbläsaren. Skriv det nya lösenordet två gånger och klicka sedan på Återställ lösenordet.

Kan du inte hitta e-postmeddelandet? Om du inte ser e-postmeddelandet från Adobe i din inkorg, tittar du i skräppostmappen. Om du fortfarande inte kan se det följer du felsökningsalternativen i Fick du inte något e-postmeddelande från Adobe.

Återställ lösenordet
  6. Återställnings-SMS
    Ange den sexsiffriga verifieringskoden i fönstret Kontrollera din telefon och klicka på Bekräfta.

Återställ via en mobiltelefon

Ändra lösenord

För att ditt konto och dess data ska vara skyddade kan det vara bra att ändra kontots lösenord då och då. Gör så här:

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet eller webbinloggningen.

2. I navigeringsfältet högst upp på sidan Hantera konto klickar du på Säkerhet och sekretess.

3. Klicka på Ändra under Lösenord.

Ändra lösenord
  4. Du kan behöva ange ditt aktuella lösenord för att bekräfta din identitet. Ange sedan det nya lösenordet två gånger för att bekräfta och klicka på Spara.