Lär dig hur du återställer ett glömt lösenord eller ändrar det befintliga lösenordet.

Innan du börjar: Vilken kontosida ser du?

icon

Vi har haft mycket att göra!

Vi arbetar hårt för att förbättra din upplevelse. Vi håller på att övergå till en uppdaterad kontosida. Se efter vilken kontosida du har så att vi kan styra dig till rätt innehåll.

1. Logga in på ditt Adobe-konto (använd den e-postadress du angav när du skapade kontot).

2. Klicka på den sida nedan som matchar din kontosida så hittar du rätt instruktioner.

Återställa ett glömt lösenord

Om du har glömt lösenordet eller får felmeddelandet "Adobe ID:t och lösenordet matchar inte", kan du återställa lösenordet genom ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) eller ditt telefonnummer.

1. Gå till ditt Adobe-konto.

2. I inloggningsfönstret klickar du på Har du glömt lösenordet.

Har du glömt lösenordet
  3. I fönstret Har du glömt lösenordet anger du den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID och klickar på Nästa.

4. I fönstret Återställ ditt lösenord väljer du hur du vill återställa ditt lösenord:

• E-post för återställning: Adobe skickar ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du återställer lösenordet.
    • Återställnings-SMS: Adobe skickar ett textmeddelande med en verifieringskod till ditt registrerade telefonnummer.
    Återställ lösenord

Obs!

Om du inte har åtkomst till den sparade e-postadressen och du inte har ett telefonnummer som är kopplat till ditt konto för återställning, kontaktar du Adobes kundtjänst för att återställa ditt lösenord.

5. Gör något av följande beroende på vilka alternativ du valde:

E-post för återställning
    Leta reda på e-postmeddelandet ”Återställ ditt Adobe ID-lösenord” och klicka på länken i det. Fönstret Återställ ditt lösenord öppnas i webbläsaren. Skriv det nya lösenordet två gånger och klicka sedan på Återställ lösenordet.

Återställ lösenordet

Återställnings-SMS
    Ange den sexsiffriga verifieringskoden i SMS:et i fönstret Kontrollera din telefon och klicka på Bekräfta.

Återställ via en mobiltelefon

Obs!

Hittar du inte e-postmeddelandet? Om du inte ser e-postmeddelandet från Adobe i din inkorg kan du titta i skräppostmappen. Om du fortfarande inte kan se det kontaktar du Adobes kundtjänst.

Ändra ett befintligt lösenord

För att ditt konto och dess data ska vara skyddade kan det vara bra att ändra kontots lösenord då och då. Gör så här:

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet eller webbinloggningen.

2. I navigeringsfältet högst upp på sidan Hantera konto klickar du på Säkerhet och sekretess.

3. Klicka på Ändra under Lösenord.

Ändra lösenord
  4. Du kan behöva ange ditt aktuella lösenord för att bekräfta din identitet. Ange sedan det nya lösenordet två gånger för att bekräfta och klicka på Spara.