Läser du denna artikel på en iPad? Installera Tutorial Player för Photoshop.

Är du nybörjare i Photoshop? Fastnar du när du använder självstudier? Har du problem med att få plats med allt på din skärm? I så fall är Adobe Tutorial Player för Photoshop för dig. Tutorial Player Photoshop är en interaktiv iPad-app som följer dina framsteg när du slutför självstudiesteg i Photoshop. Den hjälper dig när du fastnar och kan till och med kontrollera Photoshop från din iPad.

Ställ in Tutorial Player och Photoshop så de kan kommunicera med varandra

Photoshop Tutorial Player Ställ in fjärranslutning

1. Öppna Photoshop CC.

2. Välj Redigera >Fjärranslutningar på menyraden. Denna dialogruta ändrades litet i den senaste Photoshop CC-uppdateringen, så det är möjligt att din skärm inte matchar bilden exakt.

3. Välj Aktivera fjärranslutningar.

4. Ange ett servernamn (till exempel MyPSServer) och ett lösenord.

Obs!

Skriv ned IPv4-adressen om den visas. Du kan behöva den senare, beroende på inställningarna för ditt trådlösa nätverk.

5. Klicka på OK.

6. Starta om Photoshop.

Obs!

För att kontrollera Photoshop från din iPad ska du se till att båda enheterna är på samma trådlösa nätverk.

Installera iPad-appen Tutorial Player

1. Installera Adobe Tutorial Player från App Store.
  2. Starta Tutorial Player.
  3. Tryck på PS-ikonen i det övre högra hörnet.
Tutorial Player Tryck på PS-ikonen
  1. Om du ser din Photoshop-server, markera den och ange ditt lösenord. Hoppa till steg 7.
Tutorial Player Anslutningsfönster
  1. Om du inte kan se din Photoshop-server, tryck på Ny för att skapa en anslutning.
  2. Ange serverns namn eller IP-adress (från dialogrutan Fjärranslutningar).
Tutorial Player Logga in på servern
  1. Ange lösenordet.
  2. Tryck på Anslut.

Genomför interaktiv Photoshop-inlärning med Tutorial Player

När Tutorial Player har anslutit till Photoshop kan du välja en självstudiekurs. När självstudien startar kan du göra stegen själv (Tutorial Player skrollar automatiskt när du slutför varje steg). Eller kan du trycka på knappen Visa mig för att se självstudien visas i Photoshop.

Tutorial Player Tryck på knappen Visa mig

Vanliga frågor

• Kan jag installera Tutorial Player på min iPhone?
    Nej. Tutorial Player är endast tillgänglig på iPad.
  • Är Tutorial Player tillgänglig för Android-enheter?
    Nej, inte för tillfället.
  • Vilken version av Photoshop måste jag använder för att använda Adobe Tutorial Player för Photoshop?
    Adobe Tutorial Player för Photoshop fungerar med Photoshop CS5.1, CS6 och CC.
  • Jag följde alla steg med jag kan inte ansluta Tutorial Player till Photoshop. Vad gör jag fel?
    • Dubbelkolla att din iPad är ansluten till Internet via WiFi. Om din iPad är ansluten till Internet via det mobilt nätverk (3G, 4G och så vidare), kan du inte ansluta Tutorial Player till Photoshop.
    • Se till att din iPad är i samma trådlösa nätverk som datorn som kör Photoshop. Vissa offentliga nätverk tillåter inte att enheter ansluter till varandra. Så om du är ansluten till Internet på ett hotell eller i ett kafé, kan du eventuellt inte ansluta Tutorial Player till Photoshop. Också om din dator finns bakom en brandvägg (till exempel på kontoret) går det eventuellt inte att ansluta.
    • Se till att dialogrutan Fjärranslutningar i Photoshop är stängd.
    • Sidan Felsökning av problem med pekskärmsprogram beskriver liknande problem, där vissa kan hjälpa dig med din anslutning, trots att den inte är avsedd för Tutorial Player.
  • Tjänstnamnet som jag angav i dialogrutan Fjärranslutningar i Photoshop visas inte under de tillgängliga anslutningarna i Tutorial Player. Vad ska jag göra?
    I vissa fall visas tjänstnamnet inte automatiskt i Tutorial Player. Skapa en anslutning i Tutorial Player genom att manuellt ange IP-adressen enligt beskrivning i steg 5-8 i instruktionerna Installera iPad-appen Tutorial Player ovan.
  • Jag kan ändå inte ansluta.
    Om du fortfarande inte kan ansluta kan du posta ett inlägg i Tutorial Player-forumet så ska vi försöka hjälpa dig. Var så specifik som möjligt: inkludera operativsystemet, offentlig/privat/hem-WiFi och så vidare.
  • Vem har bidragit till Tutorial Player?
    Tutorial Player inspirerades av flera forskningsinsatser med samarbetspartners från Adobe Research, UC Berkeley, University of Tokyo, University of Washington och Microsoft Research. Två relaterade projekt om hur du genererar självstudiekurser och skapar innehållsanpassad fotomanipulerande makros kommer från UC Berkeley. Ett annat relaterat projekt om interaktiva videosjälvstudier gjordes i samarbete med forskare vid University of Washington och Microsoft Research.