Krasch vid start | Kernelbase.dll-fel | Windows

Borttagning av 3D-funktioner i Photoshop

Photoshop 3D-funktionerna tas bort i framtida uppdateringar. Användare som arbetar med 3D uppmanas att utforska Adobes nya Substance 3D-samling som är nästa generations 3D-verktyg från Adobe. Mer information om att de borttagna Photoshop 3D-funktionerna finns här: Photoshop 3D | Vanliga frågor om borttagna 3D-funktioner.

Problem

Photoshop CC kraschar vid start och visar kernelbase.dll-fel som felmodul i Loggboken.

Lösning

Problemet uppstår när du har två olika grafikkort som använder två olika drivrutiner. Till exempel, ett av dem ett Intel-grafikkort och det andra ett NVIDIA- eller AMD-grafikkort.

Säkerställ att Photoshop har tilldelats grafikkortet Hög prestanda snarare än grafikkorten Integrerad grafik eller Energibesparing.

Obs!

Obs! Photoshop kan för närvarande inte dra nytta av mer än en grafikprocessor. Att använda två grafikkort förbättrar inte Photoshops prestanda. Flera grafikkort med drivrutiner som står i konflikt med varandra kan orsaka problem med grafikprocessoraccelererande eller -aktiverade funktioner i Photoshop.

För information, se Vanliga frågor om Photoshop grafikprocessor och -kort (GPU).

NVIDIA:

1. Högerklicka på skrivbordet och välj NVIDIA-kontrollpanelen.
  2. Klicka på Hantera 3D-inställningar.
  3. Klicka på Programinställningar och lägg till Photoshop.exe och sniffer.exe. Ändra grafikprocessorn som du föredrar till High-performance NVIDIA-processor.

AMD:

1. Högerklicka någonstans på skrivbordet och välj AMD Catalyst Control Center eller Configure Switchable Graphics.
  2. Klicka på Bläddra och välj Hög prestanda i stället för Energibesparing.
Hög prestanda