Kortkommandon fungerar inte i Photoshop

Kortkommandon fungerar inte

Om dina kortkommandon inte fungerar i Photoshop, kan du prova en eller flera av följande lösningar.

Lösning 1: Återställa Photoshop-inställningar

Se Inställningar i Photoshop för instruktioner om hur du säkerhetskopierar och återställer inställningarna för Photoshop.

Lösning 2: Avsluta andra öppna program

Ibland kan sättet som andra program använder kortkommandon störa hur Photoshop använder dem. Avbryt eller avsluta andra program som körs ett i taget tills kortkommandon fungerar i Photoshop.

Kunder har rapporterat problem med kortkommandon när dessa program körs med Photoshop:

• 1Password: Uppdatera 1Password. Äldre versioner har påverkat kortkommandon i Photoshop.
  • Chrome: Uppdatera Chrome. Äldre versioner har påverkat kortkommandon i Photoshop.
  • Notability: I Photoshop får du meddelandet ”Det gick inte att montera dokumentet eftersom postskriptumdata är tomma eller ogiltiga”. Så här löser du problemet: avinstallera Notability-appen. Om du inte har det här programmet installerat på datorn men har haft det tidigare, ska du se till att alla delar av appen har raderats.

Lösning 3: Inaktivera alla verktyg och drivrutiner från tredje part genom att starta om i säkert läge

Ibland kan tredjepartstillägg och andra verktyg störa Photoshops drift. I Mac OS inaktiverar säkert läge alla tillägg och startobjekt från tredje part och kör endast kernel-tillägg och Apple-installerade startobjekt som krävs. I Windows startar säkert läge Windows med en begränsad uppsättning av filer och drivrutiner.

Använd följande länkar för ditt operativsystem för att starta din dator i säkert läge:

Kunder har rapporterat problem med kortkommandon när dessa tillbehör körs:

• Verktyget Default Folder X-verktyg: Inaktivera eller avinstallera det här verktyget. Du kan inaktivera Default Folder X genom att välja knappen Inaktivera i systeminställningarna för Default Folder X. Eller kontakta St. Clair Software för ev. tillgängliga uppdateringar.
  • Verktyget MagicMenu: Du kan inaktivera MagicMenu genom att välja knappen Inaktivera i MagicMenus systeminställningar. Eller kontakta MagicPrefs för ev. tillgängliga uppdateringar.
  • Verktyg från Comcast/Xfinity: Kontakta Comcast/Xfinity för ev. tillgängliga uppdateringar eller instruktioner om hur du inaktiverar eller avinstallera verktygen.
  • BetterTouchTool: Inaktivera detta verktyg eller kontakta BetterTouchTool för felsökning eller ev. tillgängliga uppdateringar.
  • Webroot Antivirus: Kontakta Webroot för felsökning eller ev. tillgängliga uppdateringar.

Lösning 4: Uppdatera drivrutinen för din Wacom-surfplatta och återställ Wacom-inställningar

Se till att du har den senaste drivrutinen från Wacom och återställ inställningarna till sina standardvärden för att se om problemet försvinner.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online