Lär dig hur du använder Adobe Stock-tillägget och utforskar och licensierar Adobe Stock-mediefiler direkt från Microsoft PowerPoint.

Med Adobe Stock-tillägget kan du utforska, förhandsvisa och licensiera miljontals royaltyfria bilder och illustrationer av hög kvalitet i dina presentationer. Du kan använda tillägget för att hitta unika bilder bland många olika ämnen, till exempel livsstil, resor, bakgrunder, affärsverksamhet, träning, natur, mat, teknik och industri. Alla dessa Adobe Stock-bilder är tillgängliga direkt från PowerPoint så att du kan skapa snygga, kreativa bilder och presentationer.

Installation

Du kan hitta och ladda ned Adobe Stock-tillägget för PowerPoint från Office Store. Mer information om hur du installerar tillägget finns i den här Microsoft-supportartikeln.

Komma igång

När installationen av tillägget är klar får du tillgång till Adobe Stock-bilder från panelen för tillägg. Följ stegen nedan:

1. Gå till menyn Infoga i PowerPoint och klicka på Mina tillägg i tilläggsgruppen.

Mina tillägg
  2. Klicka på Adobe Stock under Mina tillägg i dialogrutan för Office-tillägg. PowerPoint visar gränssnittet för Adobe Stock-tillägget i tilläggspanelen.

Panel för Adobe Stock-tillägg
  3. Du kan välja bland en mängd olika ämnen för att hitta rätt bild till din presentation. Du kan också enkelt söka genom att skriva i Adobe-sökfältet i Stock-panelen.

Use-the-Adobe-Stock-search-bar

Obs!

Med Adobe Stock-tillägget för PowerPoint kan du söka efter liknande bilder genom att ladda upp en bild. Du kan dra in en bild från skrivbordet eller klicka på kamera ikonen  bredvid sökfältet för att ladda upp en exempelbild.TIresultaten visas bilder som liknar din exempelbild.

Upload image and search
  4. Du kan också ange vilken typ av bild som du letar efter: foton, illustrationer eller båda. Det gör du genom att klicka på listrutan bredvid sökfältet och välja önskad bildtyp: Alla, Foton eller Illustrationer.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_filters
  5. Välj önskad bild.

Obs!

För varje vald bild visar Adobe Stock liknande bilder i Visa liknande. Du kan visa dessa bilder i panelen under den valda bilden.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_view-similar

Förhandsvisa en bild

När du har valt en bild kan du förhandsvisa den i presentationen.

1. Välj den önskade bilden. Specifikationer för bilden, som dimensioner och filtyp, visas.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_view-details
  2. Välj Förhandsgranska i PowerPoint.

3. PowerPoint lägger till den valda bilden i den aktuella bilden. Du kan också flytta om bilden som du vill.

Obs!

Alla bilder som förhandsvisas har Adobe Stock-vattenstämpeln. När du licensierar en bild infogas en version utan vattenstämpel i din presentation.

PPT - 8 - preview inserted
  4. Du kan förhandsvisa så många bilder du vill. Alla förhandsvisade bilder kan ses via mappen Förhandsvisningshistorik.

Obs!

Du får tillgång till mappen Förhandsvisningshistorik genom att klicka på fliken Logga in eller kontofliken i panelens övre högra hörn. Välj  Historik i listrutan och klicka på fliken Förhandsvisningshistorik för att visa listan med de bilder som förhandsvisats tidigare. Klicka på ID-numret för den önskade bilden för att gå tillbaka till bildinformationen och licensiera bilden. Vyn Förhandsvisningshistorik uppdateras varje gång du öppnar PowerPoint.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_preview-history

Licensiera en bild

När du har valt en bild kan du licensiera den. Följ stegen nedan:

1. Klicka på Licensiera och lägg till i PowerPoint under den valda bilden.

Obs!

Mer information om licensvillkoren finns i Licensinformation för Adobe Stock.

2. Logga inditt eget konto, teamkontot eller enterprise-kontot (om du inte redan har gjort det).

3. Följ instruktionerna på skärmen för att göra din betalning, om du inte prenumererar.

4. När du väl prenumererar läggs den valda bilden till i din aktuella bild. Den är då högupplöst och vattenstämpeln är borta.

5. Mer information om användning och licensiering av bilder finns i artikeln med vanliga frågor och svar.

Obs!

• Du kan också licensiera tidigare förhandsvisade bilder genom att gå till fliken Förhandsvisningshistorik.  Klicka på fliken Logga in eller kontofliken i panelens övre högra hörn. Välj Förhandsvisningshistorik och klicka på ID-numret för den önskade bilden för att gå tillbaka till bildinformationen och licensiera bilden.
    • Du får tillgång till mappen Licenshistorik genom att klicka på fliken Logga in eller kontofliken i panelens övre högra hörn. Välj  Historik i listrutan och klicka på fliken Licenshistorik för att visa listan med de bilder som licensierats tidigare.

Adobe-Stock-PPT-Add-in_license-history
    Visa licenshistorik