Lär dig hur du använder Adobe Stock-tillägget för att utforska och licensiera Adobe Stock-mediefiler direkt från Google Presentationer.

Med Adobe Stock-tillägget kan du utforska, förhandsvisa och licensiera miljontals royaltyfria bilder och illustrationer av hög kvalitet i dina presentationer. Du kan använda tillägget för att hitta unika bilder bland många olika ämnen, till exempel livsstil, resor, bakgrunder, affärsverksamhet, träning, natur, mat, teknik och industri. Alla dessa Adobe Stock-bilder är tillgängliga direkt från Google Presentationer så att du kan skapa snygga, kreativa bilder och presentationer.

Installation

Du kan hämta Adobe Stock-tillägget för Google Presentationer på Chrome Web Store. Mer information om hur du installerar tillägg finns i den här Google-supportartikeln.

Komma igång

När installationen av tillägget är klar får du tillgång till Adobe Stock-bilder från panelen för tillägg. Följ stegen nedan:

1. I Google Presentationer klickar du på Tillägg > Adobe Stock > Öppna.

Tillägg

Obs!

Om du inte hittar Adobe Stock i listan med tillägg kan du prova att rensa webbläsarens cache och starta om Google Presentationer. Om tillägget fortfarande finns i listan kan du avinstallera det från Chrome och sedan installera om det från Chrome Web Store. Anvisningar om hur du gör finns i den här Google-supportartikeln.

2. Gränssnittet för Adobe Stock-tillägget visas på panelen Tillägg.

Panel för Adobe Stock-tillägget
  3. Du kan välja bland en mängd olika ämnen för att hitta rätt bild till din presentation. Du kan även enkelt söka genom att skriva i sökfältet på panelen.

Sök i Adobe Stock

Obs!

Med Adobe Stock-tillägget kan du söka efter liknande bilder genom att ladda upp en bild. Du kan dra en bild från din dator eller klicka påkameraikonen  bredvid sökfältet för att ladda upp en exempelbild. Resultaten visar bilder som liknar din exempelbild.

Sök med en bild
  4. Du kan även ange vilken typ av bild som du letar efter: foton, illustrationer eller båda. Om du vill göra det klickar du på Filtrera sökresultat under sökrutan och anger vilken typ av bild du vill ha: Alla, Foton eller Illustrationer.

Filtrera sökresultaten
  5. Välj önskad bild.

Obs!

För varje bild visas liknande bilder i Adobe Stock. Du kan visa dessa bilder i panelen under den valda bilden.

Vald bild

Förhandsvisa en bild

När du har valt en bild kan du förhandsvisa den i presentationen.

1. Välj den bild du vill ha och klicka sedan på Förhandsvisning i Presentationer.

Förhandsvisa den valda bilden i Presentationer
  2. Den valda bilden läggs till på den aktuella presentationssidan. Du kan också flytta om bilden som du vill.

Obs!

Alla bilder som förhandsvisas har Adobe Stock-vattenstämpeln. När du licensierar en bild infogas en version utan vattenstämpel i din presentation.

Den valda bilden läggs till på den aktuella presentationssidan
  3. Du kan förhandsvisa så många bilder du vill. Alla förhandsvisade bilder kan ses via mappen Förhandsvisade.

Obs!

Gå till mappen Förhandsvisade genom att klicka på menyikonen i panelens övre högra hörn. Välj  Historik i listrutan och klicka på klicka sedan på fliken Förhandsvisade för att visa listan med de bilder som förhandsvisats tidigare. Klicka på ID-numret för den önskade bilden för att gå tillbaka till bildinformationen och licensiera bilden. Vyn Förhandsvisade uppdateras varje gång du öppnar Presentationer.

Historik över förhandsvisade bilder

Licensiera en bild

När du har valt en bild kan du licensiera den. Följ stegen nedan:

1. Under den valda bilden klickar du på Köp licens och lägg till i Presentationer.

Obs!

Mer information om licensvillkoren finns i Licensinformation för Adobe Stock.

2. Logga inditt eget konto, teamkontot eller enterprise-kontot (om du inte redan har gjort det).

3. Följ instruktionerna på skärmen för att göra din betalning, om du inte prenumererar.

4. När du väl prenumererar läggs den valda bilden till i din aktuella bild. Den är då högupplöst och vattenstämpeln är borta.

Mer information om användning och licensiering av bilder finns i artikeln med vanliga frågor och svar.

Obs!

• Du kan även licensiera tidigare förhandsvisade bilder genom att gå till fliken Förhandsvisade. Klicka på menyikonen i panelens övre högra hörn och välj Historik i listrutan. Klicka på fliken Förhandsvisade och klicka på ID-numret för den bild du vill ha för att gå tillbaka till bildinformationen och licensiera din bild.
  • Om du vill visa en lista med tidigare licensierade bilder klickar du på menyikonen i panelens övre högra hörn och väljer Historik i listrutan. På fliken Licensierade visas alla tidigare licensierade bilder.

Tidigare licensierade bilder
Tidigare licensierade bilder