Acrobat PDF maken-extensie wordt gebruikt om webpagina's te converteren naar PDF-bestanden. Als u deze extensie inschakelt, wordt de Acrobat PDF Creation-werkbalk toegevoegd. Klik met de rechtermuisknop voor een contextmenu met opties voor het converteren van webpagina's of koppelingen naar PDF.

De Acrobat PDF maken-extensie inschakelen in Chrome:

1. Start Google Chrome. Klik rechtsboven in de Chrome-werkbalk op het menupictogram Chrome.

Klik op het menupictogram van Chrome
  2. Als u de optie Nieuwe extensie toegevoegd (Adobe Acrobat) ziet in het keuzemenu, gaat u verder met deze stap. Ga anders door naar de volgende stap.

Optie Nieuwe extensie toegevoegd

Klik op de optie in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Extensie inschakelen bij de aanwijzing. Ga verder met stap 5.

Aanwijzing dat extensie is toegevoegd
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de Chrome-werkbalk op het menupictogram van Chrome en kies Meer gereedschappen > Extensies.

U kunt ook chrome://extensions/ in de Chrome-adresbalk typen en op Enter drukken.

4. Als u de extensie Adobe Acrobat – PDF maken wilt inschakelen, schakelt u het selectievakje voor Inschakelen in.

Adobe Acrobat - PDF maken-extensies

De extensie PDF maken wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de Chrome-werkbalk. Aanvankelijk wordt deze grijs weergegeven, zoals blijkt uit de volgende schermafbeelding.

De extensie wordt grijs weergegeven
  5. Open een webpagina in een nieuw Chrome-tabblad of vernieuw andere bestaande tabbladen waarin een webpagina is geladen. De extensie wordt ingeschakeld, zodra de webpagina volledig is gedownload.

Nu kan de extensie webpagina's converteren naar PDF's. Klik op het bijbehorende pictogram om de opties te zien (weergegeven in de schermafbeeldingen hieronder).

PDF maken-opties