Wanneer u Bridge CC opstart nadat u een update naar een nieuwere versie hebt uitgevoerd, loopt de app vast en vertoont deze het volgende gedrag:

• In het deelvenster Filter wordt het bericht Building Criteria weergegeven.
  • In de statusregel in de linkerbenedenhoek wordt het draaiende voortgangspictogram weergegeven.

Productversie waarop dit van invloed is

Voor Bridge CC 2018 versie 8.0 en eerder

Besturingssystemen

Windows en macOS

Probleem met vastlopen van Bridge CC
In Bridge CC verschijnt het Building Criteria-bericht en een draaiend wieltje.

Oorzaak

Wanneer u Bridge CC voor het eerst gebruikt nadat u een update naar een nieuwere versie hebt uitgevoerd, genereert het programma miniaturen en voorvertoningen van al uw bestanden. Terwijl Bridge actief is op de achtergrond om deze nieuwe inhoud te genereren, lijkt het alsof de app is vastgelopen.

Oplossing

Dit probleem is verholpen in de release Bridge CC 2018 versie 8.0.1.

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

• Werk Bridge bij naar de nieuwste versie. Selecteer Help > Updates om naar updates te zoeken in Bridge CC. Zie Update Creative Cloud-apps voor informatie over het updaten van uw app.
  • Download de nieuwste versie van Bridge. Ga naar http://www.adobe.com/nl/products/bridge.html om de download uit te voeren. U hebt uw Adobe ID-aanmeldingsgegevens nodig om verder te gaan.

Tussenoplossing

1. Start Bridge CC.

2. Zoek op de locatiebalk de hoofdmap (zie de onderstaande opmerking om het eerst een keer uit te proberen) waaronder het merendeel van uw bestanden zijn opgeslagen.

Nadat u de hoofdmap op de locatiebalk hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klikt u (Mac) op die map en selecteert u de Items uit submappen weergeven in het contextmenu. U kunt ook op het pijltje naar rechts () achter de map klikken en de optie Items uit submappen weergeven selecteren.

Opmerking:

Voordat u de onderstaande stappen op de hoofdmap uitvoert, moet u dit eerst op een kleine map met minder bestanden uitproberen. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klik (Mac) op een kleine map op de locatiebalk en selecteer Items uit submappen weergeven in het contextmenu. Laat Bridge CC nu inactief tot de voorvertoningen en miniaturen zijn gegenereerd.

Wanneer dit proces is voltooid, voert u de stappen op de hoofdmap uit zoals hieronder aangegeven.

Optie Items uit submappen weergeven
    Optie Items uit submappen weergeven
  3. Laat Bridge CC nu inactief tot het bericht Building Criteria in het deelvenster Filter en het draaiende wieltje in de statusregel verdwijnen.

Dit probleem doet zich voor wanneer u een nieuwe versie van Bridge CC voor het eerst op uw computer gebruikt.

Als u uw computer niet gebruikt, is het raadzaam Bridge CC een tijdje inactief te laten totdat alle voorvertoningen en miniaturen zijn gegenereerd. Hoelang het duurt voordat de miniaturen en voorvertoningen zijn gegeneerd, is afhankelijk van uw computerconfiguratie en de hoeveelheid gegevens.