Werken met het deelvenster Inhoud in Adobe Bridge

In het deelvenster Inhoud worden miniaturen, gedetailleerde miniaturen of een lijst van de bestanden en mappen in de geselecteerde map weergegeven. Standaard worden door Adobe Bridge miniaturen met kleurbeheer gegenereerd. Deze worden in het deelvenster Inhoud weergegeven met hun bestands- of mapnaam en beoordelingen en bijschriften.

U kunt de weergave van het deelvenster Inhoud aanpassen door gedetailleerde tekstinformatie weer te geven bij miniaturen of door miniaturen weer te geven als een lijst. U kunt ook het formaat van miniaturen wijzigen en de kwaliteit van miniaturen opgeven. Kies Horizontale lay-out of Verticale lay-out in het menu van het deelvenster Inhoud om de plaats van de schuifbalken te bepalen. Als u Auto Lay-out kiest, schakelt Adobe Bridge indien nodig tussen de horizontale en verticale lay-out.

Een weergavemodus kiezen

1. Kies een van de volgende mogelijkheden in het menu Weergave:
    • Als miniaturen om bestanden en mappen weer te geven als miniaturen met bestands- of mapnamen evenals beoordelingen en bijschriften.

• Als details om de miniaturen weer te geven met meer tekstgegevens.

• Als lijst om bestanden en mappen als een lijst met bestandsnamen met de bijbehorende metagegevens, in een kolomindeling, weer te geven.

• Alleen miniatuur tonen om de miniaturen weer te geven zonder tekstgegevens, labels of waarderingen.

Opmerking:

Klik op de knoppen in de rechterbenedenhoek van het Adobe Bridge-venster voor Inhoud weergeven als miniaturen, Inhoud weergeven als details of Inhoud weergeven als lijst.

Miniatuurgrootte wijzigen

Maak de miniaturen kleiner zodat u er meer tegelijk kunt zien of vergroot ze om details te kunnen zien.

• Versleep de miniatuurschuifknop  onder in het Adobe Bridge-venster.

Opmerking:

Wanneer u de grootte van het Adobe Bridge-venster wijzigt in de modus Automatische lay-out, wordt ook de grootte van de miniaturen in het deelvenster Inhoud aangepast. Kies Horizontale lay-out of Verticale lay-out in het menu van het deelvenster Inhoud om dit te voorkomen.

Opmerking:

Als de bestandsnaam of andere metagegevens niet worden weergegeven bij een afbeeldingsminiatuur in het deelvenster Inhoud, sleept u de schuifregelaar naar rechts om de miniaturen groter te maken.

• Klik op de knop Kleinere miniatuurgrootte helemaal links van de schuifregelaar Miniatuur om het aantal kolommen in het deelvenster Inhoud met één te verminderen. Klik op de knop Grotere miniatuurgrootte helemaal rechts van de schuifregelaar Miniatuur om het aantal kolommen in het deelvenster Inhoud met één te vermeerderen. Adobe Bridge maximaliseert automatisch de grootte van de miniaturen, afhankelijk van het aantal weergegeven kolommen.

Het raster vergrendelen

Vergrendel het raster zodat er altijd volledige miniaturen worden weergegeven in het deelvenster Inhoud van Adobe Bridge. Als het raster is vergrendeld, houden miniaturen hun configuratie als het formaat van het venster wordt gewijzigd of als er deelvensters worden geopend of gesloten.

1. Kies Weergave > Raster vergrendelen of klik op de knop Raster vergrendelen  naast de schuifregelaar Miniatuur onder in het venster van Adobe Bridge.

Extra metagegevens voor de miniaturen tonen

Bij de voorkeur Met Extra regels met metagegevens van miniaturen  geeft u aan of extra metagegevens moeten worden weergegeven bij de miniaturen in het deelvenster Inhoud.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge > Voorkeuren (Mac OS) en klik op Miniaturen.

2. Selecteer in het gedeelte Extra regels met metagegevens van miniaturen het type metagegevens dat u wilt weergeven. U kunt maximaal vier extra regels met informatie weergeven.

Bestandsgrootte voor miniaturen beperken

U kunt de grootte beperken van de bestanden waarvoor Adobe Bridge miniaturen moet maken (de weergave van grote bestanden kan de prestaties vertragen). Als Adobe Bridge geen miniaturen kan maken, wordt het pictogram weergegeven dat met dat specifieke bestandstype is gekoppeld. Adobe Bridge negeert deze instelling bij de weergave van miniaturen voor videobestanden.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge > Voorkeuren (Mac OS) en klik op Miniaturen.

2. Typ een getal in het vak Geen bestanden verwerken die groter zijn dan.

Voorbeelden op beeldschermgrootte opgeven

Met voorvertoningen op beeldschermgrootte wordt een voorvertoning van de hoogst mogelijke kwaliteit weergegeven, op basis van de resolutie van uw beeldscherm. Als voorvertoningen op beeldschermgrootte zijn ingeschakeld, worden afbeeldingen in de modus volledig scherm scherp weergegeven.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge  > > Voorkeuren (Mac OS) en klik op Geavanceerd.

2. Selecteer Voorvertoningen op beeldschermgrootte genereren.

De kwaliteit van de miniaturen opgeven

U kunt opgeven dat in Adobe Bridge ingesloten voorvertoningen, voorvertoningen van hoge kwaliteit of 1:1-voorvertoningen worden weergegeven van afbeeldingsminiaturen voor afzonderlijke mappen of afbeeldingen.

• Als u sneller wilt bladeren, kiest u een map en selecteert u de knop Snel bladeren door voorkeur te geven aan ingesloten afbeeldingen  in de toepassingsbalk van Adobe Bridge.
  • Als u miniatuurvoorbeelden van hogere kwaliteit wilt weergeven, klikt u op de knop Opties voor kwaliteit miniatuur en genereren van voorvertoning  in de toepassingsbalk van Adobe Bridge en kiest u een van de volgende opties:
    • Voorkeur voor ingesloten (sneller) om miniaturen met een lage resolutie te gebruiken die in het bronbestand vervat zitten. Deze miniaturen zijn niet in kleur. Deze optie komt overeen met het kiezen van Snel bladeren door voorkeur te geven aan ingesloten afbeeldingen.

• Hoge kwaliteit op aanvraag om ingesloten miniaturen te gebruiken totdat u een voorvertoning van een afbeelding bekijkt. Adobe Bridge maakt dan miniaturen met kleurbeheer die worden gegenereerd uit de bronbestanden.

• Altijd hoge kwaliteit om altijd miniaturen met kleurbeheer weer te geven voor alle afbeeldingen. Altijd hoge kwaliteit is de standaardinstelling voor kwaliteit.

• 100% voorvertoningen genereren om 100% voorvertoningen van afbeeldingen op de achtergrond te maken voor de weergaven Vergrootglas en Diavoorstelling. Met deze optie worden vergrootglas- en diavoorstellingsbewerkingen sneller, maar er wordt meer schijfruimte gebruikt en het bladeren wordt aanvankelijk vertraagd. Zie Het vergrootglas gebruiken en Afbeeldingen in diavoorstelling tonen.

De lijstweergave aanpassen

U kunt de lijstweergave aanpassen door de kolommen te sorteren en te vergroten of te verkleinen en door op te geven welke categorieën van metagegevens u wilt weergeven.

1. Kies Weergave > Als lijst.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op een kolomkop om de richting van de sorteervolgorde te wijzigen.

• Klik met de rechtermuisknop (Windows) of klik terwijl u Control ingedrukt houdt (Mac OS) op een kolomkop naar keuze om een andere categorie metagegevens te kiezen, de kolom te sluiten, een nieuwe kolom in te voegen, het formaat van de kolom te wijzigen of de standaardconfiguratie te herstellen.

Opmerking:

De kolom Naam is altijd de kolom uiterst links.

• Versleep de verticale scheidingsbalk tussen twee kolommen om deze breder of smaller te maken.

• Dubbelklik tussen twee kolomkoppen om het formaat van de kolom links automatisch te wijzigen.