Creative Suite 6-applicaties omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap

Volg deze stapsgewijze handleiding om proefversies van Adobe Creative Suite 6-applicaties om te zetten in licenties in je Adobe Creative Cloud-lidmaatschap.

Opmerking:

Omdat we er zeker van willen zijn dat je de nieuwste en beste gereedschappen krijgt, is Creative Cloud vanaf nu de enige optie om creatieve software van Adobe aan te schaffen. Ga naar de pagina van Adobe Creative Cloud voor meer informatie.

Als je een Creative Cloud-lidmaatschap hebt, kun je proefversies van de meeste Creative Suite 6-applicaties (CS6) omzetten, zodat je er een lidmaatschap van kunt nemen als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap.

Je kunt een CS6-applicatie die je met een serienummer hebt geïnstalleerd, ook omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Opmerking:

Wil je proefversies van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse omzetten? Zie Acrobat X, Flash Builder 4.7, Lightroom of Muse omzetten.

 1. Start de CS6-applicatie.

 2. Selecteer Licentie kopen voor deze software.

 3. Meld je aan met je Adobe ID (je e-mailadres) en je wachtwoord. Gebruik dezelfde Adobe ID die je hebt gebruikt om een Creative Cloud-lidmaatschap te nemen.

  Opmerking:

  Weet je je Adobe ID niet of ben je je wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen.

  Meld je aan je Adobe ID en wachtwoord om je Adobe-app te activeren

 4. Selecteer Voltooien.

   Problemen bij het activeren of opnieuw installeren van oudere Adobe-apps?

Kom te weten hoe u ze opent of opnieuw installeert.

Je kunt proefversies van deze applicaties niet omzetten naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

Je kunt deze applicaties echter wel installeren met de Creative Cloud desktop-app. Zie Apps installeren en bijwerken voor instructies.

Heb je een eerdere versie van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse?

De Creative Cloud desktop-app herkent eerdere installaties van deze applicaties niet. 

Als je een proefversie van een van deze applicaties hebt, verwijder dan eerst de applicatie en gebruik vervolgens de Creative Cloud desktop-app om deze opnieuw te installeren. Zie Apps installeren en bijwerken voor instructies.

Voordat je een applicatie die je met een serienummer hebt geïnstalleerd, kunt omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap, moet je de applicatie deactiveren.

 1. Start de CS6-applicatie.

 2. Kies Help > Deactiveren en volg de aanwijzingen op het scherm om de applicatie te deactiveren.

 3. Sluit de applicatie en start deze opnieuw.

 4. Selecteer Licentie kopen voor deze software.

 5. Meld je aan met je Adobe ID (je e-mailadres) en je wachtwoord. Gebruik dezelfde Adobe ID die je hebt gebruikt om een Creative Cloud-lidmaatschap te nemen.

  Opmerking:

  Weet je je Adobe ID niet of ben je je wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen.

  Meld je aan je Adobe ID en wachtwoord om je Adobe-app te activeren

 6. Selecteer Voltooien.

Heb je problemen?

Deze fouten duiden erop de applicatie geen verbinding kan maken met de activeringsservers van Adobe. Zie Verbindingsfouten oplossen.

Dit probleem treedt op als je een Creative Cloud-lidmaatschap in het Engels hebt gekocht, maar de Creative Cloud desktop-app is ingesteld op een andere taal. Zie Creative Cloud-producten starten als proefversie in niet-Engelstalige besturingssystemen | CCM, CS6.

Word je gevraagd een serienummer in te voeren wanneer je een CS6-applicatie start die je hebt omgezet in een Creative Cloud-lidmaatschap? Zie Creative Cloud-applicaties vragen om een serienummer.

Krijg je het bericht dat je een proefversie gebruikt wanneer je een applicatie opent die deel uitmaakt van je Creative Cloud-lidmaatschap? Zie Creative Cloud-applicaties veranderen onverwachts in een proefversie.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?