Om te zorgen dat u over de nieuwste en beste tools beschikt, is Creative Cloud nu de enige mogelijkheid om Adobe Creative-software aan te schaffen. Voor meer informatie gaat u naar de Adobe Creative Cloud-pagina.

Als Creative Cloud-lid kunt u proefinstallaties van de meeste CS6-toepassingen (Creative Suite 6) converteren, zodat u als onderdeel van uw lidmaatschap op deze toepassingen bent geabonneerd.

U kunt een CS6-toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, ook converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

Opmerking:

Wilt u proefversies van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse omzetten? Zie Acrobat X, Flash Builder 4.7, Lightroom of Muse converteren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Klik op Deze software licentiëren.

Klik op Deze software licentiëren
  3. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

Aanmelden
  4. Klik op Voltooien.

Opmerking:

Voor CC 2014-toepassingen wordt uw lidmaatschap geactiveerd wanneer u de toepassing weer opent.

Proefversies van deze toepassingen kunt u niet omzetten naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

U kunt deze toepassingen echter installeren via de Creative Cloud-desktopapp. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Hebt u een eerdere versie van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse?

De Creative Cloud-desktopapp herkent eerdere installaties van deze toepassingen niet.

Als u een proefversie van een van deze toepassingen hebt, moet u de toepassing eerst verwijderen en vervolgens de Creative Cloud-desktopapp gebruiken om de toepassing opnieuw te installeren. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Voordat u een toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, kunt converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap, moet u de toepassing deactiveren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Kies Help > Deactiveren en volg de aanwijzingen op het scherm om de software te deactiveren.

3. Sluit de toepassing en start deze opnieuw.

4. Klik op Deze software licentiëren.

Klik op Deze software licentiëren
  5. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

Aanmelden
  6. Klik op Voltooien.

Hebt u problemen?

Deze fouten geven aan dat de toepassing geen verbinding met de activeringsservers van Adobe tot stand kan brengen. Zie Verbindingsfouten oplossen.

Dit probleem doet zich voor als u een Creative Cloud-lidmaatschap in het Engels hebt aangeschaft, maar de Creative Cloud-desktopapp op een andere taal is ingesteld. Zie Creative Cloud-producten starten als proefversie op niet-Engelse besturingssystemen | CCM, CS6.

Wordt u gevraagd om een serienummer in te voeren wanneer u een CS6-toepassing start die u naar een Creative Cloud-lidmaatschap hebt geconverteerd? Zie Creative Cloud-toepassingen vragen om serienummer.

Ziet u een bericht dat u een proefversie uitvoert wanneer u een toepassing opent die deel uitmaakt van uw Creative Cloud-lidmaatschap? Zie Creative Cloud-toepassingen keren onverwacht terug naar de proefversie.