Meer informatie over het oplossen van Adobe-verbindingsfouten bij het aanmelden bij of activeren van Adobe-toepassingen.

Fouten bij aanmelden bij, activeren of starten van Adobe-apps of services?

Ondervindt u verbindingsproblemen of de volgende fouten bij het aanmelden bij of activeren van Adobe-apps, probeer dan de stappen in dit artikel:
  • [product name] kan niet worden geactiveerd. Productactivering is vereist als u dit product wilt gebruiken...
  • Maak verbinding met internet en probeer het opnieuw.
  • Uw computer is offline of de klok op uw computer is verkeerd ingesteld, waardoor een verbindingsfout optreedt. Een internetverbinding is vereist. Maak verbinding met internet of pas uw klok aan en probeer opnieuw.
  • U hebt mogelijk beperkte toegang tot Adobe-apps of -services.

Zoekt u meer algemene informatie over problemen met activeren en aanmelden, raadpleeg dan Problemen met Creative Cloud-activeringsfouten oplossen of Problemen oplossen bij activering en deactivering.

Verbindingsfouten oplossen

Stap 1: test uw verbinding met de Adobe-activeringsservers.

1. Om te bepalen of u toegang hebt tot de Adobe activeringsservers, klikt u op deze koppeling.

Ziet u twee Adobe-logo's, dan hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren. Als u hulp bij het activeren van uw account nodig hebt, raadpleegt u Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Adobe-logo

Ondervindt u nog steeds problemen? Ga naar de volgende stap.

2. Open een webbrowser en open een van de volgende links, afhankelijk van de versie van uw product:

Als u ziet dat de test geslaagd is (zie onderstaande schermafbeeldingen), hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren of te starten.

Test geslaagd message
    Creative Cloud en CS6: Test geslaagd
    Bericht Test geslaagd
    CS5 en CS5.5: Test geslaagd

Opmerking:

U krijgt mogelijk een Toegang geweigerd-bericht wanneer u op een CS5-/CS5.5-link klikt. Dit is nog een bevestiging dat u toegang hebt tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren of te starten. Als u hulp nodig hebt met uw activeringscode, leest u Help voor inwisselcode.

Ondervindt u nog steeds problemen? Doorgaan naar “uw hostsbestand herstellen.”

Stap 2: herstel uw hostbestand.

Het besturingssysteem gebruikt hostbestanden om hostnamen toe te wijzen aan IP-adressen. Een verkeerd geconfigureerd hostbestand kan ervoor zorgen dat uw computer geen verbinding kan maken met de activeringsservers van Adobe.

Opmerking:

Creative Cloud-gebruikers: het hostbestandopnieuw instellenkan ook problemen oplossen zoals 'De Creative Cloud-toepassingen zijn beschikbaar als proefversie' of 'Proefversie verlopen'.

1. De Limited Access Repair Tool downloaden:

2. Pak het gedownloade bestand uit en voer de Limited Access Repair Tool uit in administratormodus.

• Windows: klik met de rechtermuisknop op het gereedschap en kies Uitvoeren als administrator.
    • macOS: dubbelklik op de tool en voer de administratorgegevens in om verder te gaan.

Zie Foutbericht over beperkte toegang in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing voor meer informatie over hoe u de Limited Access Tool gebruikt.

Opmerking:

Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

Stel het hostbestand handmatig opnieuw in

Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in:

Het hostbestand opnieuw instellen op Windows

Als u het hostbestand op Windows opnieuw wilt instellen, gaat u als volgt te werk:

1. Navigeer naar C:\WINDOWS\System32\drivers\etc.

2. Open het hostbestand in een teksteditor zoals Kladblok.

3. Controleer het hostbestand op Adobe-ingangen.

Adobe-ingangen in hostbestand

Als er geen Adobe-ingangen in het hostbestand voorkomen, hoeft u verder niets te doen.

Staan er echter wel Adobe-ingangen in het hostbestand, dan gaat u naar de volgende stap.

4. Als er Adobe-ingangen in het hostbestand staan, zet u het bestand op het bureaublad, bijvoorbeeld door het te verslepen.

5. Verwijder de Adobe-ingangen uit het hostbestand.

Zorg dat u geen andere ingangen verwijdert.

6. Sla het hostbestand op dat u in de vorige stap hebt bewerkt.

Het bijgewerkte hostbestand mag geen Adobe-ingangen bevatten.

7. Verplaats het bestand van het bureaublad naar de oorspronkelijke locatie:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

Wanneer u het bestand verplaatst, kiest u de optie Vervangen.

Voorbeeldhostbestand

Het hostbestand opnieuw instellen op macOS

Ga als volgt te werk om het hostbestand opnieuw in te stellen op macOS:

1. Om het hostbestand te vinden opent u Finder. Kies vervolgens Ga > Ga naar map. Typ de volgende locatie in het vak en druk dan op Return:

/private/etc/hosts

Hostbestanden vinden op MacOS

Als u het bestand niet kunt vinden, betekent dit dat het hostbestand is verborgen. Typ de volgende opdracht in terminal om het verborgen bestand weer te geven. Herhaal vervolgens stap 1.

chflags nohidden /etc/hosts

2. Open het hostbestand in een tekstbewerkingsprogramma zoals Teksteditor.

3. Controleer het hostbestand op Adobe-ingangen.

Hostbestanden voor MacOS

Als er geen Adobe-ingangen in het hostbestand voorkomen, hoeft u verder niets te doen.

Staan er echter wel Adobe-ingangen in het hostbestand, dan gaat u naar de volgende stap.

4. Als er Adobe-ingangen in het hostbestand staan, zet u het bestand op het bureaublad, bijvoorbeeld door het te verslepen.

5. Verwijder de Adobe-ingangen uit het hostbestand.

Zorg dat u geen andere ingangen verwijdert.

6. Sla het hostbestand op dat u in de vorige stap hebt bewerkt.

7. Verplaats het bestand van het bureaublad naar de oorspronkelijke locatie:

/private/etc/hosts

Wanneer u het bestand verplaatst, kiest u de optie Vervangen.

Het bijgewerkt hostbestand mag geen Adobe-ingangen bevatten.

Hostdatabase MacOS

Stap 3: controleer of u beveiligde sites kunt openen.

De activeringsservers van Adobe bevinden zich op beveiligde sites (https), dus moet uw computer dit type sites kunnen openen.

Beveiligde HTTPS-sites

Volg de onderstaande stappen om te controleren of u beveiligde sites kunt openen:

1. Open een internetbrowser, zoals Firefox of Internet Explorer.

2. Typ https://www.adobe.com in de adresbalk en druk vervolgens op Enter.

Kunt u geen beveiligde sites openen?

Controleer de klok op uw computer.

Controleer of de klok van uw computer de correcte tijd weergeeft en is ingesteld op de correcte tijdzone.

Schakel verificatieproxyservers uit.

Als uw computer zich achter een verificatieproxyserver bevindt, moet u deze server uitschakelen. Raadpleeg uw netwerkbeheerder of de documentatie van uw proxyserver voor instructies.

Controleer firewallinstellingen.

Wanneer uw computer is beveiligd met een firewall, zorg dan dat de firewall de activatieserver niet blokkeert via de poorten 80 en 443.

Raadpleeg uw netwerkbeheerder of de documentatie van de firewall van uw thuisnetwerk als u wilt weten hoe u toegang kunt toestaan.

Opmerking:

Als uw firewall een uitvoerbaar bestand vereist, geeft u het bestand PDApp.exe op, dat zich hier bevindt:

• Windows: Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\core
  • macOS: Programma's > Hulpprogramma's > Adobe Application Manager > core > PDApp

Stap 4: controleer het GlobalSign Root CA-certificaat.

Voor het aanmeldings- (Creative Cloud) en activeringsproces (Creative Suite) van Adobe is het GlobalSign Root CA-certificaat vereist.

Volg deze stappen om te controleren of het GlobalSign Root CA-certificaat is geïnstalleerd en ingeschakeld.

Windows

1. Klik op Start en typ certmgr.msc.

2. Ga naar Huidige gebruiker > Vertrouwde root-certificeringsinstanties > Certificaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op GlobalSign Root CA en selecteer Eigenschappen.

Optie Eigenschappen in GlobalSign Root CA
    GlobalSign Root CA-certificaat in Windows
  4. Controleer of het certificaat voor serververificatie is ingeschakeld.

Eigenschappen van GlobalSign Root CA
    Certificaateigenschappen (Windows)

macOS

1. Ga naar Programma's/Hulpapps/Keychain Access.

2. Lokaliseer het GlobalSign Root CA-certificaat. U moet mogelijk de categorie Alle Items categorie selecteren en vervolgens zoeken op Algemeen om het certificaat te vinden.

GlobalSign Root CA-certificaat in Mac OS
    GlobalSign Root CA-certificaat in Mac OS

Opmerking:

Als het certificaat niet beschikbaar is, bekijkt u Waarschuwing 'De verlener van het certificaat voor deze website wordt niet vertrouwd…' voor stappen om het certificaat te installeren.

3. Klik met de rechtermuisknop op het certificaat enselecteer Info opvragen.

4. Controleer of het certificaat is ingeschakeld.

Certificaateigenschappen (macOS)
    Certificaateigenschappen (macOS)

Wilt u de software gebruiken op een nieuwe computer?

Zie Op hoeveel computers kan ik mijn Creative Cloud-abonnement gebruiken? om uw abonnement op een andere computer of ander apparaat te gebruiken.

Contact opnemen met Adobe Support

Als de verbindingsproblemen nog steeds niet verholpen zijn, neemt u contact op met de klantenservice.