Met PDF exporteren kunt u PDF-bestanden converteren naar bewerkbare Microsoft Word of Microsoft Excel-bestanden.

Adobe PDF Pack voert OCR-bewerkingen uit op PDF-bestanden die afbeeldingen, vectorillustraties, verborgen tekst of een combinatie van deze elementen bevatten. (Zo voert Adobe PDF Pack OCR-bewerkingen uit op PDF-bestanden die van gescande documenten zijn gemaakt.) Adobe PDF Pack voert ook OCR-bewerkingen uit op tekst die niet kan worden geïnterpreteerd omdat de tekst onjuist was gecodeerd in de brontoepassing.

Opmerking:

OCR is de conversie van afbeeldingen met tekst (gescande tekst) naar bewerkbare tekens, zodat u de tekst kunt doorzoeken, corrigeren en kopiëren.

Stappen voor het exporteren van een PDF:

1. Meld u aan bij Adobe Document Cloud op https://documentcloud.adobe.com met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik in de sectie Aan de slag op PDF exporteren.

PDF exporteren kiezen
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om het PDF-bestand te selecteren dat u wilt exporteren en klik op Doorgaan:

• Kies de bestanden in de lijst Recente bestanden of Bestanden.
    • U kunt ook bestanden van uw computer toevoegen of de bestanden naar het gemarkeerde gebied slepen.
    Een bestand kiezen in de lijst Recente bestanden
    Een bestand op uw computer kiezen

4. Als u meer PDF-bestanden wilt selecteren om te exporteren, klikt u op Bestanden toevoegen en selecteert u de gewenste bestanden op uw computer of in de lijst Recente bestanden of Bestanden en klikt u op Doorgaan.

Meer bestanden toevoegen
  5. Ga als volgt te werk in hetzelfde pop-upvenster:

1. Selecteer de gewenste bestandsindeling in de vervolgkeuzelijst Converteren naar.
    2. Selecteer de taal van het document dat u wilt exporteren in de vervolgkeuzelijst Documenttaal.

Opmerking: Adobe PDF Pack behoudt de taalinstelling niet tussen meerdere sessies. Daarom moet u telkens wanneer u een document converteert met OCR, ervoor zorgen dat u de juiste taal selecteert.

De bestandsindeling en de documenttaal selecteren
  6. Klik op Exporteren naar.

7. Het geselecteerde PDF-bestand wordt naar de server geüpload en de inhoud wordt naar de gewenste indeling geëxporteerd. Klik op het pictogram Downloaden om het bestand op te slaan op uw computer of toestel.

Het geëxporteerde bestand downloaden

Een kopie van het geëxporteerde bestand wordt ook opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onder aan de pagina ziet u een lijst met alle bestanden die u onlangs hebt geëxporteerd. Als u liever een lijst met al uw bestanden wilt weergeven, klikt u op Bestanden in de zijbalk van het startscherm van Adobe Document Cloud.